Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Euroleague Fantasy Challenge week 4: Θα γυρίσει ο τροχός (;)




Βιαστήκαμε πολύ να μιλήσουμε για Βατερλώ την προηγούμενη εβδομάδα και μας ήρθε ξεγυρισμένη τιμωρία...Με το ζόρι 100 πόντοι και ψάχνουμε πλέον τον πάτο του βαρελιού.

Το μόνο παρήγορο είναι ότι σταθερά συνεχίζουμε να μαζεύουμε credits και είμαστε πλεόν στα 601,3. Προφανώς βέβαια ο σκοπός είναι να μας δώσουν τα credits αυτά και τους αντίστοιχους πόντους. Η Euroleague δεν ειναι αγώνας ταχύτητας, είναι μαραθώνιος, και ελπίζουμε να φορτσάρουμε στην πορεία!

Το κακό αυτή την εβδομάδα είναι ότι θα θέλαμε να στείλουμε στο πυρ το εξώτερο πολύ περισσότερους από 3 παίκτες, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια... Θα ξαποστείλουμε καταρχάς τον ανεκδιήγητο Westermann που δε θέλουμε να ξαναδούμε στα μάτια μας εφεξής. Θα διώξουμε επίσης τον Bykov που είναι παίκτης περιορισμένου ρόλου και δυνατοτήτων. Είχαμε μια ελπίδα ότι θα τον πουλούσαμε με μια κάποια υπεραξία, αλλά η τελευταία τραγική εμφάνιση της "Λόκο" απέναντι στη Μακάμπι, μας έκοψε τα φτερά.



Στη θέση τους θα πάρουμε τον Kalnietis που με τιμή πάνω κάτω ίδια με του Bykov δεν το συζητάμε ότι μπορεί να προσφέρει περισσότερα, αφού και προσπάθειες παίρνει, και assist δίνει, και χρόνο συμμετοχής έχει εξασφαλισμένο. Θεωρούμε επίσης ότι δεν έχει κάνει ακόμα το καλύτερό του παιχνίδι (και ευχόμαστε να μην το κάνει απέναντι στο ΠΑΟ βέβαια...ή τουλάχιστον ας μη συνοδευτεί από ανάλογη ομαδική επιτυχία)

Δεύτερη επιλογή ο Calloway, που αγωνίζεται σε μια καλοδουλεμένη ομάδα και έχει ρόλο και οργανωτικό και εκτελεστικό. ΠΟΛΥ δύσκολο βέβαια το παιχνίδι απέναντι στη Bayern, αλλά δεν έχουμε επιλογές στην τιμή αυτή, και επιπλέον με μια μέτρια εμφάνιση θα πάρουμε το max των credits.

Για τρίτη αλλαγή θα κάνουμε μια κίνηση-έκπληξη: Θα διώξουμε τον Ajinca Που τόσο μας στήριξε μέχρι τώρα. Προδοσία; Σίγουρα όχι, αλλά η αλλαγή γίνεται για 3 λόγους:
α) Το παιχνίδι απέναντι στη Ρεάλ είναι υψηλότατου κινδύνου, αφού η επίθεση των Ισπανών θα τον σημαδέψει σίγουρα, και η άμυνά τους θα κλείσει πάνω του.

β) Θεωρούμε πως τα ranking του μέχρι τώρα είναι λίγο παραπλανητικά, συνήθως στο 2ο ημίχρονο των αγώνων. Θα κάνει σίγουρα ένα κακό παιχνίδι, και θα θέλαμε να το αποφύγουμε.

γ) Είναι επιρρεπής στο εύκολο φάουλ και αυτό είναι ένα ματς που "μυρίζει" 5 φάουλ...

δ) Έχει υψηλότατη χρηματιστηριακή αξία και θα προσπαθήσουμε να "κερδίσουμε" εύκολα credits με την ανταλλαγή του!

Έτσι θα πάρουμε κάποιον εκ των Dunston και Lavrinovic...Και οι 2 έχουν τα συν και τα πλην τους, αγωνίζονται εκτός έδρας, έχουν παρόμοια τιμή,  και πολλές δυνατότητες να αποδώσουν στο επερχόμενο παιχνίδι τους. Θα προτιμήσουμε στο νήμα το Dunston γιατί η Σιένα έχει τραγική εικόνα μέχρι τώρα, ο ΟΣΦΠ λογικά θα δώσει το +10% της νίκης στο Dunston, και το σκορ λογικά θα πάει ψηλά.




...Θα τριτώσει το κακό;


Άρα τα καμάρια μας για την εβδομάδα 4 είναι:

Kalnietis +39,1
Calloway  +41,6
Carroll +36,9
Hopson +76,1
Preldjic +68,4
Langford +70,4
Marjanovic +62,4
Hendrix +77,6
Kaun +65,6
Dunston +60,7

remaining credits: +2,5
Total credits: +601.3

6 σχόλια:

  1. Η ερώτηση της εβδομάδας είναι: to sell Hackett or not to sell?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαρτάται από το πόσο έχεις ανάγκη τα credits και από το κατά πόσο σε παίρνει να "κάψεις" μια αλλαγή που λογικά ένα 15ράκι μίνιμουμ μπορεί να το δώσει.

    Προσωπικά όπου τον έχω τον έδωσα...Παίρνεις +94,3 credits, αγοράζεις Nocioni με 78,7 και έχεις α) 16 credits στο σακούλι β) ένα παίχτη που παίζει ευκολότερο ματς και είναι on fire γ) κατά 95% 10-12 credits στο σακούλι αφού με 10 ranking o Nocio πάει στα 90 credits...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για την απάντηση.

    Έχω 660 credits (δηλαδή πολλά και δεν παίζω πια για credits) και έχω ήδη το Nocioni στην καλύτερη ομάδα μου (οι υπόλοιποι περιφερειακοί Hopson και Lojeski). Αν τον πουλήσω, θα πάρω έναν εκ των Langford, Bogdanovic (της Fener), κατά προτίμηση τον πρώτο.
    Εναλλακτικά αν δεν τον πουλήσω, μπορώ να διώξω έναν ακόμα ψηλό, το Jankunas που δε με εμπνέει και να πάρω κάποιον από τις πολλές επιλογές που υπάρχουν στα 60-65 credits (έχω Dunston, Marjanovic, Hendrix μάλλον θα έπαιρνα Vazquez λόγω απουσίας Medley και εύκολου προγράμματος).

    Προς το παρόν τον πούλησα, θα το σκεφτώ όμως ως το τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ χάλια την προηγούμενη βδομάδα, οπότε είπα πως κάπως έπρεπε να πάρω Nocioni και Calloway και αναγκαστικά έδωσα Vazquez για Batiste, o oποίος τουλάχιστον προς το παρόν έχει κάποιο ρόλο στον Παναθηναϊκό και κάτι μπορεί να βγάλω κι από αυτόν. Οπότε η ομάδα τώρα διαμορφώνεται ως εξής:

    Earl Calloway
    Sergey Bykov
    Jaycee Carroll
    Scotty Hopson
    Andres Nocioni
    Devin Smith
    Richard Hendrix
    Boban Marjanovic
    Mike Batiste
    Tibor Pleiss

    Για να δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαν προοπτικές η ομάδα μπορεί να αποδώσει μεγάλο σκορ...Πάντως μετά από 2 παιχνίδια της Locomotiv που ειδα, ο Bykov δε μπορεί να δώσει ranking...τουλαχιστον σε σταθερή βάση. Πάντως με την απουσία (μάλλον) του Maric, ο Hendrix θα πάρει χρόνο και επιθέσεις...

    Good luck!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H αλήθεια είναι πως αν είχα μια αλλαγή ακόμα θα τον άλλαζα. Την επόμενη βδομάδα λογικά.Αν παίξει ο Carroll πάντως σκορ θα πιάσουμε. Νομίζω από αυτόν εξαρτάται κυρίως, οι άλλοι είναι σχετικά σταθεροί

      Διαγραφή