Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Euroleague Fantasy Challenge week 8: 229 πόντοι είναι πολλοί αφεντικό;





Χρειάστηκε να φτάσουμε στη φάση του ΤΟΠ16, και μάλιστα στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, για να καταφέρουμε επιτέλους να γράψουμε 200+ πόντους, αλλά το κάναμε με εμφατικό τρόπο! Ακόμη και αν σε γενικές γραμμές τα σκορ ήταν υψηλά, οι 228,7 βαθμοί είναι σίγουρα ένα γαλόνι που μας κάνει χαρούμενους.

Επιπλέον με βάση το σύνολο των πόντων που έχουμε συγκεντρώσει βρισκόμαστε σταθερά εδώ και πολλές αγωνιστικές στην πρώτη 1000δα του fantasy (αισίως και κάτω από την 800ή θέση), όταν άλλοι πανηγυρίζουν για είσοδο στις 5,000 ομάδες και προτείνουν καμιά 20ριά παίκτες κάθε εβδομάδα.


Βρισκόμαστε σε ένα χρονικό σημείο όπου αντικειμενικά το ενδιαφέρον για το παιχνίδι είναι αντιστρόφως ανάλογο του αγωνιστικού ενδιαφέροντος. Οι αγωνιστικές είναι πολλές και είναι όντως βαρετό να πρέπει να σπας κάθε εβδομάδα το κεφάλι σου για να διαλέξεις μεταξύ 15-20 παικτών που κάλλιστα θα μπορούν να δώσουν το μεγαλύτερο δυνατό σκορ, ανάλογα με τη μέρα που θα βρεθούν. 

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πάντοτε στόχοι που μας δίνουν κίνητρο, αρκεί φυσικά να το επιδιώκουμε. Εκτός από την πρώτη θέση κάθε αγωνιστικής (που σίγουρα δεν αποτελεί προνόμιο των «ακριβών» ομάδων), υπάρχει ο στόχος του καλύτερου δυνατού συνολικού πλασαρίσματος, καθώς επίσης και ο «αιώνιος» στόχος του να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Ένα κακό αποτέλεσμα δε χρειάζεται να μας απογοητεύει γιατί οι αγωνιστικές είναι τόσο πολλές που όλα αλλάζουν. Όσοι διατηρούν περισσότερες από μια ομάδες θα έχουν διαπιστώσει ότι στο σύνολο των 17 αγωνιστικών το πιθανότερο είναι οι ομάδες που έχουν να εναλλάσσονται στην πρώτη θέση.

Για την προηγούμενη εβδομάδα απλά θα πανηγυρίσουμε λίγο για τη μεγαλειώδη εμφάνιση του Khryapa (του μοναδικού μαζί με τον Preldjic παίχτη Ευρωλίγκας που φλερτάρει δύο χρόνια τώρα με το triple double), και θα δούμε αν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι και τι ακριβώς θα είναι αυτό.

Στους PG, ο Sergio παίζει και πάλι εντός έδρας και είναι σε τρομερή κατάσταση (ranking 15 σε 4 λεπτά έκανε ο αθεόφοβος!), ενώ ο Dentmon αφού πέρασε το σκόπελο της Ρεάλ με 17, δεν έχει λόγο να βγει από την δεκάδα μας παρόλο που θα πιεστεί αφόρητα στη Γερμανία. Οι SG/SF που έχουμε είναι οι 4 ακριβότεροι και επιπλέον οι αμέσως επόμενοι στόχοι έχουν δύσκολα ματς, οπότε αν και φοβόμαστε τους Langford και Preldjic, θα τους αφήσουμε σταθερούς.

 Κοντά στο triple double o κατ'εμάς καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, φτάνουμε στους ψηλούς. Οι Hendrix και Μedley μοιάζουν να πατάνε καλύτερα πλέον, η CSSKA παίζει ένα ακόμα ντέρμπι οπότε θα χρειαστεί Khryapa-Krstic, και η επιλογή μας θα είναι καθαρά διαισθητική και κόντρα στη λογική: Θα αλλάξουμε το Lasme, που αν και δείχνει πολύ φορμαρισμένος, θεωρούμε ότι θα πιεστεί στο Μιλάνο, και υπό το φόβο των γρήγορων φάουλ που κάνει σε πολλά εκτός έδρας ματς, θα τον ανταλλάξουμε με τον Tomic, που το παιχνίδι του ταιριάζει με τα κορμιά της Efes. Φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος να ξεκουραστεί μια και η Barcelona έχει ήδη προκριθεί, αλλά είναι όπως είπαμε ένα ρίσκο.

Άρα η ομάδα μας διαμορφώνεται ως εξής: 

Sergio
76,7
Dentmon
70,1
Fernandez
76,9
Preldzic
75,7
Delaney
75,8
Langford
80
CanerMedley
65,2
Khryapa
48,7
Krstic
56,4
Tomic
62,5
team credits
688
unspent credits
27,6

4 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, εγώ για μία ακόμα φορά την έκανα την πατάτα μου αφήνοντας στην δεκάδα τον Erceg, ο οποίος δεν αγωνίστηκε καν. Το σκορ δεν ήταν κακό με 9 παίκτες (194,7) αλλά όπως είπες κι εσύ ήταν αγωνιστική με πολύ υψηλά σκορ.

    Τέλος πάντων, αυτήν την εβδομάδα θα τον αλλάξω τον περίεργο με τον Stimac και επειδή για 5 credits δεν μπορώ να πάρω και Dentmon και Delayny, που πιστεύω θα είναι τρελό run and gun παιχνίδι θα επιλέξω Huertas, έτσι για διπλό ρίσκο. Οπότε η ομάδα είναι ως εξής:

    Huertas
    Sergio
    Bogdan
    Keith
    Delaney
    Rudy
    Stimac
    Lasme
    Krstic
    Khryappa

    team credits 618,43
    unspent credits 15,7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρά σε βρίσκω, έχεις ανέβει και κάνεις πολύ καλά σκορ, παίρνοντας και μερικά καλά ρίσκα!

    Για την εβδομάδα αυτή οντως ο Huertas είναι μεγάλο ερωτηματικό, είναι κομβικός μεν για το παιχνίδι της Barcelona αλλά δεν συνδυάζεται πάντα αυτό με ψηλά rankings.

    Καλή επιτυχία και εδώ είμαστε να τα ξαναπούμε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ χεχε. Πάντως η πρόταση για αλλαγή του Lasme με τον Tomic πρέπει να ήταν η κορυφαία της σεζόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ...Ναι αλλα τι τα θες...δωρακι Ντεντμον. Τον Κριαπα τον ειδα τραυματια αλλα δεν προλαβα να ανεβασω ποστ...Παμε γι αλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή