Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Euroleague Fantasy Challenge - week 2




Αρκετά καλά τα πήγε η ομαδούλα μας την προηγούμενη εβδομάδα, αν και η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε κάτι περισσότερο. Μπορεί να δηλώσαμε ότι πάμε για τους 150+ πόντους και να πήραμε 175, αλλά η αλήθεια είναι ότι κοιτούσαμε λίγο ψηλότερα!

Είναι γεγονός ότι μετά τα αποτελέσματα των αγώνων είχαμε υπολογίσει την πρωτιά στους 230 πόντους, αλλά τελικά αυτή κρίθηκε στους 213, γεγονός που μάλλον στην τύχη μπορούμε να το αποδώσουμε. αφού υπήρχαν πολλοί συνδυασμοί που θα μπορούσαν να δώσουν το 220++.

Στην πορεία πάντως ξεχωρίζουν οι καλοί από τους κορυφαίους, και εμείς ευελπιστούμε να πάμε ακόμα καλύτερα αυτή την εβδομάδα, παίζοντας πλέον με τα credits και την αξία των παικτών.

Κάνοντας μια πολύ γρήγορη αξιολόγηση της δεκάδας μας, να πούμε ότι απογοήτευση ήταν ο Λαντεσμπεργκ, αφού οι 6 πόντοι του κρίνονται πολύ λίγοι, αν και η αξία του ήταν ιδιαίτερα χαμηλή. Στα ίδια και ο Σπένσερ που δεν πήγε μεν άσχημα, αλλά παίρνει πολύ λίγα σουτ και φαίνεται να έχει σχετικά χαμηλό (15-16) ταβάνι στους πόντους που μπορεί να δώσει.
Από την άλλη ο συμπαθής Σάσα μας δικαίωσε με το καλημέρα, δίνοντας 28,6 σε παιχνίδι που κρίθηκε σε απίστευτα και απρόσμενα χαμηλό σκορ.

Πάμε σε αυτή την εβδομάδα λοιπόν, και να δώσουμε μια μικρή βοήθεια για τις "ευκαιρίες" και τις "κακοτοπιές".

HOT
Ο Richard Hendrix. Ο σέντερ της Λοκομοτίβ συνεχίζει τη φετινή χρονιά από το ίδιο σημείο που την άφησε πέρυσι. Γεμάτη στατιστική και οικονομικό παιχνίδι, δεν τον επιλέγουμε τόσο για το πιθανώς υψηλό σκορ που αναμένεται να δώσει, αλλά κυρίως γιατί με ένα απλό +6 (το έχει για πλάκα), θα πάρει το maximum +15% και θα φτάσει την αξία του στο 67,25

ΝΟΤ
Για τον ίδιο περίπου λόγο θα αποφύγουμε τον Hines. Το -2 της πρώτης αγωνιστικής δυσκολεύει πολύ τα πράγματα, αφού ακόμη και αν δώσει ένα +20, η αξία του θα πέσει ακόμη περισσότερο στο 52,8. Επιπλέον, έχει μικρή χρονικά συμμετοχή και φαίνεται να μην έχει βρει το ρόλο του στη νέα του ομάδα.

FEELING RISKY
Ο Joffrey Lauvergne: Ο πιτσιρικάς της Παρτιζάν παίζει στα κόκκινα, 30+ λεπτά σε όλα τα παιχνίδια, και το κυριότερο είναι ότι και σκοράρει και μαζεύει ριμπάουντ. Με 15 ranking στο πρώτο παιχνίδι θεωρούμε ότι μπορεί εύκολα να το επαναλάβει απέναντι στην αδύναμη σχετικά Nanterre, και να ανεβάσει την αξία του στο 59,6.

ΜΙND THE GAP
Jamar Smith: Χαρήκατε με το +22 της προηγούμενης αγωνιστικής; Ωραία, ανάψτε τώρα ένα καντήλι στη θεά τύχη και πουλήστε τον. Σε 13 λεπτά το +22 απλά δεν υπάρχει και κατά 99% δε θα ξαναϋπάρξει για το συγκεκριμένο -αξιόλογο πάντως- παίχτη.


Οι αλλαγές στην ομάδα μας αυτή την εβδομάδα είναι πάρα πολύ δύσκολες, αφού οι περισσότεροι παικτες μας πήγαν καλά και αυτοί που δεν απέδωσαν είναι φτηνοί και αν τους πουλήσουμε δεν εξασφαλίζουμε πολλά credits. Οπότε θα κάνουμε μία κίνηση στρατηγικής, ανεξάρτητα από το αν θα αποδώσει σε βαθμούς άμεσα: Θα επιδιώξουμε να "θυσιάσουμε" ένα ακριβό παίκτη για να εξασφαλίσουμε credits από κάποιους που τα πήγαν πολύ καλά την 1η εβδομάδα.

Έτσι, θα πουλήσουμε τον κο Arroyo, θυσιάζοντας πιθανότατα και το 20ράκι που μπορεί να μας χαρίσει. Θα είναι και τανάλια πάνω του ο Μάντζαρης, ας ελπίζουμε ότι δε θα κάνει κανένα τρελό νούμερο, και ίσως τον πάρουμε πίσω την άλλη εβδομάδα. Στη θέση του, μεταξύ Rodriguez και Westermann, θα κάνουμε την έκπληξη και θα πάμε με τον παίκτη με τα περισσοτερα λεπτά συμμετοχής. Πιστεύουμε στην αξία του και αν μη τι άλλο εντος έδρας και κόντρα στη Ναντέρ, μπορεί να κάνει παπάδες. ΡΙΣΚΟ, αλλά θα το πάρουμε! Κερδίζουμε έτσι και 34 ολόκληρα credits!

Asta la vista Mista!

Επόμενη αλλαγή, ο Mr HOT Richard Hendrix στη θέση του Σπένσερ. Βασικά δε μας νοιάζει καθόλου αν θα καταπλήξει αυτή την εβδομάδα: Ένα +5 είναι αρκετό για να ανεβάσει την αξία του κατα 9 βαθμούς! Ξοδεύουμε 14,7 credits και μας μένουν 20,3 για την τελευταία αλλαγή.

Πολύ θα θέλαμε να σουτάρουμε το Landesberg για κάτι πιο αξιόπιστο αλλά δεν υπάρχει κάτι στους 43 βαθμούς. Έτσι πάμε ΚΑΙ ΠΑΛΙ για credits, και αλλάζουμε Bjelica με Preldjic: Ξαναλέω, ΔΕΝ πάμε για τους βαθμούς, αλλά για τα credits. Αν ο Preldjic κάνει σκορ 2 (!!!!) , μας δίνει το maximum των credits.

Επιπλέον, μας μένουν και 16,9 credits καβατζα! Ανυπομονώ ήδη για την επόμενη εβδομάδα!!!!

WEEK 2 LINEUP: 

  1. Westerman +40,8
  2. Bykov +25,3
  3. Landesberg +23
  4. Preldjic +51,8
  5. Schilbb +64,4
  6. Langford +78,2
  7. Hendrixx +58,7
  8. Kaun +61
  9. Brown +66,7
  10. Ajinca +60
Remaining Credits: 16,9
Current Value: 529,9

ΥΓ: Οδηγίες για (ΣΧΕΔΟΝ) πνιγμένους!
Επειδή τα credits ειναι το παν (οι αγωνιστικές πλέον είναι πολλές και όλα ανατρέπονται, αρκεί να υπάρχει χρήμα), όσοι τα πήγατε χάλια αυτή την εβδομάδα, θυσιάστε τους βαθμούς της επόμενης αγωνιστικής για να πάρετε credits από παίκτες που σίγουρα θα ανέβει η αξία τους!

Παρακάτω παραθέτω αυτούς τους παίκτες, καθώς επίσης και κάποιους φτηνούς και υποτιμημένους για όσους δεν έχουν μαντήλι να κλάψουν :)

ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

 PG's 
Heurtel +43,7

SG's & SF's
Schilb +64,4
Hopson +57,5
Preldjic +51,8

Centers
Kaun +61
Hendrix +58,7
Pleiss +52,9
Erceg +51,8
Vasquez +48,3
Songaila +46


TIP: Προσοχή, ένας πολύ φθηνός παίχτης, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να δωσει πολλά credits αφού η μέγιστη άνοδος/πτωση είναι +/- 15%. Έτσι κινδυνεύετε να "φάτε" κάποιο κακό σκορ, με αντάλλαγμα μια μικρή μόνο άνοδο στα credits...πχ o Romain Duport ΔΕΝ ειναι value bet, αφού το πολύ η αξία του να πάει στο 22,54.


ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ

PGs
Mahmutoglu +8,1 (!!!)
Bykov +25,3


SG-SF
Abrines +17
Judith +19,6
Pappas +21,3
Landesberg +23
Akyol +26,4
Jelinek +28,8

Centers 
Duport +19,6
Jaiteh +25,3
Simmons +28,8


Καλή επιτυχία, η 2η - 3η εβδομάδα είναι οι κρισιμότερες μαζί με τις 2 πρώτες στη φάση των 16!

Θα είμαστε alert για αλλαγές λόγω πιθανών τραυματισμών!



2 σχόλια:

  1. Φίλε άσχετα από το αν θα πάει επιτυχημένα ή όχι το πείραμα σου αναγνωρίζω απόλυτα τον τρόπου που έχεις μελετήσει το παιχνίδι .. ;)
    Μπράβο γιατί το βλέπεις σωστά και δίνεις έξυπνες επιλογές.
    Εγώ παίζω 1η φορά φέτος και δεν μπορώ να κατασταλλάξω στο αν με συμφέρει να πάρω ένα παίκτη που πιστεύω ότι μπορεί ν δώσει πχ. 25άρι αυτή τη βδομάδα ακόμα κι αν πέσει η αξία του(Ναβάρο) ή συμφέρει να πάω με παίκτες που θεωρώ ότι δε θα πάνε καλά τώρα αλλά θα έχουν ανεβασμένη αξία...(Καουν)
    Επιλέγω την 1η τακτική μέχρι να πάθω και να μάθω λοιπόν....Αλλάζω τον Μπογκντάνοβιτς με τον Ναβάρο(παρόλο που ξέρω ότι θα πέσει η τιμή του το μέγιστο),και βάζω στους ψηλούς Πλάις(ελέω απουσίας Χάμιλτον) και Τζέιμς(κίνηση για να τον κρατήσουμε-στοχεύοντας παράλληλα τους ψηλούς και το αμυντικό πικ ν ρολ του Ερ.Αστέρα όπως και την προηγούμενη εβδομάδα με Χέντριξ).Καίγονται ο Πρίντεζης(μάλλον επιπόλαια επιλογή αν και τον βλέπω να βγάζει μέχρι και 15 αύριο) και Ερντέν(λογικά κι αυτός θα ανέβει,αλλά όταν μπει καλύτερα κι ο Πλάνινιτς).
    Είχα ακριβώς ίδιο δίλημμα στο PG.Τον Ροντρίγκεζ ήδη και έλεγα να πάρω Βέστερμαν.(πολύ καλή επιλογή-ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ!)Τελικά θα πιστέψω λίγο ακόμα στον Ισπανό....
    Η ομάδα που έφτιαξα για ασίστ είναι στην 58η θέση της κατηγορίας overall...Μου πήγαν φοβερά οι επιλογές στα wings,ενώ είχα αποτυχία στα νούμερα των ψηλών,έτσι έκανα αλλαγές εκεί ώστε να σταθεροποιηθώ σε καλό νούμερο και να διεκδικήσω εκεί κάτι καλύτερο μιας και η γενική κατάταξη με άφησε λίγο πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γενικά τις πρωτες 3-4 αγωνιστικες που παιζεται "χρηματιστηριο" να παιζεις για τα credits.

    Η επιλογη να σκοτωσεις Bogdanovic ειναι σωστή, αλλα μετά βάζεις ρίσκο. Στρατηγικά μιλώντας, κανονικά έπρεπε να πάρεις Preldjic...Την άλλη αγωνιστική θα ειχε ανέβει η αξία του 7-8 credits και θα μπορούσες να πάρεις Navarro (θα πέσει κι άλλο) και να ξαναχτυπήσεις το Bogda.

    Πλάις καλή κίνηση και "μπασκετικά" και σε credits...Τζέιμς τον πιστευω απιστευτα αλλα εχει μικρο χρονο ακόμα...Νομιζω εχει θεμα με τραυματισμο καλοκαιρινο. Προσδοκώ να τον πάρω στη συνέχεια.

    Το fantasy ΔΕΝ ειναι τοσο ρεαλιστικό οσο θα θελαμε (απο τη στιγμη ειδικα που δε δινει πόντους βάσει χρονου συμμετοχης οπως το tendex), οποτε προσπάθησε να βγεις από τη λογική του coach και μπες στη λογική του gamer ;)

    Καλή τύχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή