Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Euroleague Fantasy Challenge TOP16 week 6: Μια κρύο μία ζέστη


Ανάμεικτα συναισθήματα μας επιφύλαξε η 5η αγωνιστική του TOP16 της Euroleague: Από τη μία προβλέψαμε ότι θα είχαμε πιθανώς κακές επιδόσεις μετά τις απίθανες της 4ης αγωνιστικής, από την άλλη όμως υπήρχαν αρκετοί καλοί παίκτες που έδωσαν ψηλά σκορ, και δεν θα ήταν δύσκολο να πιάσει κανείς 180 ή και 200 πόντους. Παρομοίως, πέσαμε 100% μέσα στην επιλογή μας να αποφύγουμε τον –στα όρια του αδιάφορου – Erceg, αλλά δεν πέσαμε και διάνα στον αντικαταστάτη του Mclean: Reyes, Parakhouski, Marjanovic, έδωσαν απίστευτα σκορ, και είχαμε τη δυνατότητα και το budget να τους επιλέξουμε. Ακριβώς το ίδιο έγινε και με την πρόβλεψη της μέτριας απόδοσης του Llull, αλλά που να φανταστούμε ότι θα πάει το ίδιο χάλια και ο Huertas;

Με 158 ποντάκια, πάλι καλά να λέμε, οπότε προχωράμε στην 6η εβδομάδα αναζητώντας την έκπληξη που θα μας «πληρώσει», αν και μάλλον δύσκολο το βλέπουμε να κάνει κανείς τη διαφορά μετά από τόσα παιχνίδια. Οι επιλογές μας για ανταλλαγή θα προκύψουν από την τριάδα Huertas, Σπανούλη, Mclean, αφού οι άλλες επιλογές μοιάζουν ικανοποιητικές συγκριτικά με το διαθέσιμο budget.


Ο Σπανούλης έκανε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της καριέρας του, κάτι που θα μπορούσαμε να διαβάσουμε αναλογιζόμενοι ότι ο Ίβκοβιτς είναι μετρ στο διάβασμα του αντιπάλου και επιπλέον τον γνωρίζει σαν παίκτη. Επιπλέον ο μετρ στην προσωπική άμυνα Draper, συνεπικουρούμενος από τον γρήγορο στα πόδια Saric, ήταν βέβαιο ότι θα βάλουν δύσκολα (ίσως και άλυτα) προβλήματα στον αρχηγό του Ολυμπιακού. Το παιχνίδι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ θα είναι ακόμη δυσκολότερο, αφού η ΤΣΣΚΑ είναι πολύ καλύτερη ομάδα με καλύτερες μονάδες. Εμείς θα επιλέξουμε να κρατήσουμε το Σπανούλη, γιατί θεωρούμε ότι οι Ρώσοι θα επιδιώξουν να κάνουν το παιχνίδι τους (λάθος κατά την άποψή μας) και όχι να χαλάσουν αυτό του Έλληνα γκαρντ.

Mike James: Πολύ δυνατός σκόρερ, αλλά αρκεί αυτό στη Euroleague;


Μοιραία οι επιλογές μας για αλλαγή «κλειδώνουν» στους παίκτες που αποκτήσαμε την περασμένη εβδομάδα, κάτι που αποτελεί βέβαια ομολογία αποτυχίας… Ο Huertas δεν έχει καθόλου άσχημο παρελθόν με τη Ρεάλ αντίπαλο, αλλά για κάποιο λόγο δε βλέπουμε πιθανή μια εμφάνιση καλύτερη από αυτή της περασμένης εβδομάδας. Το +8 του Βραζιλιάνου μπορεί να μας το δώσει εύκολα ο James, σε τιμή πολύ πιο οικονομική. Είναι αλήθεια ότι εκτός έδρας έχει πολύ χειρότερα νούμερα, αλλά από την άλλη η Φενέρ δε φημίζεται για την περιφερειακή της άμυνα.

Στους ψηλούς ο Mclean μας πρόδωσε δυστυχώς την περασμένη εβδομάδα. Αν παρατηρήσει κανείς τα στατιστικά του θα δει ότι δεν έκανε τίποτα διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Απλά έχασε 1-2 σουτ παραπάνω και σούταρε λιγότερες βολές. Φαίνεται όμως ότι στο ΤΟΠ16 δύσκολα θα πιάσει το 20+, κάτι που εμείς ζητάμε πάντα στην ομάδα μας. Για το λόγο αυτό, θα επιλέξουμε στη θέση του τον υπερφορμαρισμένο Parakhouski, ακόμα και αν είναι πάντα πιθανή μια κακή του εμφάνιση. Η Μάλαγα έχει ήδη αποκλειστεί (είναι φοβερό το ότι κάθε χρόνο περνά με καλές εμφανίσεις στη δεύτερη φάση και μετά διαλύεται…) και η Νίζνι θέλει όσο τίποτα αυτό το παιχνίδι.

Απίστευτη σεζόν από το Λευκορώσο...


Η τελευταία μας επιλογή είναι μάλλον αναμενόμενη…Θα επιδιώξουμε να πάρουμε το Reyes που είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ζει για μεγάλα ματς. Ποντάρουμε σε καλύτερη απόδοση από τον Krstic, και παρόλο που ο Σέρβος ανεβαίνει, τα λίγα λεπτά συμμετοχής του δεν αποτελούν εγγύηση για μεγάλα σκορ. Έξω λοιπόν ο Nenad, μέσα ο Felippe… Κάπως έτσι η ομάδα μας κατεβαίνει στο παρκέ για την 6η αγωνιστική:


Καλή επιτυχία και να παρακολουθείτε μπάσκετ!

9 σχόλια:

  1. Καλημέρα δάσκαλε, εγώ έκανα την καλύτερη αγωνιστική μου ως τώρα, κάνοντας πολύ καλά που σε άκουσα, με 224 πόντους και 38η θέση. Για αυτήν την εβδομάδα σκέφτομαι τρία πράγματα: 1) να αφήσω την ομάδα απλώς όπως έχει 2) Να αλλάξω Iverson με κάποιον με 44 credits και κάτω (Tyus, Othello, Gist, Bourousis) 3) Nα αλλάξω Rochestie με Teodosic και Iverson με Batista. Ακούω γνώμες. Η ομάδα έχει ως εξής:

    James
    Rochestie
    Fernandez
    De Colo
    Justin Carter
    Bjelica
    Tomic
    Colton Iverson
    Marjanovic
    Parakhouski

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάντως δε θα άλλαζα Rochestie με Τeodosic. Ίσως να σκεφτόμουν να "αποχωριστώ" τον DeColo για μία εβδομάδα (λόγω ΣΕΦ) και να εξοικονομούσα από εκεί τα credits για τον Batista. Θεωρείς πχ απίθανο να κάνει μεγαλύτερο σκορ ο Σπανούλης από το DeColo στο συγκεκριμένο παιχνίδι?

      Διαγραφή
    2. τελικά τι έκανες? το καλυτερο σενάριο θα ηταν το 2ο αν επαιρνες hunter!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα κι από μένα. Τη γλίτωσα την προηγούμενη εβδομάδα με Erceg την πάτησα με Σπανούλη.
    Αυτή την εβδομάδα λέω να πάω ως εξής:

    Sergio - Rochestie
    DeColo - Rudy - Spanoulis - Kinsey
    Parakhouski - Reyes - Tomic - Batista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σε βλέπω έτοιμο για μεγαλα πράγματα ...να δουμε πως θα παει και σήμερα :)

      Διαγραφή
  3. Αυτήν την αγωνιστική πούλησα για να μου φτάσουν τα κρέντιτς σέρχι (πλέον αρχίζει να υπάρχει και μία εμπάθεια μαζί του μετά το σημερινό +30 που έκανε γιατί και δεν με φτάναν τα κρέντις και πίστευα στον τζέιμς). Πούλησα και μπόμπαν γιατί πίστευα ότι θα κάνει πιο προσιτό σκορ αλλά και γιατί δεν με φτάναν τα κρέντιτς για ρότσεστι που θα κάνει μεγάλο ματς αύριο (κυριότερο)

    James
    Rochestie (Sergi)

    Carter (Hacket)
    Kinsey
    Rudy
    Decolo

    Saric
    Mclean
    Riadle (boban)
    erceg

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eπειδή δεν βγάζει νόημα η αρχική πρόταση αυτό που λέω είναι ότι πούλησα σέρχι από την μία γιατί δεν με φτάναν τα κρέντιτς και από την άλλη (και κυριότερο) γιατί ο τζέιμς θεωρώ ότι έχει μεγαλύτερο ταβάνι τόσο σε ρανκ όσο και σε κρέντιτς τουλάχιστον στα τρέχουσα ματς αυτής της και της επόμενης εβδομάδας..πλέον όμως πρέπει να ξανασκεφτώ έντονα την περίπτωση σέρχι..

      nikos

      Διαγραφή
  4. Δεν γίνονται αυτά..πάω στο φάντασι να δω και βλέπω ότι είχα ξεχάσει να προσθέσω στο ρόστερ τον ρίαντλ και ως εκ τούτου δεν βαθμολογούμαι αυτήν την αγωνιστική !..

    Pfff...Θα πέσω 2.000 θέσεις στην βαθμολογία τώρα...Δεν γίνονται αυτά..Και την προηγούμενη αγωνιστική το σκεφτόμουν ότι τι θα κάνα σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο..Και είναι και αυτή η μαλακία στο φάντασι που δεν σου βαθμολογούνε τους 9 παίκτες. Τι να πει κανείς...Μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστώ με πολύ χαμηλές πτήσεις τον επόμενο μήνα..

    ΠΩς %$@@ έγινε αυτό;

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οοοχι ρε Νίκο, αυτά είναι παιδικά λαθη, πως την πατησες έτσι; δεν πείραζεις την ομάδα αν δεν εχεις αποφασίσει τις αλλαγές
      ..κριμα

      Διαγραφή