Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Euroleague Fantasy Challenge TOP16 week2: Spoiler Alert!


Καλή Χρονιά σε όλο τον κόσμο, με υγεία και πολλά χαμόγελα! Ελπίζουμε το 2015 να φέρει επιτυχίες στον καθένα ξεχωριστά, αλλά και συνολικά στην Ελλαδίτσα μας. Σε αθλητικό-μπασκετικό επίπεδο, να ευχηθούμε ακόμη περισσότερα final-4 και εάν είναι εφικτό, να έρθει πιο κοντά στηνΕλλάδα το τρίτο εισιτήριο της Euroleague (Μην το θεωρείτε όνειρο θερινής νυκτός, είναι πιο κοντά απ΄ όσο πιστεύουν οι περισσότεροι).

Όσον αφορά τη στήλη, ευχόμαστε να μας βρει όσο το δυνατόν ψηλότερα η λήξη της φετινής περιόδου. Ήδη από την περασμένη αγωνιστική βρεθήκαμε στην καλύτερη φετινή θέση, χωρίς μάλιστα κάποια εντυπωσιακή απόδοση. Σίγουρα ρόλο έπαιξε και η αλλαγή τελευταίας στιγμής του Smith με τον Kinsey, που μας έδωσε μάλιστα το +22. Τα credits είναι λιγότερα απ’όσο θα θέλαμε, αλλά δε θα παραπονεθούμε, υπάρχουν και χειρότερα!


Την τρέχουσα αγωνιστική, ομολογουμένως τα ξενύχτια και οι κρεπάλες δε μας άφησαν χρόνο για ουσιαστική μελέτη. Παράλληλα, η επιστροφή πολλών top-class τραυματιών, δυσκολεύει την επιλογή: Rochestie, Teodosic, Smith, δε θα πρέπει να λείπουν από καμία δεκάδα που μπορεί να τους «υποστεί» οικονομικά. Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια, οπότε θα προσπαθήσουμε να επιλέξουμε φτηνότερες αλλά εξίσου αποδοτικές λύσεις, ελπίζοντας σε μια μικρή έστω πτώση της αξίας των τριών προαναφερόμενων (ειδικά για το Rochestie βέβαια δε βλέπω πως μπορεί να γίνει αυτό).

Εξαρχής να πούμε ότι η Young θα μείνει στην ομάδα, αφού δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στην τιμή αυτή και λογικά θα ανέβει και η τιμή του. Την προηγούμενη αγωνιστική εξάλλου είχε αδικαιολόγητα μικρό χρόνο συμμετοχής.  Αν δώσει ένα +10 θα είμαστε ικανοποιημένοι.


Σταθερή αξία...ή μήπως όχι;

Από την άλλη πλευρά, η διατήρηση στο ρόστερ των Διαμαντίδη και Hackett είναι υψηλότατου ρίσκου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ο Παναθηναϊκός, πέρα από την κατάσταση (σίγουρα όχι καλή) που βρίσκεται η ομάδα, αμφιβάλλω σοβαρά για το αν θα χτυπήσει το παιχνίδι στη Βαρκελώνη. Για την ακρίβεια, θα το δοκιμάσει, αλλά αν χάσει την επαφή με το σκορ δε θα κάτσει να σκάσει, αφού δεν είναι στα εξαρχής must win παιχνίδια του Ιβάνοβιτς. Από την άλλη η Μπατσελόνα που επίσης έχει απουσίες και γκρίνια, δείχνει να έχει πάρει τον αέρα των πρασίνων και μετρά συνεχόμενες νίκες. Στις νίκες αυτές, πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Huertas, οπότε αυτός θα αποτελέσει και την πρώτη επιλογή μας.
Η επιστροφή του ηθοποιού!

Όσον αφορά το Hackett, τα πράγματα είναι απλά: Ο Ολυμπιακός του Σφαιρόπουλου πιέζει πάρα πολύ στην άμυνα, ειδικά εντός έδρας και είναι βέβαιο ότι ο Ιταλός guard θα δεχτεί μεγάλο φορτίο. Φυσικά έχει την ποιότητα να ανταπεξέλθει, ενώ είναι και κατηγορία παίκτη το παλεύει ως το τέλος (μπορεί πχ η ομάδα του να ηττάται με πολλούς πόντους, ο ίδιος όμως παλεύει για ότι καλύτερο). Σε κάθε περίπτωση όμως, θεωρούμε ότι αξίζει να κάνουμε την ανταλλαγή του με τον Fernandez, που αγωνίζεται εντός έδρας και δείχνει σε καλή κατάσταση μετά την απουσία του.


Σίγουρα η δεκάδα μας έχει μέσα παίκτες-ωρολογιακές βόμβες όπως ο Kinsey και ο Erceg, ενώ και η επιλογή αρκετών παικτών από την ίδια ομάδα (Llull-Rudy, Erceg-Young, Huertas-Tomic) δεν είναι κάτι που συνιστούμε. Οι εναλλακτικές επιλογές μας πάντως δεν είναι καλύτερες, οπότε θα στηρίξουμε την ομάδα μας μέχρι τέλους...


10 σχόλια:

  1. Εξοργισμένος από το σκορ της προηγούμενης αγωνιστικής και υπό ανάλογης επήρειας με τον δάσκαλο επέλεξα ακραίο ρόστερ περιμένοντας μεγάλα πράγματα από Βασιλειάδη (καλό έτσι;) Ορίστε λοιπόν;

    Llull
    Rochestie
    Fernandez
    Spanoulis
    Vasileiadis
    Bjelica
    Tomic
    Mavrokefalidis
    Marjanovic
    Parakhouski

    Sinkazama

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως καλά ξεκίνησες έτσι ;) τώρα το όνειρο Μαυροκεφαλίδη στο Palau blaugrana μακάρι να σου βγει!

      Διαγραφή
  2. Ο Βασιλειάδης δίνει 1,8 ρανκ..Καλύτερα μην έπαιρνε τον Ρότεστι...

    Arryoy -> Rochestie
    Sergi

    Weems
    Hacket -> J.Anderson
    Spanoulis -> Kinsey
    Rudy

    Young
    Boban
    Mclean
    Tomic

    Unspent Credits:16 (για αυτό πούλησα και τον σπανούλη)

    Kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στους ψηλούς μπερδεύτηκα..Αντί του Μπόμπαν έχω τον Χάινς (που με δικαίωσε στο έπακρο την 1η αγωνιστική)...

      Διαγραφή
    2. Καλές οι αλλαγές, μέχρι που είδα ότι πήρες Hines ... Tough luck...για να δούμε και αύριο

      Διαγραφή
    3. Μετρίοτητα..τον Χάινς τον είχα και την προηγούμενη αγωνιστική..

      Κώστας

      Διαγραφή
  3. Εγώ πάτωσα με επιλογή Ροτσέστι και Μακλίν, και πέταξα στα σκουπίδια την προηγούμενη μεγάλη βδομάδα μου, Δεν αλλάζω κανενα απο τους 2 μεθάυριο, και πιστευω θα δικαιωθω

    Esteban

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά θα ανακάμψουν αν και το ΤΟΠ16 ειναι αλλου παπα ευαγγελιο...Δες τι εννοω στην καινουρια αναρτηση μου

      Διαγραφή
  4. Mister αν γινεται βγαλε σημερα η αυριο το αρθρο για την 3η αγωνιστικη να εχουμε χρονο να σχολιασουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή