Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Euroleague Fantasy Challenge TOP16 week4: Mind the Gap! Injury UPDATE!



Last minute update 23/1: ΠΡΟΣΟΧΗ, o Weems ΔΕΝ θα αγωνιστεί απόψε!

Μια από τα ίδια μας επιφύλασσε και η 3η αγωνιστική του ΤΟΠ16, αφού όλες οι επιλογές μας στις οποίες «τζογάραμε», μας πέταξαν στον κουβά, ενώ το ίδιο ακριβώς έγινε και με την αλλαγή τακτικής Ρούντυ-Λανγκφορντ.  Ναι μεν όταν αγοράζεις ένα παίκτη που την προηγούμενη αγωνιστική έκανε υψηλότατο σκορ, αναγνωρίζεις τον κίνδυνο να κάνει χαμηλότερο σκορ απλά βάσει στατιστικής, αλλά όταν αυτό συμβαίνει συνεχώς καταντά κουραστικό. 

Μ αυτά και μ αυτά, 170 βαθμοί σε μια αγωνιστική που οι 200ρες έδιναν και έπαιρναν. Και αυτό η στατιστική το είχε προβλέψει, μετά την κάκιστη 3η εβδομάδα. Το δίλημμα Κριάπα-Κρίστις και αυτό Μπράουν-Χέντριξ, έβγαλε ξεκάθαρους νικητές. Και σα να μην έφτανε αυτό, κλονίζει και πάλι την εμπιστοσύνη μας στις επιλογές μας (τι κάνουμε τώρα, παίρνουμε Κριστιτς;) με αποτέλεσμα να κυνηγάμε την ουρά μας.


Αυτό είναι και το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κανείς στην πορεία του Fantasy. Να προτιμήσει δηλαδή σε ένα παίκτη σε βάρος κάποιου άλλου, ο οποίος τελικά να υπερ-αποδώσει, με αποτέλεσμα να κινείται συνεχώς γύρω από ένα φαύλο κύκλο επιλογών. 

Σε αυτή την περίπτωση οι επιλογές είναι δύο: Είτε πιστεύεις ένα παίκτη και τον στηρίζεις 2-3 αγωνιστικές τουλάχιστον (με προφανές το ρίσκο του να χαθεί πολύτιμο έδαφος και credits), είτε κάνεις μια out of the box σκέψη και πας σε τρίτη επιλογή. Πχ στο δίλημμα Μπράουν ή Χέντριξ, επιλέγεις για παράδειγμα τελικά τον Lauvergne. Ή στηρίζεις το Χέντριξ παρά το κακό παιχνίδι. 

Σε τέτοιες καταστάσεις είναι πολύ σημαντικό να καλύπτει κανείς τα νώτα του, ώστε μια κακή εμφάνιση να μη συνιστά καταστροφή. Για παράδειγμα ο Κριάπα έκανε μεν μια ακόμη κακή εμφάνιση, αλλά τουλάχιστον δε μας στοίχισε σε credits, κάτι που είχαμε μελετήσει όταν τον επιλέξαμε. Παρόμοιες περιπτώσεις συνιστούσαν και ο Λάσμε, ο Μπονσού, ο Μάτσβαν. Δύσκολα δηλαδή δε θα κέρδιζαν credits. 

Η συλλογή των credits βέβαια ειλικρινά δε μας έχει αποδώσει αλλά συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι είναι θέμα χρόνου ο πανηγυρισμός ενός πολύ μεγάλου σκορ. Μακάρι να είναι αυτή την εβδομάδα. Για τη σύνθεση της ομάδας μας τα είπαμε: Τα PG δεν πάνε πουθενά, οπότε οι αλλαγές θα γίνουν από τις άλλες θέσεις.  Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί παίκτες είναι επίφοβοι αλλά οι επιλογές μας είναι όπως κάθε εβδομάδα τρεις.

Ο Mirotic πχ είναι ιδιαίτερα επίφοβος αλλά ελλείψει φορμαρισμένων ψηλών θα μείνει. Το ίδιο και ο Lasme. Στη θέση του Hendrix θα επιλέξουμε τον Tomic που απλά δε μπορεί να κάνει τέταρτο συνεχόμενο κακό παιχνίδι. Στους SG θα δώσουμε το Σπανούλη κυρίως λόγω της κακής κατάστασης του Ολυμπιακού που τον περιορίζει, και θα επιλέξουμε το Delaney που δείχνει σταθερότητα και αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα κομβικό ακόμα και για την πρόκριση της ομάδας του παιχνίδι!
Τέλος, με βαριά καρδιά και απογοήτευση θα διώξουμε τον Κριάπα, και κάνοντας χρήση των διαθέσιμων credits μας θα επιλέξουμε το Shawn James, απλά γιατί δε βλέπουμε κάποιο «γερό» πάτημα να επιλέξουμε στους ψηλούς.
 Παρ'τονε στο γάμο σου να σου πει "και του χρόνου"

Έτσι, η κλονισμένη σαν τον Ολυμπιακό από πλευράς ψυχολογίας ομάδα μας διαμορφώνεται ως εξής:

Sergio
72,6
Dentmon
65,2
Nocioni
80,8
Preldzic
82,5
Delaney
78,3
Langford
76,5
Mirotic
80,3
Tomic
60,7
James
54,5
Lasme
47,8
team credits
699,2
unspent credits
6,6




9 σχόλια:

  1. Κι εγώ για πρώτη φορά ξεπέρασα το όριο των 200 με 217 την προηγούμενη εβδομάδα και η δεκάδα μου διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

    Diamantidis
    Sergio
    Bogdan Bogdanovic
    Navarro
    Nocioni
    Rudy
    Printezis
    Lasme
    Krstic
    Bourousis

    και μου χουνε περισσέψει και 10.55 credits. Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις όπως πάντα δεκτές. Ο Πρίντεζης πάντως μου φαίνεται αρκετά φορμαρισμένος και για τη θέση του Navarro σκέφτομαι και τον επίσης φορμαρισμένο Kinsey.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για Διαμαντίδη - Σέρχιο συμφωνώ 100%, αυτοί οι δύο συν τον Ντέντμον είναι ότι καλύτερο παίζει στη θέση.

      Για τα 2-3αρια πάλι γενικά οκ. Πόσο πιο κάτω να πάει ο Μπόγκντα; Νοτσιόνι ανεβασμένος, Ρούντι αυτός κι αν είναι! Και Ναβάρο σταθερή αξία.
      Από την άλλη βέβαια ο πρώτος πέφτει πάνω στον φορμαρισμένο αμυντικά Παναθηναϊκό, ο τρίτος παίζει στη Μόσχα κι ο Ναβάρο ενώ μπορεί να κάνει καταπληκτικό παιχνίδι αυτό δεν αποτυπώνεται απαραίτητα στο ράνκινγκ.. Κοίτα και κατά Delaney ή Keith μεριά...

      Στους ψηλούς τώρα.
      - Λάσμε 22-20-24, με διαφορά τα μεγαλύτερα σκορ στη θέση στο τοπ 16, με φοβίζει βέβαια λίγο το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τον Ολυμπιακό αλλά τον έχω σε όλες τις ομάδες μου.
      - Κρστιτς σε αυτά τα credits και με απουσία Χάινς 110% ναι!
      - Για Μπουρούση είμαι στο 50-50. Φαντάζομαι θα πάρει πολύ χρόνο στη Μόσχα... αλλά παίζει στη Μόσχα...
      - Τέλος για Πρίντεζη διαφωνώ. Μπορεί να ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού στο παιχνίδι της Δευτέρας αλλά... το μεγαλύτερο νούμερο που έχει δώσει μέχρι τώρα σε εκτός έδρας ματς φέτος είναι 9. Άσε που θα βρει μπροστά του και το Νοτσιόνι..
      Στα 2,5 credits πιο κάτω είναι ο Pleiss ας πούμε.

      Γενικά περίεργη εβδομάδα αυτή μιας και υπάρχει τόσο το CSSKA - Real, όσο και το Fener - Panathinaikos!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα,

      εγώ σε γενικές γραμμές δε διαφωνώ. Σίγουρα και γω δεν τρελαίνομαι με την επιλογή Πρίντεζη αλλά από την άλλη στους ψηλούς δεν υπάρχουν σημεία αναφοράς αυτή τη στιγμή. Και μόνο το ότι θεωρούμε αδιαπραγμάτευτους τους Λασμε- Κρστιτς που είχαν 30 credits πριν 3 αγωνιστικές, λέει πολλά!

      Πάντως όσο ο Ολυμπιακός δεν τραβάει, ο Πρίντεζης θα παίρνει χρόνο και προσπάθειες γιατί φαίνεται σε καλύτερη κατάσταση.

      Διαγραφή
    3. Α, και συγχαρητήρια για το σκορ :)

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ, χεχε. Για τον Πρίντεζη κι εγώ αυτό πιστεύω, αν και ο φίλος Frans δεν έχει κι άδικο. Ανάμεσα σε navarro και kinsey τι πιστεύετε; Για Langford και Delaney δεν έχω αρκετά credits, είμαι στα 620

      Διαγραφή
    5. Ανάμεσα στους δύο θα διάλεγα Ναβάρρο. Ο Kinsey μου αρέσει, στην Εφές πριν τον τραυματισμό του ήταν πολύ καλός, και πιθανώς να αναγεννηθεί στην Παρτιζάν. Απλά είναι λίγο ρίσκο να βασιστείς πάνω του μετά από 2-3 καλές εμφανίσεις. Πάντως σίγουρα φαίνεται να έχει αναβαθμισμένο ρόλο στο ΤΟΠ16 εις βάρος του Milosavljevic

      Διαγραφή
  2. Ρε παιδια μπορειτε να μου πειτε 2-3 καλα μπασκετικα μπλογκ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Hoopfellas.blogspot.gr (με διαφορα το καλυτερο), basketopareagr.blogspot.gr (ανοιξε εδω και λιγο καιρο και ειναι πολυ καλο οφειλω να πω) και υπαρχει και 1 ακομα οχι τοσο με αναλυση αλλα με αφιερωματα..3-ponto.blogspot.gr (καλο μπασκετικο στεκι)

      ετσι νομιζω εγω έστ.ω.

      Κώστας7

      Διαγραφή
  3. H ερώτηση είναι λίγο γενική γιατί το blog είναι συνήθως στοχευμένο...Θελεις ελληνικό πρωτάθλημα, ευρωπαϊκά, ΝΒΑ;

    Θελεις ειδησειογραφικο ή αναλύσεις;

    πχ υπάρχει το http://www.basketblog.gr/ που έχει τα πάντα

    Εγώ προσωπικά διαβάζω πολύ το hoopfellas ...Αν και έχει λίγο πιο "ψαγμένες" αναλύσεις, δηλαδή δε μπορεί να το παρακολουθήσει ο καθένας, εγώ το βρίσκω εξαιρετικό και αρκετά "αποστασιοποιημένο" από οπαδικά.

    http://hoopfellas.blogspot.gr/

    Τσεκαρε και αυτο..

    http://giorgospanou.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή