Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Euroleague Fantasy Challenge week 6: Στο δρόμο για το top16




Συνεχίζουμε αγκομαχώντας το μαραθώνιο της Euroleague, και προσπερνάμε αδιάφορα τα ειρωνικά χαμόγελα της τύχης: Την προηγούμενη εβδομάδα δώσαμε Caroll και Marjanovic που μας ειχαν κρεμάσει 2 σερί εβδομάδες, μέχρι που θυμήθηκαν να δώσουν τα 20+ τους....προφανώς σε κάποιους άλλους παίκτες.

Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο δεν είναι η 10δα που εμφανίζεται σε αυτό εδω το blog (και η οποία επί της ουσίας δεν είναι πραγματική, δε θα τη βρείτε στο Euroleague Fantasy Challenge), αλλά η λογική πίσω από τις επιλογές, και η "δεξαμενή" από την οποία αντλούμε τους παίκτες.

Ενδεικτικά να πούμε οτι πχ για τον Carroll αναφέραμε ότι είναι επιλογή ρίσκου, που μπορεί να δώσει το +20 ενώ είναι ένας παίκτης πολύ φτηνός. Παρομοίως αναφέραμε ότι ο Mensa Bonsu είναι εξαιρετική επιλογή, άσχετα αν εμείς δεν είχαμε τη δυνατότητα να τον αγοράσουμε στην ομάδα μας εδώ στο blog.



Η προηγούμενη αγωνιστική χαρακτηρίστηκε απο υψηλότατα σκορ, γεγονός που εγκυμονεί κίνδυνους αυτή την εβδομάδα. Πάντως σε γενικές γραμμές μεχρι τώρα τα σκορ είναι υψηλότατα, ποτέ άλλοτε σε τόσο προχωρημένη φάση δεν είχαμε τόσο πολλούς παίκτες στο +18 average ranking.

H βαθμολογία μας κινηθηκε μεν στον επιδιωκόμενο μέσο όρο των 150 βαθμών, αλλά δε θα το πανηγυρίσουμε κι ολας, αφού τα πήγαμε μέτρια, κάτι που αποτυπώνεται και στα credits μας, που κινήθηκαν ανοδικά μεν, όχι όσο θα θέλαμε δε!

Την εβδομάδα αυτή, θα πουλήσουμε με απροθυμία το Hopson, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα τραυματίστηκε μετά από ένα εκπληκτικό κάρφωμα απέναντι στη Ρεάλ (δείτε το βίντεο του τραυματισμού, κανονικά η Εφές πρέπει να κάνει μήνυση στη Ρεάλ!), και αποχώρησε νωρίς, χάνοντας παράλληλα 9 credits. Πιθανώς να αγωνιστεί, αλλά δε θα το ρισκάρουμε.

Θα φύγει επίσης ο Abrines, ο οποίος ήταν μια "μεταβατική" μεταγραφή, και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε 2 αξιόλογους SF.

Τέλος, θα διώξουμε τον Κaun, ο οποίος έχει χάσει χρόνο συμμετοχής στο rotation και αυτό είναι ότι χειρότερο για ένα παίκτη στο Fantasy.

Οι αλλαγές μας:

Hopson - Spanoulis
Abrines - Micov
Kaun - Mensa Bonsu


Παραλία-style...To λέει και ο Ataman για την ομάδα του!

Η ταλαίπωρη ομάδα μας αυτή την εβδομάδα έχει ως εξής:



Kalnietis 44,1
Nelson 61,3
Micov 38,5
Spanoulis 55,4
Preldjic 86,2
Langford 73,9
Τomic 72
Hendrix 76,7
MensaBonsu 45,0
Dunston 75,7



Unspent Credits: 10,9

Total Credits: 639.7


Tip: Τα δικά μας credits δεν επαρκούν, αλλά ο Caner Medley είναι μια πολύ καλή αγορά!



9 σχόλια:

  1. νομίζω ο σπανούλης θα είναι στις δεκάδες όλου του φάνταζι αυτή τη βδομάδα! μα ζί με μπονσού..

    ποια είναι η γνώμη σας για ντετμον? θα τον κατασπαράξουν τα γκαρντ της ρεαλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Σπανούλης οντως θα παίξει πολύ, αλλά όχι τόσο λόγω βεβαιότητας οτι θα αποδώσει τα αναμενόμενα, όσο λόγω έλλειψης ανταγωνισμού στα credits αυτά...

    Μεταξύ 55 και 70 credits υπάρχει κενό, ο Ρούντι είναι ασταθής, το ίδιο και οι Ναβάρρο Σπανούλης (μιλάμε πάντα με όρους EFC).

    Μενσά αξίζει σίγουρα και για τα credits και για την αγωνιστική αξία, αν και δύσκολα θα επαναλάβει τα +25

    Ντέτμον έκανε εξωπραγματική εμφάνιση, δεν είναι σταθερός όμως...Και με τη Ρεάλ δύσκολα τα πράγματα.

    Good luck

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχα την εξής ομάδα:

    Earl Calloway 40.61
    Sergey Bykov 28.9
    Blake Schilb 58.16
    Scotty Hopson 77.44
    Devin Smith 50.72
    Juan Carlos Navarro 54.8
    Richard Hendrix 76.72
    Boban Marjanovic 68.88
    Pops Mensah-Bonsu 44.97
    Tibor Pleiss 60.48

    total credits 561.68

    κι άλλαξα τα εξής:

    Zack Wright αντί Sergey Bykov
    Vladimir Micov αντί Devin Smith
    Nik Caner-Medley αντί Tibor Pleiss

    Ποια είναι η άποψη σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ αρχάς η προηγούμενη αγωνιστική σου βγήκε μια χαρά και αύξησες και πολύ την αξία της ομάδας σου!

    Όλες οι αλλαγές σου μ αρέσουν!

    Να επισημάνω ότι φοβάμαι την εμφάνιση του Calloway απέναντι στη γραμμή των κοντών του Ολυμπιακού, και δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι έτοιμος ο Hopson.

    Οι επιλογές σου πάντως είναι μια χαρά! Καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχήν καλησπέρα σε όλους,
    Είναι η πρώτη χρονιά που παίζω το Fantasy και αν δεν ήσουν εσύ Μιστερ να μου δώσεις τα φώτα σου τα αποτελέσματα θα ήταν αρκετά χειρότερα.
    Για να μην πολυλογώ "μπήκα στο κλίμα" μετά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής κι έφτιαξα 2 ομάδες με στόχο τα credits πριν ξεκινήσει η δεύτερη (και μετά από κάθε αγωνιστική προσπαθώ να βελτιώνω και τις τρεις ομάδες που είχα από την αρχή).
    Λίγο διαβάζοντας εδώ μέσα, λίγο με υπολογισμούς και με πολλή κωλοφαρδία η μία από τις δύο βγήκε 20η την 6η αγωνιστική:

    Dimitris Diamantidis 63.2
    Mantas Kalnietis 47
    Blake Schilb 56.47
    Emir Preldzic 79.2
    Rudy Fernandez 82.13l
    Keith Langford 78.47
    Pops Mensah-Bonsu 51.72
    Richard Hendrix 74.2
    Shawn James 56.86
    Vladimir Dragicevic 68.4

    total credits 657.65

    Για ευνόητους λόγους στους ψηλούς Dragicevic και Mensah-Bonsu παραμένουν ακλόνητοι αφού και σκορ δίνουν ανελλιπώς και κρέντιτς έχουν να δώσουν ακόμα.
    Στα δυαροτριάρια Rudy, Preldzic και Langford θεωρώ πως είναι μια καλή τριάδα για να πάω μέχρι το τέλος. Πιστεύω το ίδιο ισχύει και για το Διαμαντίδη.

    Οπότε οι βελτιώσεις που μπορώ να κάνω είναι σίγουρα στη θέση του Καλνιέτις (Sergio? Bo? Nelson?) και ίσως του Schilb. Αυτό που σκεφτόμουν ήταν μήπως θυσίαζα αυτή την εβδομάδα τον Χέντριξ παίρνοντας πχ τον Γκιστ (που και με 0 αυξάνει αξία και ελπίζοντας σε μια καλή εμφάνιση μιας και δε ξέρω σε τι κατάσταση θα είναι ο Λάσμε) για να εξοικονομήσω 35 κρέντιτς τα οποία μπορώ να διαθέσω για Hopson και κάποιον point guard.

    Τι λες? (λετε?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα και εύγε για την εμφάνιση της προηγούμενης εβδομάδας, και εις ανώτερα :)

    Αν και είναι νωρίς ακόμα γιατί πολλά θα εξαρτηθούν από τραυματισμούς της τελευταίας στιγμής, τα σχόλια μου είναι τα εξής:

    1) Αν διάβασες το πρώτο post, θα είδες ότι δικαιωθήκαμε ως προς τα χαμηλα σκορ των PG. Από την 6η κι ολας εβδομάδα, ο πρώτος ειναι στο 15-16 μ.ο.

    Άρα προσπάθησε να διαλέγεις σταθερούς γκαρντ, ομάδων που θα δίνουν έστω το 10%. Ο Διαμαντίδης είναι τέτοια περίπτωση, αφού ακόμα και στην μέτρια περίοδο που διανύει δίνει αυτό το μέσο όρο.

    Προσωπικά εαν διάλεγα ένα ακόμα "ακριβό" PG θα έπαιρνα τον Rodriguez γιατί δίνει ranking με λίγο χρόνο συμμετοχής, αγωνίζεται σε ομάδα που κερδίζει και ανοίγει τα σκορ, και μπορεί να δώσει το πολύ ψηλό ranking (το έδωσε ήδη μια φορά φέτος).

    Στους ψηλούς ναι μεν ο Λασμε πιθανως να μην παρει πολύ χρόνο, αλλά εγώ προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τον Γκιστ, τον θεωρω ασταθή.

    Τέλος, να πω ότι θεωρώ πως ο Πρέλζιτς με το +85 έπιασε για μένα ταβάνι, στην τιμή αυτή (γύρω από το 80) θα έψαχνα για κάτι καλύτερο...

    Καλή επιτυχία και τα λέμε αύριο με το καινούριο αρθράκι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ απόλυτα για Sergio. Στην ουσία όλες μου τις ομάδες τις ξεκίνησα με δίδυμο point guard δύο εκ των Sergio, Kalnietis και Bykov. Εδώ καταλαβαίνεις πως σε διαβάζω από το πρώτο άρθρο ;)

    Ούτε εγώ εμπιστεύομαι την σταθερότητα του Γκιστ, κάθε άλλο, μόνο σαν μεταβατική λύση της βδομάδας τον σκέφτηκα μιας και αν κάνει ένα +5 δίνει το μάξιμουμ των credits... και σε περίπτωση καλής εμφάνισης παίρνω και πόντους.

    Με έβαλες σε σκέψεις για τον Πρέλτζιτς τώρα... Μπορεί και να αφήσω τους Σιλμπ - Καλνιέτις στη θέση τους και να κοιτάξω αν βγαίνουν τα κουκιά για Μπόγκντα...

    Τα λέμε αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Εγω παντως τον άλλαξα...Δε σημαινει τιποτα αυτο φυσικά! Ανέβηκε καινουριο post, cu there!

      Διαγραφή