Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Euroleague Fantasy Challenge TOP16 week 5: History in the making!


"Στους SG θα δώσουμε το Σπανούλη κυρίως λόγω της κακής κατάστασης του Ολυμπιακού που τον περιορίζει, και θα επιλέξουμε το Delaney που δείχνει σταθερότητα και αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα κομβικό ακόμα και για την πρόκριση της ομάδας του παιχνίδι!
Τέλος, με βαριά καρδιά και απογοήτευση θα διώξουμε τον Κριάπα, και κάνοντας χρήση των διαθέσιμων credits μας θα επιλέξουμε το Shawn James, απλά γιατί δε βλέπουμε κάποιο «γερό» πάτημα να επιλέξουμε στους ψηλούς."
Κάπως έτσι κλείσαμε την προηγούμενη εβδομάδα και είναι από τις περιπτώσεις που τα σχόλια περισσεύουν. Γιατί ναι μεν υπάρχουν καλές και κακές επιλογές, αλλά το να επιλέγεις πχ τον Delaney που έχει χαμηλότερο ranking το +9 και κάνει με το ζόρι +3 απέναντι σε μια ομάδα επιεικώς μέτρια, με γραμμή περιφερειακών που απλώς δεν μαρκάρουν, συνιστά παρωδία.

Είπαμε, οι μέσοι όροι στη δεύτερη φάση θα πέσουν, κάποιοι παίκτες που έπαιζαν στο ρελαντί θα ανέβουν, και κάποιοι μέτριοι παίκτες θα καταποντιστούν αφου τα παιχνίδια πλέον είναι όλα δύσκολα.
Τι να πεις όμως και για το κομμάτι της πληροφόρησης, που είναι το ΠΑΝ σε τέτοια παιχνίδια; Ο Σχορτσιανίτης δίνονταν ως τραυματίας, και έπαιξε κανονικά. Ο James εμφανιζόταν να ανακάμπτει, και τώρα πάει για χειρουργείο.
Για να μην καθυστερούμε λοιπόν, πάμε στις αλλαγές της εβδομάδας, οι οποίες αφορούν μόνο τους centers, αφού δεν υπάρχουν σταθερές αξίες στη φάση των 16: Ο τραυματίας James θα δώσει τη θέση του στον Krstic, και σε μια ακόμη κίνηση ρίσκου, ο Erceg που φαίνεται να παίρνει πολλές προσπάθειες στη Γαλατά (έχει αλλάξει το αγωνιστικό προφίλ της πέντε φορές φέτος!), θα πάρει τη θέση του Tomic.


Χειμερινές διακοπές;


Μας τρώει το χέρι μας να αλλάξουμε τον Delaney, αλλά επειδή δεν είναι δυνατόν να κάνει δεύτερο τέτοιο παιχνίδι, θα μείνουμε στις 2 αλλαγές.

Η ομαδα μας διαμορφώνεται λοιπόν ως εξής:

Sergio 74,9
Dentmon 70,2
Nocioni 75,2
Preldzic 77,1
Delaney 73,6
Langford 76
Mirotic 78,3
Erceg 57,4
Krstic 44,3
Lasme 50
team credits 677
unspent credits 16,3
TIP:  Για όσους έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα credits, θα πρότεινα να έχουν το νου τους και στον Kerem Gonlum. Έχει επιστρέψει από τον τραυματισμό του, είναι πολύ φτηνός και με τον Αγγέλου παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής τον οποίο "γεμίζει" με +10 rebounds ανά αγώνα.

6 σχόλια:

  1. Κι εγώ χάλια την προηγούμενη βδομάδα με 123.2 και ειδικά αυτό το μηδενικό του Fernandez δεν χωνεύεται με τίποτα. Ευτυχώς που ακολούθησα τη συμβουλή σου ανάμεσα σε Navarro και Kinsey, γιατί αλλιώς θα ήμουν ακόμα χαμηλότερα. Τον Erceg τον είχα σημειώσει κι εγώ, λέω να σ' ακούσω και για τον Gonlum, οπότε η 12 είναι πλέον η εξής:

    Diamantidis
    Sergio
    Bogdan Bogdanovic
    Langford
    Nocioni
    Rudy
    Erceg
    Lasme
    Krstic
    Gonlum

    Δεκτές όλες οι ενστάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξερω τα credits σου, αλλα ένα ονομα που θα πρεπει να παρακολουθεις από κοντα είναι και ο Tyus...Παιζει μεν δυσκολο παιχνιδι αλλα εγω τον πιστευω πολυ...βασικα απορω γιατι δεν τον προτεινα αυτη την εβδομαδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι κι εγώ αφού διάβασα το άρθρο του Κοτσιώνη χθες, έβαλα τελικά αυτόν αντί του Gonlum και τον Delaney στη θέση του Langford. 609.25 είναι τα credits μου παρεπιπτόντως. Είδωμεν

      Διαγραφή
  3. Langford εγω δε θα έβγαζα ποτέ απο την ομάδα μου. Ο Tyus είναι η προφανης επιλογή, αλλά μην είμαστε βέβαιοι ότι θα αποδώσει εύκολα απέναντι στην ισχυρή frontline των Ισπανών. ..Είδομεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε παιδια να σας ρωτησω κατι..εξηγει κανεις σε 5-6 τι ειναι το fantasy challenge για μας τους ασχετους...Μπορω να εγγραφτω και τωρα?

    ευχαριστω εκ των προτερων

    ΜΑΣΕΙ3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζόρικα τα πράγματα φίλε...5-6 γραμμές είναι λίγες...θα προσπαθήσω ομως

      1) Το fantasy είναι ένα τύπου manager game, στο οποίο καλείσαι να φτιάξεις μια ομάδα με 10 παίκτες (2 pg - 4 SG/SF - 4 PF/C), με βάση το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες της Euroleague έχουν μια από πρίν καθορισμενη "χρηματιστηριακή" αξία (credits)..πχ Rodriguez 75 credits, Mcalebb 68, κλπ κλπ.
      2) Το σύνολο των credits που έχεις διαθέσιμα είναι 500, που σημαίνει ότι δε μπορείς φυσικά εξαρχής να αγοράσεις τους πιο καλούς αφού είναι ακριβοι.
      3) Κάθε εβδομάδα, οι παίκτες σου συγκεντρώνουν κάποιους πόντους (πχ+1 για κάθε πόντο, +1 για καθε rebound, +1 για κερδισμλενο φάουλ, -1 για λάθος, κλπ) και το άθροισμα όλων των παικτών σου, σου δίνει το τελικό σκορ
      4) Βάσει του "πόσο καλά" πήγαν οι παίκτες σου, και σε σύγκριση με την αρχική τους αξία σε credits, η αξία τους ανεβαίνει η πέφτει, και μπορείς να τους αλλάζεις πουλώντας μέχρι 3 ανά εβδομάδα και αγοράζοντας άλλους που θεωρείς ότι θα πάνε καλύτερα.

      Πάνω κάτω αυτά είναι...Είναι ένα χρηματιστήριο παικτών. Πουλάς μια μετοχή (παίκτη) και αγοράζεις μια άλλη!

      Η διεύθυνση εγγραφής (δωρεαν φυσικά) είναι η παρακάτω...Έχει και αναλυτικές οδηγίες.
      http://fantasychallenge.euroleague.net/

      Μπορείς να κάνεις εγγραφή ακόμα και τώρα. Φυσικά έχεις μείνει πολύ πίσω αλλά είναι μια καλή ιδέα να το κάνεις ακόμα και τώρα ώστε του χρόνου να μην είσαι τόσο rookie:)

      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή