Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Euroleague Fantasy Challenge TOP16 week 3: All in!




Saludos amigos! Η δεύτερη και πιο συναρπαστική φάση του μαραθωνίου της Euroleague παίρνει φωτιά και αυτή την αγωνιστική έχουμε ήδη 3 μεγάλα ντέρμπι που θα είναι αρκετά αποκαλυπτικά για τη δυναμική των ομάδων που θα διεκδικήσουν πρόκριση στο Final 4 της Μαδρίτης: Φενέρ-Ολυμπιακός, Μακάμπι-Μπαρτσελόνα, Εφές-ΤΣΣΚΑ, ενώ υπάρχει και το «ειδικών συνθηκών» Ερυθρός Αστέρας-Γαλατά, που αναμένεται να πέσουν κορμιά.

Οι 2 αγωνιστικές που έλαβαν χώρα στην περίοδο των γιορτών σίγουρα ενίσχυσαν την εμπορική εικόνα της διοργάνωσης, από την άλλη όμως έβγαλαν εμάς τους παίκτες του Fantasy λίγο από τα νερά μας. Μικρό το κακό φυσικά, το πραγματικό παιχνίδι που αξίζει να παρακολουθεί κανείς είναι το ίδιο το άθλημα του μπάσκετ, εμείς απλά ψάχνουμε μια ακόμη αφορμή να τσακωνόμαστε με τους φίλους μας, να κερνάμε καφέδες από χαμένα στοιχήματα, και γιατί όχι να μαθαίνουμε λίγα πράγματα περισσότερα για κάποιους παίκτες που μας τραβούν την προσοχή.


Στη σημερινή ανάρτηση θα κάνουμε μια μικρή αναφορά σε σταθερές αξίες και μικρά στοιχήματα, καθώς είναι σαφές ότι ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει στο TOP16 και δεν είναι καθόλου εύκολο να μείνεις στον αφρό αν δεν έχεις εξαιρετική ποιότητα. Είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει πχ ο Marjanovic όσο ψηλά παρέμεινε κατά τη διάρκεια όλου του πρώτου γύρου. Από την άλλη, είναι η ώρα κάποιοι άλλο παίκτες που έχουν δεδομένη ποιότητα να ανεβάσουν στροφές (βλέπε Fernandez). Τέλος, είναι η ώρα να αναδειχθούν οι φετινοί πρωταγωνιστές, που θα συμπαρασύρουν τις ομάδες τους προς την επιτυχία: Δείτε για παράδειγμα τι έκανε ο Hickman πέρυσι όσο κυλούσε η χρονιά. Πάμε λοιπόν να παρουσιάσουμε με απλή αναφορά και χωρίς πολλά λόγια, την κατηγοριοποίηση ορισμένων δυνατών υποψηφίων, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και κάποιες παραμέτρους που δε μπορούμε τόσο απλά να μεταφράσουμε με αριθμούς, όπως:

  • Η γενική κατάσταση της ομάδας (πχ ανοδική για Ολυμπιακό, Εφές μετά τις προσθήκες και επιστροφές παικτών, καθοδική για Μπαρτσελόνα, μετά τους τραυματισμούς) 
  • Η αλλαγή ομάδας: Άλλα περιμένεις από τον Heurtel της Κάχα, και άλλα προς το παρόν από αυτόν της Εφές
  • Η έδρα του αντιπάλου (πχ ο Gist αποδίσει πάντα καλύτερα εντός έδρας)
  • Ο χρόνος συμμετοχής (ο Krstic πχ έπεσε σαν αξία γιατί ακόμα μπαίνει σταδιακά σε ρυθμό αγώνων, άρα ίσως είναι καλή περίπτωση η αγορά του)


Επιστρέφει και έχει πολλά να αποδείξει!

Στους πίνακες αναφέρεται

(α) ο μέσος όρος της απόδοσης των υποψηφίων,
(β) οι φορές που έχουν δώσει μέσα στη χρονιά 20+ (σε αντίθεση με το 23+ της πρώτης φάσης, εδώ χαμηλώσαμε τις απαιτήσεις μας),
(γ) το ξεκίνημά τους στο TOP16, που ίσως λέει πολλά για τη δυναμική τους, ίσως είναι όμως και όχι εφόσον είναι σχετικά νωρίς για οριστικά συμπεράσματα
(δ) Η εκτίμησή μας για το αν είναι καλή επιλογή (γενικά) για το ΤΟΡ16. Με πράσινο οι θετικές γνώμες, με κόκκινο οι αρνητικές και με κίτρινο τα "ναι, υπό προυποθέσεις"

Point Guards
Πιστεύω ότι η εμφάνιση Rochestie ήταν κακή παρένθεση, αλλά σίγουρα δε θα είναι εύκολο να επιτυγχάνει τους +20 πόντους της πρώτης φάσης. Καλύτερη η ασφάλεια του Teodosic. Ο Llull είναι σε φόρμα όπως και ο Huertas, που όμως δεν αποκλείεται να φέρει κάποιο πολύ μικρό σκορ σύντομα. O Νέλσον φαίνεται καλή επιλογή στην αξία του αφού δείχνει να έχει σημαντικό ρόλο και στην επίθεση του Παναθηναϊκού. Για τους μη έχοντες credits, ο James μοιάζει ένα καλό στοίχημα.



Shooting Guards – Small Forwards
Ο Rudy έχει βρει για τα καλά τον εαυτό του, ενώ Smith, Σπανούλης και Bjielica αποτελούν σταθερές αξίες με εμπειρία σε δύσκολους αγώνες. Ο DeColo είναι ο πιο δελεαστικός παίκτης για αγορά αφού μπορεί να δώσει υψηλότατο σκορ, ενώ αντίθετα Hackett, Micov, Kuzminskas μοιάζουν να περιορίζονται από το ταβάνι της ομάδας τους. Οι Redding και Causeur αποτελούν τις φθηνές προτάσεις μας!



Power Forwards – Centers
Η ώρα της κρίσης έφτασε για Marjanovic-Mclean, και αν δεν πετύχουν καλό σκορ και πάλι, θα έχουμε μαζικές πωλήσεις την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Randdle πετάει αλλά σίγουρα δεν είναι εύκολο να μοιραστεί υψηλό ranking με το Smith που επιστρέφει. Ο Erceg μοιάζει η πιο σίγουρη επιλογή αυτή την ώρα αλλά θα παίξει ματς ειδικών συνθηκών. Ο Καούν παίρνει λίγο χρόνο και ο Πρίντεζης επανέρχεται δυναμικά. Ο Batista και ο Τyus είναι οι μόνοι που με αξία 50 ή και λιγότερα credits μπορούν να δώσουν 20+ χωρίς να εκπλαγεί κανείς.




Λαμβάνοντας υπόψη –και- τα παραπάνω, η ομάδα μας για την τρίτη εβδομάδα του TOP16 διαμορφώνεται ως εξής:


Καλή επιτυχία και να απολαύσετε τα παιχνίδια!

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Μίστερ,

    150 ποντάκια την πρηγούμενη αγωνιστική. Αυτήν την αγωνιστική μετά από κατέληξα στις εξής επιλογές...Βλέποντας τις επιλογές σου, θεωρώ ότι ο Μπατίστα θα έχει δύσκολο έργο λόγω Γιαφτόκας..

    Rochestie (φεύγει ο Μίλος που έχει ματς σε μία έδρα - ομάδα που όλοι οι γκαρντ δυσκολεύονται ενώ ο Ρότσεστι έχει μεγαλύτερη επίδραση στο παιχνίδι της Νίζνι)

    Sergi (κάποια στιγμή θα βρει τα πατήματα του..)


    Weems (εν αντιθέσεις με Μίλος και λοιπά, θα έχει αντιπάλους 2 μέτριους αμυντικούς, τον τσεντί και τον πέρπε άρα μπορεί να δώσει μεγάλο σκορ..)
    Anderson
    Kinsey
    Rudy

    σταθερές αξίες ο παραπάνω 4...


    Boban (την επόμενη αγωνιστική θα τον πουλήσω λόγω Μπάρτσας και Τόμιτς)

    Mclean

    Mitrovic αντί Γιανγκ (Έχει κάνει σύνολο 45 ρανκ σε 2 ματς με Γαλατά, είναι σέρβος άρα θα παίξει με μεγάλο πάθος και έχει αντίπαλο τον ευάλωντο αμυντικά Έρτσεγκ και συν τοις άλλοις έρχεται από συνεχόμενα ματς ντεφορμαρίσματος...Ήμουν ανάμεσα σε αυτόν και τον Κάουν αλλά λόγω του μικρού χρόνου συμμετοχής του δεύτερου επιλέγω αυτόν..(Πάλι καλά που δεν με φτάνουν - οριακά - τα κρέντιτς για Έρτσεγκ γιατί θα είχα τύψεις που δεν θα έπαιρνα τον Σέρβο της Γαλατά ούτε και αυτήν την αγωνιστική..Αυτός και ο Γιουλ ενώ όλο σκέφτομαι να τους πάρω, όλο τους αφήνω έξω και την πατάω..)

    Shengeila αντί Τόμιτς (Τον είχα σταμπάρει εδώ και 1 εβδομάδα για αυτό το ματς, το σκορ θα ανεβεί ψηλά στο ματς της Κούτσα, στα εντός έδρας πάντα δείνει μεγάλα σκορ (άνω του 15) εκτός από το ματς με εφές που λόγω της ομάδας και τους σάριτς έμεινε χαμηλά...Τώρα με τόμπκινς θα έχει σαφέστατα πιο εύκολο έργο..Από την άλλη ο Τόμιτς ντεφορμέ και το ματς στο Ισραήλ αναμένεται δύσκολο)..


    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γενικά συμφωνώ μαζι σου οτι ο Μπατίστα δεν ματσαρει και πολύ καλά με Γιαφτόκας.."χτιστοί¨και οι δύο και μαχητές. Άσε που 3ο σερί πολύ καλό παιχνίδι δύσκολα κάνει ο Ουρουγουανός. Όμως δε θεωρώ το Λιθουανό ιδιαίτερα έξυπνο αμυντικό, και πονταρω είναι η αλήθεια σε ένα καλό ρυθμό του Παναθηναικου. Παντως το ματς προσφέρεται περισσοτερο για το Λουκά και τα σουτάκια του από τα 5 μετρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστεύω Σλότερ - Νέλσον (και ίσως Διαμαντίδης) θα κάνουν μεγάλα σκορ μιας που η ζαλγκίρις ψιλό-μπάζει περιφερειακά..Ο Γιανκούνας είναι καλός αμυντικός κοντά στο καλάθι, άρα και ο γκιστ θα έχει δύσκολο έργο..Ο Άντερσον έχει τις προυποθέσεις να χτυπήσει με μοναδικό αντίπαλο τον βλάντο στην ουσία..

      nikos

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα δάσκαλε, εγώ με 121,9 τα πήγα μέτρια έως άσχημα, μιας και τα ρίσκα δε μου βγήκαν. Γενικά το τοπ-16 δε μου πάει και πολύ καλά, αλλά που θα πάει θα γυρίσει ο τροχός. Η ομάδα αυτήν την εβδομάδα έχει ως εξής:

    Llull - James, λόγω credits και επειδή είχα δει εκείνο το ματς στο Αλεξάνδρειο που έκλεισε το σπίτι του Άρη και αναμένω μια τέτοια εμφάνιση και στην ευρωλίγκα
    Rochestie
    Fernandez
    Spanoulis
    Vasileiadis - Slaughter, γιατί εντός και με την Zalgiris είναι ευκαιρία για μεγάλη εμφάνιση
    Bjelica
    Tomic
    Mavrokefalidis - Gist, γιατί ένα μεγάλο παιχνίδι θα κάνει κι αυτός, το τριγυρνάει τις τελευταίες αγωνιστικές
    Marjanovic
    Parakhouski

    Όπως βέβαια γίνεται κατανοητό η έλλειψη credits(654,15) έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην επιλογή. Ίδωμεν.

    Όπως πάντα όλες οι ενστάσεις δεκτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ε μα είχες λυσσαξει και συ με το βασιλειαδη! νομιζω παντως θα είσαι καλύτερα αυτη την.εβδομαδα

      Διαγραφή
  4. ..μεγάλη επιτυχία η επιλογή Krstic που έκανα :((

    Esteban

    ΑπάντησηΔιαγραφή