Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Euroleague Fantasy Challenge week 6: Who let the dogs out?!?!?


Μεγάλη αγωνιστική ήταν η 5η για την Euroleague, και πιστεύω πολλοί νέοι παίκτες θα έφαγαν γερή κατραπακιά. Φυσικά όλα τα αποτελέσματα παίζουν, αλλά η διαφορά την εμπειρίας από την απειρία ορίζεται από τη δυνατότητα να επιβιώνεις ακόμα και όταν όλα γύρω βουλιάζουν. Και εμείς αυτό δεν το καταφέραμε, αφού παρόλο που βλέπαμε το ...κακό να έρχεται, δεν το αποφύγαμε. Ενδεικτικά αντιγράφω το υστερόγραφο της τελευταίας ανάρτησης:

" ΥΓ: Η συγκεκριμένη αγωνιστική είναι πολύ δύσκολη, και δυστυχώς οι επιλογές των προηγούμενων εβδομάδων μας έχουν φέρει σε δύσκολη θέση. Είναι μάλλον ευκολότερο να δώσουμε παίκτες προς αποφυγή. Pargo, Jankovic, Aldemir, Micov, Erceg (αν και αυτός είναι αψυχολόγητος), λογικά θα ζοριστούν αρκετά....Αυτά σαν καμπανάκι..."

Δυστυχώς πέσαμε μέσα σε όλες ανεξαιρέτως τις προς αποφυγή προτάσεις, και εκεί είναι που την πατήσαμε: Η πιθανότητα να τα πας τόσο χάλια (σκορ 91) είναι η ίδια με την πιθανότητα να κάνεις 200++. 


Το χειρότερο είναι ότι τα credits μας έχουν πλέον παγιωθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα αναγκαστούμε να στηριχθούμε δυνατές σταθερές μπας και ανεβάσουμε την απόδοση της ομάδας μας. Η προοπτική θα είναι να σχηματιστεί επιτέλους ένας κορμός με δυνατότητες για μεγάλα σκορ. Ένας τέτοιος παίκτης-σταθερά είναι ο Goodelock που είναι ικανός για το καλύτερο, ενώ θέλουμε να πιστεύουμε ότι το χειρότερο ήρθε, οπότε θα περιμένουμε και πάλι ένα καλό σκορ, αν και εκτός έδρας παιχνίδι και μάλιστα κρίσιμο για την Αρμάνι.

                                           Απο τη στιγμή που...πατάει δεκάδα, δύσκολα βγαίνει

Στη λογική του "ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται" θα επιλέξουμε και τον Dunston, που καιρός είναι να κάνει ένα μεγάλο σκορ, ειδικά εντός έδρας, και επιπλέον αγωνίζεται απέναντι σε μια ομάδα που προσωπικά θεωρώ ανέτοιμη για Euroleague, όσο και αν ακούγεται βαρύ. Ο Περάσοβιτς είναι από τις αδυναμίες μου, αλλά φέτος κάτι φαίνεται να μην πηγαίνει καλά...Ελπίζω να μην αρχίσουν οι ανατροπές από αυτή την εβδομάδα!

...Γνώριμες φατσούλες!

Τρίτη επιλογή αποτελεί ο ανεβασμένος Lawal (από τότε που ξεφορτώθηκε τον Cousin έχει πρωταγωνιστικό ρόλο) της Σάσσαρι, μια ομάδα που επίσης θεωρείται και είναι αδύναμη, αλλά τουλάχιστον ανεβάζει ψηλά το σκορ, έχει uptempo ρυθμό, και ανεβασμένη ψυχολογία από την πρώτη της νίκη...Αν πάρει το ματς απέναντι στη Nizni, έχει πιθανότητες να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από αυτό που θεωρητικά της αναλογούσε στην αρχή της χρονιάς στον όμιλο.

(Θεωρητικά ο πολύ καλός Dubljevic θα μπορούσε να μείνει, αλλά ο ενθουσιασμός που δείχνει ο Ολυμπιακός στην άμυνα και η κάκιστη εικόνα της Βαλένθια, μας ανησυχεί. Γενικά πολλές κακές ομάδες φέτος στην Ευρωλίγκα...)

Η ομάδάρα μας (εδώ γελάμε πράγματι) διαμορφώνεται λοιπόν ως εξής: 


Είναι βέβαιο ότι και πάλι παίρνουμε μεγάλα ρίσκα, αλλά τουλάχιστον έχουμε μια δεκάδα που δυνητικά μπορεί να δώσει υψηλά σκορ. Οι 9 από τους 10 παίκτες μας έχουν αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα. Σίγουρα βέβαια θα πρέπει να κάτσει καλά η μπίλια για να πανηγυρίσουμε επιτέλους!

Στα πλαίσια της προσπάθειας να ξεφύγουμε από την απλή παράθεση μιας δεκάδας, θα επιχειρήσουμε να δώσουμε και αυτή την εβδομάδα μια ακόμη χρήσιμη πηροφορία. Αυτή αφορά τους παίκτες που έχουν εμφανίσει στο παρελθόν πολύ υψηλά σκορ (πάνω από +23). Αποδεδειγμένα θα δείτε ότι αν κάποιος το κάνει μια φορά, είναι βέβαιο ότι αργά η γρήγορα θα το επαναλάβει. Οπότε είναι στο χέρι σας και στην ημέρα του παίκτη, να κάνετε τη σωστή επιλογή που θα απογειώσει τo σκορ σας. 

Ιδού η περιβόητη λίστα των high flyers για να ξέρετε και ποιοι έχουν ακόμη πράγματα να δώσουν, και ποιοι ήταν διάττοντες αστέρες. Προφανώς και για κάποιους οι ρόλοι έχουν αλλάξει προς το καλύτερο (Pargo) ή το χειρότερο (Hickman):


Για να δούμε τι θα δούμε...καλή επιτυχία σε όλους!


20 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ δάσκαλε για την λίστα, κι εγώ κατά διαόλου πήγα την προηγούμενη βδομάδα με 107,2 και τα credits να πέφτουν στα 631,74. Αυτήν την εβδομάδα είχα μια ομάδα με Micov αλλά τραυματίστηκε και αναγκάστηκα να την αλλάξω. Έχει ως εξής:

    Jeremy Pargo
    Llull
    Nemanja Bjelica
    James White
    Jaycee Caroll - Περπέρογλου γιατί δεν είχα άλλα credits και μπορεί να βγάλει και κάνα καλό σκορ
    Σπανούλης
    Harangody - Samardo Samuels σε ανοδική πορεία (18 και 21 στα δύο τελευταία)
    Boban Marjanovic
    Savanovic - Saric επειδή παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής μετά τον τραυματισμό του Krstic
    Esteban Batista

    Όπως πάντα όλες οι προτάσεις δεκτές. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε κι άλλο Βατερλό αυτήν την εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχ τι ήταν αυτό με Μίτσοβ...πάνω που είχα κατασταλάξει κάπου (αν και στο τέλος ίσως να μου βγει σε καλο βεβαια που ειναι και το πιο πιθανό)..Οπότε έκτακτο meeting για να βρούμε τον αντικαταστάτη του..

      Όταν λες Krstic πάνω; Μάλλον άλλον θες να πεις και άλλον λες...

      nikos

      Διαγραφή
    2. Όχι,αυτό εννοώ. Όχι από άποψη θέσης, απλά πως στα δύο τελευταία ματς πριν τον τραυματισμό του Krstic στο ένα έπαιξε 13 λεπτά και στο άλλο καθόλου και μετά τον τραυματισμό παίζει πάνω από 20 λεπτά, παίρνοντας και τις προσπάθειες που αναλογούσαν και στον τραυματία, τουλάχιστον στο ματς με την Νίζνι. Πέρα από αυτό, για πες μου κι εσύ την άποψη σου Samardo ή Dunston. Και φυσικά θέλω και την δικιά σου δάσκαλε.

      Sinkazama82

      Διαγραφή
    3. α σορι..ειχα δει το ονομα μονο (κρστιτς) του απο κατω για αυτο σε ρωτησα αν εκανες λαθος....Σαμαρντο γιατι παιζει περισσοτερο και η φενερ δεν εχει ψηλο της προκοπης..Aν και μακροπροθεσμα ο ντανστον μπορει να σου δωσει πολυ μεγαλυτερο ρανκ σε συνολο αγωνων..

      nikos

      Διαγραφή
  2. ...η αλήθεια ειναι ότι ο χρόνος συμμετοχής του Saric δε σχετίζεται με τον τραυματισμό του Krstic. Από την άλλη βέβαια και ο Λασμε δεν παίρνει περισσότερες προσπάθειες ...εγώ θα έλεγα ότι κερδισμένος ειναι ο υπέρ ταλαντούχος Cedi Osman...παιχταρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προτμάτε το Ουίμς-Κόλινς-Παπάς-Καιμακόγλου ή το Μπιέλιτσα - Κόλινς- Σλότερ - Λαουάλ ; Εγώ γέρνω ελαφρά προς το πρώτο καθώς ναι μεν οικονομικά δεν θα μου αποφέρει ίσως τόσακρέντιτς όσο το δεύτερο αλλάσεθέμα ρανκ νομίζω θα ναι πιο παραγωγικό..Τι λέτε;

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας έχω και τρίτο σενάριο...Αρόγιο - Μπιέλιτσα- Κόλινς - Όλεσον/Τζέντοβιτς..

      nikos

      Διαγραφή
    2. Αυτό το τρίτο με Τζέντοβιτς εμένα μ'αρέσει πολύ.

      Διαγραφή
    3. Και γω θα απέφευγε Παππά Καιμακογλου...δεν αποκλείω να πανε καλά, απλά θεωρώ υπάρχουν καλύτερες επιλογές...το τελευταίο σενάριο φαίνεται καλύτερο ίσως

      Διαγραφή
  4. Μετριότατη και για μένα η εβδομάδα που μας πέρασε με 121,8. Δυστυχώς έπεσες μέσα Μίστερ και για Pargo και για Aldemir (το 7αρι του Jankovic δε το λες και τραγικό).
    Έτσι αυτή τη βδομάδα το ρόστερ μου διαμορφώνεται ως εξής:

    Sergio Llull
    Jeremy Pargo

    Sonny Weems (στη θέση του Kuzminskas)
    Vladimir Jankovic
    Keith Langford
    Andrew Goudelock (στη θέση του Anderson)

    Boban Marjanovic
    Esteban Batista
    Shane Lawal (αντί για Harangody)
    Brian Randle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά σε βρίσκω...μια υποσημείωση απλά: ο kuzminskas ειναι σταθερότατος, δεν κατάλαβα γιατι έπαιξε μόνο τόσο λίγο την περασμένη εβδομάδα...αν δεν ειναι τραυματίας δε θα τον άλλαζα, βέβαια ειναι υψηλότατη η αξία του...εσύ αποφασίζεις

      Διαγραφή
    2. Ο βασικός λόγος ήταν η μικρή συμμετοχή του την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά μετά τον τραυματισμό Randle πρέπει να ξαναεκτιμήσω την κατάσταση...

      Διαγραφή
    3. Τελικά η αλλαγή Weems-Kuzminskas ακυρώνεται και έρχεται ο Tomic αντί Randle:

      Sergio Llull
      Jeremy Pargo

      Mindaugas Kuzminskas
      Vladimir Jankovic
      Keith Langford
      Andrew Goudelock

      Boban Marjanovic
      Esteban Batista
      Shane Lawal
      Ante Tomic

      Διαγραφή
  5. Και εγώ χάλια. Περίμενα μεγάλο σκορ και έκανα μόνο 118 αλλά παρόλα αυτά διατηρήθηκα στις πρώτες θέσεις των private league που συμμετέχω και στην 480η συνολικά μιας που ελάχιστοι διασώθηκαν αυτήν την αγωνιστική. Η πτώση μεγάλη θα ναι αυτή η αγωνιστική οπότε ελπίζω να επανέλθω στα μεγάλα σκορ για να την αποφύγω. Εξάλλου Λάνγκφορντ και Κιουλίγκ δεν γίνεται να ξαναείναι τόσο χαμηλά σε ρανκ..

    Pargo - > Rochestie
    Heurtel

    J.Anderson
    Keith Langford
    Bjelica -> M.Collins

    Dunston
    Kaimakoglou - > Tomic
    Maclean
    Kulig

    Credits apo 680-> 665 (660 ξοδεμένα)

    Kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέχασα να προσθέσω τον Hacket στα forwards.

      Kostas

      Διαγραφή
    2. Είσαι πολύ καλά και έχεις παίκτες που μπορούν να δώσουν ψηλά σκορ. Προσωπικά δε θα άλλαζα Bjelica, αλλα Hackett

      Διαγραφή
    3. Δεν με φτάναν τα credits...Συν τοις άλλοις ακόμα περιμένω ένα μεγάλο ματς από τον Ιταλό..

      Kostas

      Διαγραφή
  6. Και εγώ με 115 πάτωσα....Αυτην την αγωνιστική η κατάρτιση της 10αδας με τον Μιτσοβ στα πιτς με κουρασε αρκετα αν και το πιο πιθανο ειναι να βγω κερδισμενος...

    Παργκο (στο πρωτο ματς με Λιμοζ ειχε 25..δυσκολα να κανει 2ο σερι κακο ματς)
    Ερτελ (με νεπτουνας ολα τα γκαρντ κανουν παρτι..ο ιδιος εκανε ρεκορ στο α γυρο)

    Μπιελιτσα (αφου μου εδωσε +12 απο το -5 με μπαγερν δικαιωματικα κραταει την θεση του..πολυ σταθερος παικτης...δινει ευκολα διψηφιο ρανκ)
    Κολινς αντι Μιτσοβ (Ο παο δεν εχει καλο περιφερειακο αμυντικο και ο κολινς εχει καιρο να κανει μεγαλο ρανκ)
    Ουιμς αντι Μπερτανς (δεν βοηθησε ο λεττονος)

    Ντανστον (μηπως θα κανει τωρα το μεγαλο ματς;)
    Μαριανοβιτς
    Μακλιν
    Λαουαλ αντι Καιμακ (ο καιμακ με σαριτς δεν τα παει καλα ενω η τιμη του λαουαλ ειναι προκληση μεγαλη αν και λογικα θα τον αντικαταστησω ..)

    Τελικως το διλημμα εξελιχτηκε Σε Αρογιο-Παπα-Καιμακ και σε Παργκο-Ουιμς-Λαουαλ..Επελεξα το δευτερο με 13 κρεντιτς περισσοτερα (και συνολικα μολις 1 κρεντιτ ελευθερο απο τα 630 που δικαιουμαι. Τουλαχιστον ο Λαουαλ μετα απο αυτην την αγωνιστικη θα παρει το 15% λογικα..)

    Ντζεντοβιτς λογω μακαλεμπ και...ολεσον (σε μικροτερο βαθμο) δεν πηρα. Τον Ολεσον παντως ισως τον παρω την επομενη αγωνιστικη αντι του Κολινς ειδικα αν μικρυνει η τιμη του (πραγμα δυσκολο) . Ενω επισης ο τουλσον αν και καλη επιλογη δεν παυει να ειναι τουλσον οποτε και 4-5 ρανκ να κανει δεν θα ναι εκπληξη..οποτε δεν τον ακουμπησα..

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για λαουαλ ελεγα οτι λογικα θα τον αντικατασταση την επομενη αγωνιστικη λογω εφες και λασμε ..

      nikos

      Διαγραφή
    2. Σκεφτηκα να αλλαξω τον Ουιμς με τον Γκαιλιους που θα κανει μεγαλο ματς πιστευω σημερα αλλα εξαιτιας του γεγονοτος οτι την επομενη αγωνιστικη λαουαλ-κολινς και ενα απο 2 εκ των ερτελ/παργκο (λογω μαρκους ουιλιαμς) θα αποχωρησουν απο την ομαδα κρατησα τον αμερικανο που θα ειναι σιγουρα στην 10αδα παρα το γεγονος οτι εχει αγωνα στο ισραηλ ενω ο γκαιλιους θα φευγε σιγουρα λογω αγωνα στην σερβια...

      nikos

      Διαγραφή