Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Euroleague Fantasy Challenge week 7: Keep walking!



Φτάσαμε στην 6η εβδομάδα αισίως για να γυρίσουμε επιτέλους στις ικανοποιητικές βαθμολογίες των +170, αλλά ούτε ενθουσιαζόμαστε ούτε επαναπαυόμαστε! Ειδικά μάλιστα εφόσον δεν καταφέραμε να αυξήσουμε όσο θα θέλαμε τα credits της ομάδας μας (κερδίσαμε μόνο 8,4).

Πλησιάζοντας προς το τέλος της πρώτης φάσης, τα πράγματα οδηγούνται εκεί που περιμέναμε από το ξεκίνημα: Οι PG και φέτος αποδίδουν πολύ δύσκολα (ο πρώτος Sergio έχει μέσο όρο λίγο κάτω από 17, το οποίο μάλιστα αν αφαιρέσουμε το +10% των 6 νικών της Ρεάλ είναι κοντά στο 15,5), ενώ και οι μέσοι όροι +20 μειώνονται δραματικά.



Άρα από εδώ και πέρα θα μιλήσουν τα credits, αφού όποιος έχει κοντά στα 700 μπορεί να επιλέξει σχεδόν όλους τους παίκτες που επιθυμεί, και σιγά σιγά το παιχνίδι από "χρηματιστήριο" θα μεταβληθεί σε πόλεμο επιλογών ανά αγωνιστική. Όποιος κάνει τις σωστές επιλογές κάθε εβδομάδα, θα δικαιώνεται.

Στο κομμάτι αυτό έχουμε πάρει φέτος κάτω από τη βάση, αφου ΚΑΙ την προηγούμενη εβδομάδα μας μάτιασαν: Ο Abrines μόλις τον δώσαμε θυμήθηκε να κάνει την καλή του εμφάνιση, ενώ και ο Tomic δε στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων: Ξέρουμε ότι δε θα δώσει φέτος το +30, αλλά τον επιλέξαμε για τη σταθερότητα στους 17-20 βαθμούς, που τελικά δεν έδωσε.

Για το λόγο αυτό, και για να μαζέψουμε τα τελευταία σπόρια (credits) της χρονιάς, θα πουλήσουμε τον Tomic, και θα πάρουμε τον απίστευτο τύπο Dragisevic. Απίστευτη σταθερότητα από ένα τύπο που απλά δεν πείθει, κι ομως αποδίδει. Ελπίζω να μην έφτασε τώρα η στιγμή για κακή εμφάνιση!

Tο νου σου κακομοίρη μου!

Θα δώσουμε επίσης τον Preldjic, όχι γιατί δεν τον πιστεύουμε, αλλά γιατί θα επιχειρήσουμε να "κλέψουμε" μερικά credits. O Hopson επέστρεψε την προηγούμενη εβδομάδα στις γεμάτες εμφανίσεις, μπορεί να μην έκανε υψηλό σκορ, αλλά το ματς με τη Strasbourg είναι και οριακό και "στα μέτρα" του. Παράλληλα, εξοικονομούμε 10 περίπου credits, τα οποία φορτώνουμε για να πάρουμε το μοναδικό PG που έχει potential για υψηλές πτήσεις: Rodriguez στη θέση του Nelson που δυστυχώς μας απογοητευσε...

Η δεκάδα μας θα μπορούσε θεωρητικά να παραμείνει για αρκετές εβδομάδες απαράλλαχτη αφού έχει πλέον ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να δώσουν υψηλό σκορ, ενώ παράλληλα μας μένουν 9 credits διαθέσιμα! Καλή επιτυχία!!!


Kalnietis 47
Rodriguez 66,7
Micov 44,2
Spanoulis 63,1
Hopson 70,5
Langford 78,5
Dragisevic 68,4
Hendrix 74,2
MensaBonsu 51,7
Dunston 74,8

Used Credits: 639.1
Unspent Credits: 9
Total Credits: 648.1

13 σχόλια:

  1. Πάλι μέτρια τα πήγα και την προηγούμενη βδομάδα, και με μικρή πτώση στα Credits, που πλέον είναι 557.97. Αυτήν την εβδομάδα λέω να ακολουθήσω τυφλά τις συμβουλές σου, οπότε ακούω προτάσεις για αλλαγές του παρακάτω ρόστερ:

    Earl Calloway 41.07
    Zack Wright 39.53
    Blake Schilb 56.47
    Scotty Hopson 70.53
    Vladimir Micov 44.23
    Juan Carlos Navarro 54.8
    Richard Hendrix 74.2
    Boban Marjanovic 62.73
    Pops Mensah-Bonsu 51.72
    Nik Caner-Medley 68.16.

    Τέλος δοκιμαστικά είπα να φτιάξω μια καινούρια ομάδα, με αυτούς που έκαναν τα καλύτερα νούμερα την προηγούμενη βδομάδα (πέραν των πολύ ακριβών βέβαια, τύπου Rudy, για να δω αν έχει νόημα να παίζεις κατά τέτοιο τρόπο, ουσιαστικά παίρνοντας υπόψιν μόνο με στατιστικά. Το αποτέλεσμα ήταν το εξής:

    Milos Teodosic
    Marcus Williams
    Bogdan Bogdanovic
    Krunoslav Simon
    Dainius Salenga
    Keith Langford
    Vladimir Dragicevic
    Milko Bjelica
    Shawn James
    Pops Mensah-Bonsu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην προβληματίζεσαι ιδιαίτερα, παθαίνεις τα κλασσικά των rookies, ολοι περασαμε απο εκει: Το σφάλμα σου ήταν οτι δεν έπαιξες για τα credits στην αρχή με αποτέλεσμα τώρα να εξαρτάσαι από την απόδοση της συγκεκριμένης εβδομάδας για κάθε παίκτη. πχ ο Hopson εχασε 8 credits για πλάκα από μια μετρια αλλα σιγουρα όχι κακη εμφάνιση αν δεις τα νουμερά του.

    Σαν potential ομως η ομαδα σου θεωρώ πως μπορεί να κάνει σκορ! Επίσης δεν έχει κανένα νοημα να σου πω εγω τις αλλαγές που θα κανεις, αλλωστε αν επεφτα μεσα θα ημουν με 7 μπαλες spalding στο σπίτι τωρα!

    Για τη συζητηση πάντως και μονο θα επιχειρησω να αξιολογησω την ομαδα σου έτσι για να αναπτυξω τη λογικη μου...

    1) Αδιαπραγματευτοι

    Mensa Bonsu - Micov

    Και οι δυο πρέπει να κάνουν αρνητικο σκορ για να πεσει η αξία τους. Επιπλέον εχουν και χρονο συμμετοχης και ειναι σε καλη κατασταση. Keep'em!

    2) Οι Αξιόπιστοι

    Ηendrix - Hopson - Schilb - Medley

    Ανεξαρτητα απο το αν ειναι σε τοπ φορμα, ειναι παικτες που μπορουν να δώσουν σκορ +20. Πιθανολογώ οτι δύσκολα θα το κάνουν και οι 4 αυτη την περίοδο, αλλά δεν παρασυρομαι απο την τελευταια αγωνιστική: Ο Medley είχε +11 στο ημιχρονο, και ο Hospon επαιξε το πρωτο του ματς μετά τον τραυματισμο στη Μαδριτη. Σιγουρα υπάρχουν καλύτεροι, αλλά εγώ δεν θα τους άλλαζα.

    3) Οι πιθανοί προς αποχώρηση

    Calloway - Wright - Navarro - Marjanovic

    Oι 2 PG δεν ξεφεύγουν από το γενικό κανόνα ότι οι PG δύσκολα δίνουν σκορ.
    Ο Navarro είναι ή του ύψους ή του βάθους, η Μπαρτσελόνα είναι σε κάκιστη κατάσταση, αλλά παίζει στην έδρα της. Ο Marjanovic παίζει λίγο (το χειρότερο σενάριο για παίχτη του Fantasy - μόνο ο Sergio ξεπερνά το πρόβλημα αυτό).

    Αν δεν έπαιζε ενάντια στη Real o Wright θα έμενε σίγουρα γιατί στα υπόλοια παιχνιδια ειναι αξιοπρεπής (+12 μ.ο.)...Τώρα ζορίζουν τα πράγματα, οποτε με βαριά καρδιά θα φύγει και θα μείνει ο Calloway.

    Πιθανές επιλογές (με σειρά προτεραιότητας):
    Wright - Diot
    Marjanovic - Dragisevic/James/Pleiss/
    Navarro - Milosavljevic/Smith/Moss

    Καλή επιτυχία!

    Τώρα όσον αφορά τη νέα ομάδα, δε νομίζω ότι μπορεί να οδηγήσει κάπου αυτό το σκεπτικό. Το αντίθετο, είναι στατιστικά δύσκολο να επιτύχει 2 σερί εβδομάδες ένας παίκτης καλή βαθμολογία. Προφανώς James, Dragisevis, Bonsu, Bogdanovic, LAngford μπορούν να κάνουν σκορ επειδή απλά "το έχουν", αλλά αυτό δε λέει κάτι για μένα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως είπα και πριν θα σ'ακολουθήσω τυφλά αυτήν την εβδομάδα οπότε έκανα ακριβώς τις αλλαγές που πρότεινες παίρνοντας Diot, Dragisevic, Milosavljevic.

    Για τη δεύτερη ομάδα κι εγώ δεν πιστεύω πως θα κάνει αποτέλεσμα, μακρυπρόθεσμα τουλάχιστον, απλά ήθελα να πειραματιστώ. Μάλλον επηρεάστηκα από το Moneyball που είδα πρόσφατα. Για να δούμε όμως.

    Άντε και καλή μας επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Όχι για να ευλογήσουμε τα γένια μας, αλλά δε σε χάλασαν οι αλλαγές!
      Dragisevic 19, Milosavljevic 15 (ηταν στο 19 αλλά πόσο ν αντεξει ενας παικτης που παιζει 39.25 λεπτά ?!!!) και το κυριοτερο ειναι οτι γλυτωσες το -1 του Wright (ελπιζω να μη μας κρεμασει ο Diot αλλα δειχνει σε καλη κατασταση). Οπως και να εχει ο Calloway εδωσε 9,9 και ο Wrigth -1 οποτε...



      Διαγραφή
  4. Τελικά έδωσα Schilb και Preldzic για Micov και Hopson και τσίμπησα τον Sergio.

    Οπότε η ομάδα έγινε:

    Dimitris Diamantidis 63.2
    Sergio Rodriguez 66.73
    Vladimir Micov 44.23
    Scotty Hopson 70.53
    Rudy Fernandez 82.13l
    Keith Langford 78.47
    Pops Mensah-Bonsu 51.72
    Richard Hendrix 74.2
    Shawn James 56.86
    Vladimir Dragicevic 68.4

    Άρα είναι εβδομάδα "κοινών συμφερόντων" αυτή μιας και 7 στους 10 παίχτες μας είναι ίδιοι. Άντε καλή μας επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναφερεται οτι ο James ειναι ψιλοτραυματιας..θα το ρισκαρεις;

      Διαγραφή
    2. Το είδα αλλά δεν μπορώ να τον αλλάξω πια. Και εντωμεταξύ το πρωί που έκανα τις αλλαγές δε μου είχε το σηματάκι injured αριστερά του...

      Διαγραφή
    3. Φίλε μπορείς να κάνεις reset εκεί πάνω δεξιά και να κάνεις τις 3 αλλαγές και πάλι...

      Διαγραφή
  5. Kαλησπέρα.
    Εγώ τον Σέρχιο τον έδωσα μετά το 30άρι που έδωσε πιστεύοντας ότι μέχρι εδώ θα είναι γκαζωμένος στην 1η φάση παίρνοντας τον Αρόγιο που έχει αυτή τη στιγμή κίνητρο και πρωτεύοντα ρόλο.
    Την περασμένη εβδομάδα το deal φάνηκε αποτυχημένο με τον Αρόγιο να βγάζει 6.6 και τον Σέρχι πάλι στο 15 περίπου.
    Επίσης την περασμένη εβδομάδα πήγα στο ρίσκο να α φήσω στην άκρη 45 κρέντιτς μιας και δεν μου έκανε κλικ κάποιος από τους πρωτοκλασάτους παίκτες πηγαίνοντας σε πιο φθηνούς παίκτες.Δυστυχώς απέτυχαν,ευτυχώς έσωσαν τη μπουγάδα οι Μένσα-Μπόνσου και Τζέιμς.

    Last week:
    Kalnietis
    Arroyo
    Schilb
    Gentile
    Pappas
    D.Smith
    James
    M.Bonsu
    Samuels
    Hines
    Λόγω αποτυχίας των sg/sf είχα κατευθυνθει προς αυτό
    Schilb-->Hackett
    Smith-->Weems
    Samuels--->Caner-Medley
    Όμως βλέπω ότι η συμμετοχή του Τζέιμς είναι αμφίβολη.Πάνω που έδιωξα τον Σάμιουελς και χάρηκα.
    Τι προτείνετε παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλα, τα 45 credits καβατζα είναι μύθος!!!

      Αν μη τι άλλο μπορεις τωρα να τα "εξαργυρώσεις".

      Άποψή μου, στη θεση Caner Medley παρε Dragisevic οχι για το σκορ αλλά για τα credits.

      Για τον ίδιο ακριβως λογο Micov στη θέση Smith,
      αν και θα προτιμουσα να αλλαξω τον Αrroyo Που θα φαει 100% ξύλο, και να πάρω στη θέση του Dentmon πχ...

      Διαγραφή
    2. Έπρεπε να αναπροσαρμόσω τα πλάνα μου λόγω Τζέιμς....
      Ήθελα να χωρέσω τον Χάκετ,προτίσημα τον Ντραγκίσεβιτς λόγω κρέντιτ,αλλά ο Σάμιουελς μου μένει πάλι στα χέρια....(τον έχω από την 1η αγωνιστική αγορασμένο με 47 και δίνει μετα βίας 10 μ.ο).Φαίνεται είναι το γραμμένο μου ο παίκτης.Οπότε αλλάζω τον Χάινς για να πάρω τον Γκιστ που αναλαμβάνει τη δουλειά απόντος Λάσμε στη φροντλάιν.
      Smith-->Hackett
      James-->Dragisevic
      Hines-->Gist

      Λες να προτιμήσω το Αρόγιο-->Ντέντμον από το Χάινς-->Γκιστ?

      Διαγραφή
    3. Η απαντηση στο ερωτημα θα ηταν 100% ΝΑΙ, αλλα τι να λεμε τωρα...ο Αρογιο δεν εχει καμια θεση στον τροπο που αγωνιζεται η Γαλατα

      Διαγραφή