Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Euroleague Fantasy Challenge week 5: Keep an eye...




Μεγάλη εβδομάδα η προηγούμενη, με απανωτά ρεκόρ επισκεψιμότητας για το blog μας, και επιτέλους ένα αξιοπρεπέστατο σκορ για την ομάδα μας. Φυσικα και οι 184 βαθμοί δεν είναι κάτι το απίθανο, ούτε καν τα 624 credits, αλλά αν αναλογιστεί κανείς που βρισκόμασταν, σίγουρα δηλώνουμε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Φυσικά θα ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας αφού μία επιλογή που μόνο στο blog μας είδα να αναφέρεται, o Dubljevic, έκανε ευκολάκι 20,9 και έδωσε και 7 credits.  

Το σημαντικότερο ίσως επίτευγμα θα λέγαμε ότι είναι η δημιουργία ενός αξιόλογου κορμού πάνω στον οποίο θα χτίσουμε την ομάδα που θα μας φέρει όσο ψηλότερα γίνεται στο τέλος της πρώτης φάσης. Όπως και να το κάνουμε η 5766η θέση που καταλαμβάνει ο Misterkidd είναι μάλλον ντροπιαστική (είναι με διαφορά η τελευταία από τις 4 ομαδούλες που διαχειριζόμαστε συνολικά).

Την εβδομάδα αυτή θα προσπαθήσουμε να εστιάσουμε στη δημιουργία ομάδας που μπορεί να δώσει δυνητικά πολύ υψηλό σκορ, χωρίς να παραμελήσουμε τα credits, αφού εκεί μείναμε λίγο πίσω. Νούμερο ένα προτεραιότητα φυσικά είναι να στείλουμε στα σκουπίδια το Landesberg, με την υπόσχεση να μην του ανοίξουμε ξανά την πόρτα της δεκάδας, ακόμα και αν γίνει ο πιο hot παίκτης στην Ευρώπη! 

Η αλήθεια είναι ότι δε θα πρωτοτυπήσουμε ιδιαίτερα στην επιλογή των παικτών μας όπως θα δείτε, αλλά τα κουκιά είναι μετρημένα και χρειαζόμαστε τα credits ακόμη μια φορά... Επειδή ο Landesberg είναι τόσο φτηνός που δεν αξίζει δεύτερης αναφοράς, αναγκαζόμαστε να διώξουμε ένα παίκτη με υψηλή αξία. Κατά την άποψή μας, ο Collins είναι από τους υπερτιμημένους της ομάδας και του παιχνιδιού γενικά. Προσοχή, ο παίκτης είναι πολύ πιθανό να δώσει σύντομα και πάλι υψηλό σκορ, απλά στην παρούσα φάση τα 67 credits είναι πολλά. 


To παιδί πετάει ρε Λάσο, δώσε του λίγο παραπάνω χρόνο

Στη θέση των δυο, φέρνουμε τους πιο hot παίκτες αυτή τη στιγμή στο παιχνίδι: Anderson και Carroll. Να διευκρινίστεί ότι δεν πιστεύουμε σε καμία περίπτωση στο συμπαθή Jaycee, αλλά είναι τόσο μεγάλο το δέλεαρ των 6-7 credits που θα τον επιλέξουμε έναντι της σαφώς καλύτερης επιλογής Preldzic, Abrines, ακόμα και Gentile (απέναντι στην Turov). Η πιθανότητα να δωσει κανένα μηδενικό o Carroll είναι σημαντική, άλλωστε τα λεπτά που παίζει είναι ελάχιστα, αλλά θα τον πάρουμε και με ένα 8-10 θα είμαστε οκ...


Anderson ο ένας Anderson και η άλλη...Υπάρχει διαφορά;

Η τρίτη αλλαγή είναι έκπληξη, αφού θα διώξουμε τον Esteban Batista. Ο λόγος δεν είναι απαραίτητα ο φόβος της Barcelona, αφού δεν είναι καθόλου απίθανο να κάνει σούπερ εμφάνιση. Απλά σε καλύτερη τιμή επιλέγουμε το Harangody, τον οποίο πιστεύουμε πολύ. Η Neptunas πραγματικά δεν είναι ομάδα Euroleague, η Valancia δεν είναι και κάτι φοβερό, αλλά με την επιστροφή Dubljevic αρχίζει να ρολάρει και αν μη τι άλλο το ματς με τους συμπαθείς Λιθουανούς το έχει κυκλωμένο...άσο και over +10.

Μ’αυτά και μ’αυτά, η ομάδα μας έχει ως εξής:


Name ΑΞΙΑ ΠΑΙΚΤΗ (PRICE)
Pargo 72,74
Llul 57,35
Carroll 45,86
Bjelica 64,64
Anderson 59,47
Jankovic 55,1
Harangody 55,59
Marjanovic 94,7
Aldemir 60,84
Dubljevic 53,76
Total Value 620,05
Remaining Credits 3,95


 ΥΓ: Η συγκεκριμένη αγωνιστική είναι πολύ δύσκολη, και δυστυχώς οι επιλογές των προηγούμενων εβδομάδων μας έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Είναι μάλλον ευκολότερο να δώσουμε παίκτες προς αποφυγή. Pargo, Jankovic, Aldemir, Micov, Erceg(αν και αυτός είναι αψυχολόγητος), λογικά θα ζοριστούν αρκετά....Αυτά σαν καμπανάκι...

9 σχόλια:

  1. Εγώ Μίστερ με 212 τα πήγα εξαιρετικά και αυτήν την αγωνιστική....Έχουμε και λέμε (συμφωνώ με το υγ σου αν και διαφωνώ λίγο με τον - αρκετά αψυχολόγητο - Πάργκο που φαίνεται ότι είναι σε τρομερή κατάσταση και η Μάλαγα τρώει πολλούς πόντους).

    Πάμε στην 10αδα και τις αλλαγές..

    Ερτέλ
    Πάργκο


    Μίτσοβ (τον κράτησα γιατί βοηθάει σε πολλά κομμάτια της στατιστικής, άρα γιατί όχι ένα αξιοπρεπές ρανκ;)

    Άντερσον

    Μπιέλιτσα

    Μπέρτανς αντί Σλότερ (αν και θα μπορούσα να βρω καλύτερο...έριξα στα σέντερ χρήμα οπότε ο Μπέρτανς θα αποτελέσει ίσως τον 10 παίκτη αυτής της ομάδας..Με μ.ο σταθερό του 10 και εντός έδρας παιχνίδι με Ερυθρό ελπίζω να το ανεβάσει και άλλο το μ.ο του αν όχι να το κρατήσει σταθερό...........Από την άλλη ο Σλότερ στην Βαρκελώνη και κόντρα σε Όλεσον θα την έχει δύσκολη..)


    Ντάνστον αντί Αλντεμίρ (δεν έχει κάνει ο Ντάνστον ακόμα μεγάλο ματς..δεν εχει και αθλητικο σεντερ η Γαλατα ενω ο Αλντεμιρ - αν και περυσι ειχε δωσει ρανκ 18 - μπορει να δωσει μεν ενα ικανοποιητικο ρανκ αλλα σαφεστατα μικροτερο του Ντανστον δε)

    Μαριανοβιτς (θα τον αλλαζα με κιουλιγκ αλλα θεωρησα αλλες αλλαγες πιο σημαντικα....αν και ακομα και ετσι δεν θα μου κανει εκπληξη να δωσει κανενα 20+ ρανκ παλι αν και δεν το βλεπω..(στο ματς με οσφπ απο -5 πηγε στο +24!! )

    Καιμακ (θα πω οτι εγραψα και πριν το ματς με σασαρι..,Κρισιμο ματς για Ουνιξ, σχετικα ευκολος αντιπαλος, 30λεπτο+...=μεγαλο ρανκ)

    Μακλιν αντι Γκιστ (ενταξει..δεν πιστευω να κανει ξανα τοσο μεγαλο ρανκ ο Γκιστ..Οποτε η transfer of the week ειναι με διαφορα ο Μακλιν που ηρθε για να μεινει θετοντας μεγαλη υποψηφιοτητα να ειναι στους πρωτους σε αξιολοηση με το περας του τοπ-16)


    Σύνολο credits: 640
    Remaining Credits: 10

    Υγ. Μετα το στιματς ανεστησα και τον γκιστ....Να δουμε αν θα αναστησω - ακομα περισσοτερο - τον Μπερτανς αυτην την αγωνιστικη..

    Άντε και καλή τύχη να έχουμε...

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως σου είπα και την προηγούμενη αγωνιστική...αν έχεις ρέστα έμπαινε κ μην ακούς τίποτα παρά μόνο το ένστικτο σου! Ειδικά αυτή την αγωνιστική σε βλέπω ακόμη πιο ορθολογιστή οπότε είσαι μια χαρά...

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα κι από μένα, εγώ την προηγούμενη βδομάδα ανέβασα και πάλι το σκορ, με 175 και τα credits να φτάνουν τα 637,04. Βέβαια τα σκορ του φίλου Νίκου τα βλέπω με κιάλια, αλλά δεν πειράζει, ευχαριστημένος είμαι και αν δεν είχα κάτι εμπνεύσεις τύπου Savanovic αντί Harangody θα ήμουν και απόλυτα ικανοποιημένος. Τεσπα, η ομάδα αυτήν την εβδομάδα έχει ως εξής:

    Jeremy Pargo
    Llull
    Nemanja Bjelica
    James White
    Nihad Djedovic - Jaycee Caroll επειδή είναι σε τρελή φόρμα και τον επέλεξε κι ο δάσκαλος
    Vladimir Jankovic - Σπανούλης, γιατί στα μονά ματς πάει καλά(ότι νάναι σκέψη) και τον Jankovic δεν τον βλέπω καλά με την Μπάρτσα
    Aldemir - Harangody γιατί είναι παικταράς έτσι απλά
    Boban Marjanovic
    Savanovic - Τον κρατάω γιατί με τον τραυματισμό του Djedovic θεωρώ πως θα πάρει περισσότερες προσπάθειες και γιατί μετά από τόσα χρόνια στην Εφές ένα άχτι για την Φενέρ θα το έχει δεν μπορεί.
    Esteban Batista

    Μια αμφιβολία έχω μόνο, αν είναι να προτιμήσω Καιμακόγλου αντί Harangody και όπως πάντα κάθε πρόταση δεκτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. sinkazama82 παρεπιπτόντως

      Διαγραφή
    2. Με αντίπαλο Neptunas δεν το συζητάω ότι θα προτιμούσα και γω Harangody! Σπανουλης προφανώς καλύτερη επιλογή από Γιανκοβιτς, οπότε μια χαρά σε κόβω αν και όπως είπα ο Carroll ήταν αναγκαστική επιλογή...
      ΥΓ ο white μ αρέσει αλλα η Ουνιξ για κάποιο λόγο δε με ελκύει

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα και από μένα. Είμαι ο ξάδερφος του Νίκου ο οποίος μου γνώρισε και το μπλογκ και λέω να συμμετέχω και εγώ σε αυτό...Tην προηγούμενη αγωνιστική είχα 230 (3ος στην εβδομάδα) και έχασα για 8 μονάδες το ρολόι ! Αυτήν την αγωνιστική, μην έχοντας στην ουσία οικονομικούς περιορισμούς μιας που το μπάτζετ ανέβηκε κατακόρυφα (και θα ανεβεί και άλλο αρκετά) και έχοντας μία ήδη καλή 10άδα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση διαχείρισης ενός ρόστερ χωρίς 10ους και 9ους παίκτες που άνετα πιστεύω θα μπορούσα να το διαχειρίζομαι και στο Top-16 περιμένοντας ταυτόχρονα σκόρ μεγάλο (γιατί όχι κανένα 200άρι.) Τυχών παρατηρήσεις πάντα ευπρόσδεκτες...

    Heurtel
    Pargo

    Hacket
    Bjelica
    Anderson
    Micov -> Langford

    Marjanovic -> Kulig
    Kaimakoglou
    Maclean
    Aldemir -> Dunston (ήμουν ανάμεσα σε αυτόν και τον Ντούμπλιεβιτς αλλά τον προτίμησα καθώς θεωρώ ότι έχει πιο σίγουρο ένα πολύ καλό ρανκ από ότι ο Ντούμπλιεβιτς που τον πιστεύω πολύ και έχει ίσως μεγαλύτερο ταβάνι (σε ρανκ)..)

    Total credits: 680
    Remaining: 25
    Rank:119

    Sherlockostas - Unmatched

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....έτσι, να δουλεύει το word of mouth! καλωσηρθες Κώστα κ εύχομαι το ρόλοι να βαρυνει συντομα τον καρπό σου :) προφανως για σένα η πρόκληση είναι η διατήρηση σε υψηλα επίπεδα. πρόσεχε τον Pargo, δε μου γεμίζει το μάτι τελευταια..ας ελπίζουμε οτι κράτα δυνάμεις για τα ευρωπαϊκά ματς

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα κι από μένα! Με αρκετές αμφιβολίες (φοβάμαι Pargo-Marjanovic) κατέληξα στους εξής:

    Sergio Llull
    Jeremy Pargo

    Mindaugas Kuzminskas
    Vladimir Jankovic
    Keith Langford (στη θέση του Collins)
    James Anderson (στη θέση του Slaughter)

    Boban Marjanovic
    Esteban Batista
    Luke Harangody (στη θέση του Mitrovic)
    Brian Randle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαύρο χάλι δυστυχώς...Κιουλίγκ - Λανγκ περίμεναν να τους αποκτήσω για να πατώσουν....Βέβαια τον Γκούντλοκ να έπαιρνα (με αποθάρρυναν τα πολύ χαμηλά του ρανκ τελευταία) αντί του Κιθ (Αν και δεν σουτάρει αρκετά σουτ όπως στην Αρμάνι και δεν έχει ακόμα ξεκάθαρο ρόλο θα έλεγα, τον πιστεύα λόγω Νίζνι (στο 23' είχε 15 ρανκ (!!!)..) τώρα θα μιλαγα ΣΕ ΕΝΤΕΛΩΣ άλλη βάση..Αυτή είναι η ρέντα την οποία δεν είχα σήμερα..Χάκετ - Πάργκο επίσης ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ...Δεν πειράζει, σκραπάτσο δυνατό και συνεχίζουμε...

    kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή