Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Euroleague Fantasy Challenge - Week 3


 Η μάχη του Βατερλώ...προς τιμήν του Leo Westermann!

Νωρίς νωρίς έπεσε η σφαλιάρα, έτσι για να μας προσγειώσει απότομα από την ευφορία της πρώτης καλής εβδομάδας. Φυσικά δε μπορούμε να μιλήσουμε για Βατερλώ, αλλά σίγουρα αυτό που πονάει περισσότερο είναι ότι ενώ πέσαμε μέσα στη λογική των προβλέψεων, το αποτέλεσμα σε πόντους δε μας δικαίωσε...Πράγματι:

1) Έχουμε δηλώσει ότι οι PG σπάνια αποτελούν πηγή πόντων, και οι 2 πρώτες αγωνιστικές μας έχουν δικαιώσει, αφού εκτός του ότι στην κορυφή βρίσκεται ο ασταθέστατος Γιουλ, δεν υπάρχουν υψηλοί μέσοι όροι, ενώ ποιοτικοί παίκτες όπως Pargo, Teodosic, Diamantidis, Planinic είναι από μέτριοι έως κακοί. Άποψή μας είναι πως αν από τους 2 PG πάρουμε 30 πόντους, είμαστε υπερ-ικανοποιημένοι.

Δυστυχώς αν και η έμπνευσή μας να πουλήσουμε τον Αρόγιο μας βγήκε, ο αντικαταστάτης του (Westermann) μας πρόδωσε με το χειρότερο τρόπο. Εντάξει σίγουρα είναι νεαρός και ασταθής, αλλά +1 σε αγώνα που η Παρτιζάν έριξε 30 πόντους διαφορά; Κρίμα κι άδικο!

2) Οι ψηλοί είναι ΚΑΙ φέτος η πηγή των πολλών πόντων. Βλέπουμε πολλούς -όχι απαραίτητα ποιοτικούς- ψηλούς να δίνουν +20 πόντους, ανεβάζοντας την αξία τους πολύ γρήγορα. Προσοχή όμως γιατί ακόμα είμαστε στην αρχή και μην παρασύρεστε από μια δυο καλές εμφανίσεις. Πάντως στρατηγική δική μας είναι τα credits να πέφτουν στα 4-5ρια.

3) Από την πρώτη αγωνιστική είπαμε ότι ο Landesberg θα δώσει ranking AN παίξει. Έπαιξε λίγο και έδωσε λίγο. Τη δεύτερη αγωνιστική είπαμε ότι θέλουμε να τον αλλάξουμε αλλά δεν υπήρχε κάτι αξιόλογο στους 30-40 βαθμούς. Θα μπορούσαμε να πάρουμε το Bogdanovic αλλά έξω απ το χορό πολλά τραγούδια λέγονται. Τον κρατήσαμε και ο Μπλατ μας "τίμησε" με 3 λεπτά συμμετοχής...Τώρα πλέον το διαζύγιο είναι μονόδρομος.
 


Το μόνο παρήγορο είναι ότι ανεβάσαμε τα Credits μας κατά 17,5 (σύνολο 564,3) και πλέον μπορούμε να πάρουμε κάποιους καλούς πάικτες ελπίζοντας σε ανάκαμψη.

Για 3η συνεχόμενη αγωνιστική θα πάμε για τα credits, με αυξημένο μάλιστα ρίσκο για να εξισορροπήσουμε τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας:

1) Derrick Brown ( +76,7) <-> Boban Marjianovic (+54,2) : O γίγαντας του Ερυθρού Αστέρα παίζει πολύ, δεν κάνει φάουλ και πραγματοποεί για πλάκα συνεχή double-double. Απέναντι στην "κοντή" front line του Παναθηναικού, που δεν αρέσκεται στις επαφές και με το Λάσμε ντεφορμέ, πιστεύουμε ότι θα μείνει στο παρκέ πολύ χρόνο. Αν γίνει αυτό τα 10 ριμπάουντ είναι δεδομένα, οπότε το 15+ είναι σε καλό δρόμο.  Ευελπιστούμε σε "λογική" εμφάνιση Brown ώστε να τον ξαναπάρουμε σίγουρα, αφού είναι το πουλέν μας!

2) B. Schilb (+54,7) <-> S. Hopson (+66,1) : Χωρίς πολλά λόγια, εδώ πάμε να ρεφάρουμε τα χαμένα credits από τη 2η εβδομάδα. Και οι δύο είναι καλοί σκόρερ, απλά ο Hopson θα μας δώσει βρέξει χιονίσει το +15% και φαίνεται να είναι σε καλύτερη φόρμα. Μικρή η διαφορά στα credit και η ανταλλαγή αξίζει.

3)  S. Landesberg (+19,6) <-> J. Carroll (+44): Μια επιλογή που ίσως κρύβει ευχάριστη έκπληξη, αφού η Ρεάλ ανοίγει το σκορ, η Αρμάνι δεν είναι καλή αμυντικά, και ο Carroll κάνει 2-3 φορές το χρόνο υψηλά σκορ. Μακάρι να πέσουμε μέσα!

Kάνε το θάυμα σου αγόρι μου!


WEEK 3 LINEUP: 


  1. Westerman +34,7
  2. Bykov +29,1
  3. Carroll +44
  4. Preldjic +59.5
  5. Hopson +66,1
  6. Langford +66.5
  7. Hendrixx +67.5
  8. Kaun +70.1
  9. Marjanovic +54.2
  10. Ajinca +69
Remaining Credits: 3.6
Current Value: 564.3

10 σχόλια:

  1. Καταρχάς, συγχαρητήρια για το μπλογκ, προσωπικά μου έδειξες μερικά πράγματα για το Fantasy που δεν τα είχα σκεφτεί ποτέ, αν και έχω ξαναπαίξει στο παρελθόν, στο αντίστοιχο του NBA.

    Απλά αν έχεις χρόνο θα ήθελα ένα σχόλιο για την δική μου ομάδα και αν έχεις να προτείνεις κάποια βελτίωση

    Dontaye Draper
    Sergey Bykov
    Jaycee Carroll
    Scotty Hopson
    Nihad Djedovic
    Devin Smith
    Richard Hendrix
    Boban Marjanovic
    Fran Vazquez
    Tibor Pleiss

    Remaining Credits: 1.45
    Current Value: 513.77

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mr Kidd τον είχα προτείνει τον Μπογκντάνοβιτς στο hoopfellas(άσχετα αν δεν τον είχα στην ομάδα μου...).Ήταν ότι καλύτερο για επιλογή σε χαμηλά κρέντιτς.(και παραμένει)
    Έχεις μαγειρέψει πάντως πριν πεινάσεις και μπορείς να αλλάζεις τον Λάντεσμπεργκ για τον Κάρολ.Καλή δουλειά στο να αυξάνεις τα κρέντιτς.Εμένα με πήγε καλύτερα η 2η αγωνιστική,ειδικά στα κρέντιτς.
    Στον φίλο από πάνω,καλή η ομάδα με παίκτες που δίνουν πάντα βαθμούς.Θα σου συνιστούσα να αλλάξεις τον Ντρέιπερ που δεν παίρνει αρκετό χρόνο και να πάρεις παίκτη που θα δώσει.Κατ'εμέ δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από Καλνιέτις που είναι παίκτης με υψηλούς χρόνους και ράνκινγκ σε υπερβολικά χαμηλή για αυτόν τιμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι δεν έχεις άδικο για τον Draper, απλά είχα ξεμείνει από credits. Αν όλα πάνε καλά αυτήν την εβδομάδα, την επόμενη θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα!

      Peris έβλεπα το Ναβαρρο να σκοραρει και σε σκεφτόμουν, σου βγήκε οκ τελικά, μπραβο. Βεβαια "χρηματιστηριακά" δε βγήκε κάτι και αυτό θέλει προσοχή γιατί η Μπάρτσα παίζει με Ναντέρ και δεν πιστευω ότι θα πάρει πολύ χρόνο ο Ναβάρο, υπάρχει ο κίνδυνος να πέσεις και σε σκορ και σε credits.

      Τώρα οσον αφορά το φίλο Sin Kazama, δε θα σου κρύψω ότι μου αρέσει πολύ η 10δα σου. Κρίμα που δεν έχεις πολλά credits, προσπάθησε να παίξεις με λογική αύξησης γιατί στη φάση των 16 έχεις 10 αλλαγές, και πιθανώς να μείνουν εκτός πολλοί απ όσους τώρα "πετάνε" βαθμολογικά!

      Αναλυτικά τώρα...

      Bykov: Σίγουρα κινδυνεύει από το ανέβασμα Kalnietis και τη σταθερά καλή παρουσία Williams, αλλά σε αυτή την τιμή και σε καλή ομάδα, έχει σταθερό χρόνο συμμετοχής και σε αυτή την τιμή απλά δεν τον αγνοείς. Προσωπικά θα εξετάσω να τον δώσω σε τιμή 40 πάνω κάτω...

      Hopson: Λογικά κάποια στιγμή θα κάνει κακό παιχνίδι, αλλά λογικά θα μας δώσει πάλι το max των credits. Οπότε ξεκάθαρα ναι!

      Smith: Και πέρυσι άργησε να πάρει μπρος, αλλά είναι πολύ καλή επιλογή. Ήταν η νουμερο 1 επιλογή μου αυτή την εβδομάδα αρχικά, απλά πιστεύω ότι ίσως μπορέσω να τον πάρω ακόμα φτηνότερα την άλλη εβδομάδα!

      Djedovic: Πέρυσι ήταν η "κλοπή" μου, τον πήρα 19 (!!!) και μου χάριζε αφειδώς 20ρες! Φέτος παίζει σε καλύτερη ομάδα, με ενεργό ρόλο, και είναι βελτιωμένος. Είναι όμως ακριβός, και έχω παρατηρήσει από πέρυσι ότι είναι αισθητά χειρότερος στα εκτός έδρας ματς: Προσοχή!

      Carroll: Τα είπαμε στο σχόλιό μου...Ρίσκο μεγάλο. Μπορεί να δώσει 20, μπορεί και 4....Ποντάρω σε ανοικτό παιχνίδι

      Hendrix: Και επένδυση και άμεσα οφέλη

      Μarjianovic: Δε βλέπω πως μπορεί να τον βγάλει εκτός παιχνιδιού η άμυνα του ΠΑΟ, πιθανώς και να μην ασχοληθεί μαζί του. Στα συν οτι θα ανεβει χρηματιστηριακά.

      Vasquez: Δειχνει ανεβασμενος με Plaza, αλλά ειναι ασταθέστατος. Την ρποηγούμενη εβδομάδα θα σου έλεγα ναι 100%, τώρα λέω μακάρι.

      Pleiss: Γενικά τον πιστευω, ειναι φιλότιμος και βελτιωμένος. Αν παίξει λίγο ο Χάμιλτον, δεν το συζητάμε, θα έχει προοπτική για καλό σκορ.

      Κλεινω με Draper: Με τον απατεώνα Llull σε "φορμα" και το Sergio με αυξημένο χρόνο συμμετοχής, είναι τρίτος στο rotation. Το ταβάνι του είναι μαξ στους 8 πόντους, κάθε σκορ που δε θα μειώσει την αξία του είναι επιτυχία.

      Καλή τύχη!!!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση. Θα ήταν καλύτερα λες από Draper να προτιμήσω Μάντζαρη; Οριακά με πσίρνει

      Διαγραφή
  3. Όχι! Άσε Draper, ο Μάτζαρης είναι παίκτης ειδικών αποστολών, δύσκολα θα κάνει πολύ σκορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τον έδωσα ήδη τον Ναβάρο αντί Νοτσιόνι που είναι καυτός και παίζει πολύ με τις απουσίες της Κάχα....
    Μέχρι στιγμής με αποζημιώνει με το παραπάνω...
    Βλέπω και το νούμερο 8 στις ασίστ του Κουκ(τον έχω στην ομάδα για τις πάσες) και τρελαίνομαι...(Με αποζημιώνει για το περίεργο μηδενικό που μου έδωσε την περασμένη εβδομάδα...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή