Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Euroleague Fantasy Challenge TOP16 week 5: Wind of Change

To καλύτερο φετινό σκορ μας επιφύλαξε η 4η αγωνιστική του TOP16, αφού με 220 βαθμούς (469η θέση συνολικά) και μια γεμάτη εμφάνιση από όλες τις επιλογές μας, σκαρφαλώσαμε ακόμη ψηλότερα στη συνολική κατάταξη. Βέβαια για να είμαστε αντικειμενικοί, ελάχιστοι ήταν οι παίκτες που υποαπέδωσαν την εβδομάδα αυτή (Randle, Marjanovic, Vorontsevich), αλλά μιλάμε κυρίως για τους ακριβούς παίκτες, οπότε όλα ήταν θέμα των credits που έχετε καταφέρει να συγκεντρώσετε.

Το παρελθόν έχει δείξει ότι συνήθως μετά από αγωνιστικές υψηλών επιδόσεων ακολουθεί μακελειό, οπότε καλό θα είναι να κρατάμε μικρό καλάθι αυτή την εβδομάδα. Φυσικά όσοι έχουν φιλοδοξίες θα πρέπει να επιδιώκουν τις «δύσκολες» αγωνιστικές γιατί αυτές είναι που χαρίζουν πολλές θέσεις στην κατάταξη…αν φυσικά αποφευχθούν οι παγίδες (εδώ χρειάζεται φυσικά και τύχη, γιατί θα πρέπει πχ να μαντέψει κανείς μια κακή εμφάνιση του DeColo).


Η 5η εβδομάδα μας βρίσκει με ένα σχετικά ευχάριστο πονοκέφαλο, αφού η δεκάδα που έχουμε διαμορφώσει έχει ισχυρές βάσεις και μπορεί να παραμείνει ως έχει χωρίς μεγάλο κίνδυνο από σκαμπανεβάσματα: Teodosic, Bjelica, DeColo, Spanoulis, Fernandez, Tomic δεν αγγίζονται αφού και σταθερά ψηλά είναι τα σκορ που δίνουν, και μπορούν στην καλή τους ημέρα να κάνουν το κάτι παραπάνω. Οπότε οι όποιες αλλαγές μας, θα προκύψουν από την τετράδα των Llull, Batista, Erceg, Krstic.

Ο Batista δεν είναι σε καμία περίπτωση ο παίκτης του 9,8 average ranking  που τελείωσε στην πρώτη φάση, αλλά ούτε και του +19 που είναι στο TOP 16. Είναι όμως σε φανταστική κατάσταση και με τις απουσίες του Παναθηναϊκού αναμένεται πάλι να παίξει στα κόκκινα. Αν δεν κάνει γρήγορα φάουλ (στη φάση αυτή φαίνεται να παίζει με περισσότερη σύνεση), θα δώσει υψηλό σκορ…οπότε τον κρατάμε.

Όσον αφορά τον Krstic, θα τον κρατήσουμε κόντρα στις τελευταίες εμφανίσεις του. Αυτό γιατί κατ’αρχάς βελτιώνεται έστω και με αργά βήματα, κατά δεύτερον η πιθανή απουσία του Dunston θα του ελευθερώσει το πεδίο, και κατά τρίτον γιατί η άμυνα του Ολυμπιακού είναι μεν για σεμινάριο, αλλά αν παρατηρήσουμε θα δούμε ότι δυσκολεύεται με τους αντίπαλους ψηλούς.

Το δίδυμο που κρατά τη Barcelona εδώ και 2 μήνες

Ο πρώτος παίκτης που θα αποχωρήσει είναι ο Llull. Δεν είμαστε δυσαρεστημένοι από την παρουσία του, και τα 28 λεπτά συμμετοχής του δύσκολα θα τον ρίξουν σε μονοψήφιο σκορ. Απλά δε θα δώσει εύκολα και το κάτι παραπάνω, ενώ όπως και να το κάνουμε το παιχνίδι κόντρα στη Μακάμπι μόνο εύκολο δεν το λες. Στα πλαίσια του να «τζογάρουμε» λιγάκι, θα κάνουμε και πάλι την αντικατάστασή του με τον Huertas. Η Zalgiris έχει άμυνα πανηγύρι, η Μπαρτσελόνα χρειάζεται μια εμφατική νίκη και δε βλέπω κάποιο Λιθουανό που να μπορεί να σταματήσει το Huertas.  

Ο δεύτερος παίκτης προς ανταλλαγή θα είναι ο Erceg. Στα τελευταία παιχνίδια φαίνεται επηρεασμένος από την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα: με την Άλμπα ήταν κάκιστος και απλά έκανε ένα καλό 3λεπτο προς το τέλος του παιχνιδιού και έσωσε την παρτίδα. Αυτό βέβαια είναι και το ατού του, ότι αν πάρει φόρα δε σταματά. Ο Παναθηναϊκός πάντως δύσκολα θα τον αφήσει να κάνει παιχνίδι, οπότε πιθανολογούμε ότι θα δυσκολευτεί. Σε κάθε περίπτωση παίρνουμε ένα ρίσκο, αντικαθιστώντας τον με τον Mclean: Με μια πιο «ψαγμένη» ματιά θα δούμε ότι η αγωνιστική είναι πολύ δύσκολη για όλους τους ψηλούς των ομάδων. Εμείς επιλέγουμε αυτόν που θεωρούμε ότι έχει τις περισσότερες πιθανότητες να δώσει ένα αξιοπρεπές σκορ και με βάση τη σταθερή του εικόνα, ελπίζουμε ο Αμερικανός να μας δικαιώσει.

Ένας πολύ οικονομικός και αξιόλογος παίκτης σε μια καλοδουλεμένη ομάδα

Στην ουσία οι μεταγραφές μας θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι οι ακριβώς αντίστροφες, να πάρουμε δηλαδή Llull και Erceg στη θέση Huertas και Mclean. Ποντάρουμε όμως στο timing και στη διάθεση να κινηθούμε και να μην κρατήσουμε την ίδια σταθερή δεκάδα. Για να δούμε αν θα δικαιωθούμε:


11 σχόλια:

  1. Καλησπέρα δάσκαλε κι εμένα πολύ καλά με πήγε η προηγούμενη εβδομάδα με 226,4, παρά το 0 του James, ο οποίος θα είναι και η πρώτη αλλαγή.

    James - Rodriguez
    Rochestie
    Fernandez
    De Colo
    Justin Carter
    Bjelica
    Tomic
    Dunston - Batista, που είναι σταθερά καλός στα τελευταία ματς
    Marjanovic
    Parakhouski - Colton Iverson Με βαριά καρδιά λόγω CSKA και credits

    Όπως πάντα όλες οι προτάσεις δεκτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να σε δουμε, κανεις παντα ενδιαφερουσες επιλογες :)

    Καλη επιτυχια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εισαι βεβαιος οτι James-Parakhouski θα σου εδιναν λιγοτερους ποντους απο Sergio-Iverson?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει έτσι που το λες μου κατέστρεψες όλη την φιλοσοφία. Τέλος πάντων, σ'ακούω επειδή είσαι δάσκαλος, αλλά και επειδή κάτι μου την έχει βαρέσει με τον Iverson, απλά αλλάζω Iverson με Dunston. Οπότε:

      James
      Rochestie
      Fernandez
      De Colo
      Justin Carter
      Bjelica
      Tomic
      Dunston - Colton Iverson
      Marjanovic
      Parakhouski

      Διαγραφή
    2. ωχ ωχ μη με αγχωνεις και μετα δε θα ξέρω που να κρυφτω! να τις στηριζεις τις επιλογές σου γιατί εχεις ρεντα.
      δεν ξέρω σε τι κατασταση είναι ο Dunston για τσεκαρε το πριν αποφάσισεις οτιδηποτε!

      Διαγραφή
    3. Εντάξει καλά έκανα τελικά, 22 ο James 28 o Art, o Iverson δεν βγηκε με 7,7 αλλά δεν πειράζει.

      Διαγραφή
    4. Τυχερός είσαι..Εμένα πάντα οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής με καταστρέφουν..Και Ο Ντάνστον χειρότερα τα πήγε από Ίβερσον....Άντε τώρα να πάρεις Παραχούσκι-Ρότεστι τις επόμενες αγωνιστικές με τέτοιες τιμές...Πάλι καλά που υπάρχει και ο Μπόμπαν και γλιτώνουμε το ρεζιλίκι....

      νικος

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα μετά από πολύ καιρό! Είχα μπλέξει λίγο είναι η αλήθεια τους δυο τελευταίους μήνες..
    Και για μένα η τελευταία αγωνιστική ήταν η καλύτερη φετινή: 236,4 σκορ και 110η θέση.
    Το ρόστερ μου το εξής:

    Taylor Rochestie
    Sergio Rodriguez

    Tarence Kinsey
    Vassilis Spanoulis
    Nando De Colo
    Rudy Fernandez

    Zoran Erceg
    Jamel McLean
    Esteban Batista
    Ante Tomic

    Τα γκαρντ θα μείνουν ως έχουν (εκτός αν χρειαστώ credits και αλλάξω Rochestie με Teodosic).
    Από τους ψηλούς θα φύγει ο Erceg με πιο πιθανό αντικαταστάτη τον Parakhouski που παρ' ότι παίζει στη Μόσχα είναι σταθερότατος.
    Τώρα στα 2-3αρια DeColo, Rudy μένουν ως έχουν και το σκέφτομαι για Σπανούλη, Κίνσει λόγω αντιπάλων. Bjelica και Goudelock(λόγω Unicaja και μόνο) πιθανοί υποψήφιοι. Τον Σμιθ τον φοβάμαι λόγω κακής παράδοσης με τη Ρεάλ.

    Οποιαδήποτε πρόταση φυσικά δεκτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ..Όχι απλώς καλή, ε; Απιστευτη θα τη χαρακτήριζα! Ελπίζω να αντικατέστησες όπως έλεγες τον Erceg, γιατί λογικά το παιχνίδι του Παναθηναικού δεν του πάει και ο Gist είναι βέβαιο ότι θα τον ακολουθεί και έξω.

      Είμαι περίεργος να δω τι έκανες με το Σπανούλη γιατί όντως και εγω θεωρω ότι θα τον δυσκολέψει ο Ίβκοβιτς, από την άλλη όμως είναι σε φανταστική κατάσταση.

      Ενημέρωσέ μας για τι ς αποφάσεις σου:)

      Διαγραφή
  5. 172 (μέτρια για τα δεδομένα της αγωνιστικής)

    Mike James αντί Ρότσεστι (μπορεί να δώσει μεγάλο ρανκ με αρμάνι και πάρει +6 κρέντιτς)
    Sergi (πιστεύω θα δώσει μεγαλύτερο ρανκ από ρότεστι..πέρυσι είχε δώσει 30)

    Κinsey (Τελικά κρατώ αυτόν αντί του άντερσον μιας που στην αρχή θα τoν μαρκάρει ο μίλος)
    Hacket (έφτασε η ώρα για το μεγάλο ρανκ..)
    De Colo αντί Άντερσον
    Rudy

    Erceg (δεν μου φτάνουν οι αλλαγές για να τον αλλάξω...Ας ελπίσουμε να μην παίξει ο Γκιστ να κάνει μεγάλο σκορ :P)
    Marjanovic αντί Μίτροβιτς
    Μακλίν
    Σάριτς

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O Rochestie έχει περάσει τις εξετάσεις, για μένα αν έχει μπει στη δεκάδα απλά δε βγαίνει.

      Βεβαια καταλαβαίνω τη λογική να "χτισεις" με ενα παίκτη σαν το Decolo...Λογικά να δούμε πως θα παει ο James που και εγω τον πιστευω απεναντι στην Armani

      Διαγραφή