Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Euroleague Fantasy Challenge TOP16 week 4: Bye bye mr Weems!

Άλλη μια δύσκολη αγωνιστική ήταν η 3η κατά σειρά αγωνιστική του TOP16, κάτι που αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι τα εύκολα είναι πια μακριά πίσω μας και κάθε εβδομάδα πλέον θα πέφτουν κορμιά!

Ήδη είναι φανερό ότι τα πάρτυ που έκαναν κάποιοι παίκτες ανήκουν στο παρελθόν, κάποιοι δε μπορούν να ακολουθήσουν το επίπεδο του ανταγωνισμού μέχρι τέλους, και κάποιοι άλλοι, ποιοτικοί παίκτες, ανεβάζουν ρυθμούς στο δρόμο προς την πρόκριση στην οκτάδα.


Η συμπαθητική ομάδα μας τα πήγε μάλλον μέτρια, αλλά γι αυτό ας όψεται η ανεξήγητη και απρογραμμάτιστη απουσία του Weems από την ΤΣΣΚΑ. Τέτοια απρόοπτα συμβαίνουν, αλλά ειλικρινά θεωρούσαμε ότι είχαμε κάνει καλό διάβασμα και δε θα πέφταμε θύμα κάποιας έκπληξης. Σε κάθε περίπτωση, ο βασικός κορμός μας είναι δυνατός και αξίζει να στηριχθεί ακόμα και σε μια κακή ημέρα.

Με βάση το σκεπτικό αυτό, θα προχωρήσουμε σε αλλαγές με παίκτες που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω, αλλιώς αξίζει η επιλογή να διατηρήσουμε την αρχική μας επιλογή. Στη λογική αυτή είναι όλες οι αλλαγές μας:

Στη θέση του PG, θα παίρναμε το Rochestie με κλειστά μάτια, αν δεν είχε να αντιμετωπίσει το λυσσασμένο μαρκάρισμα του Draper. Το παιχνίδι με την Εφές είναι οριακό, ειδικά για την ομάδα του Ίβκοβιτς που δε θα ήθελα να μείνει από το ξεκίνημα πίσω στη μάχη της 2ης θέσης τουλάχιστον. Ο Rochestie έχει την ποιότητα να ανταπεξέλθει, αλλά εμείς θα προτιμήσουμε την επιλογή του Teodosic που δύσκολα θα ξανακάνει τόσο κακό ματς, όσο την προηγούμενη εβδομάδα που ο «μεντοράς» του ο Ίβκοβιτς τον αποδιοργάνωσε. Ο Llull δεν κουνιέται, ειδικά σε ματς εντός έδρας απέναντι στον αποδεκατισμένο Παναθηναικό, οπότε θα αποχαιρετίσουμε το Huertas. Μας χάρισε καλές βαθμολογίες αλλά όπως είχαμε προβλέψει είναι ασταθής και το τριαράκι της περασμένης εβδομάδας μας κόστισε. Δύσκολα ο Teodosic θα δώσει ένα τόσο χαμηλό σκορ.


Κάνε το παιχνίδι σου μαέστρο!

Στη θέση των SG/SF, ο τραυματίας (!;!) Weems θα δώσει τη θέση του στον «αντικαταστάτη» του στην ηγεσία της επίθεσης, τον υπερφορμαρισμένο DeColo. Να αναφέρουμε ότι στην ΤΣΣΚΑ υπάρχει υπερφόρτωση σε επιθετικές επιλογές, και είναι ρίσκο να υπολογίσει κανείς ποιος θα ηγηθεί κάθε εβδομάδα. Ποντάρουμε όμως σε ανοικτό παιχνίδι και ελπίζουμε πως θα μας δικαιώσει και ο Σέβος και ο Γάλλος.


Μεγάλος πάικτης, aggressive και με νοοτροπία "δολοφόνου"

Στη θέση των PF/Centers, τα credits που ξοδέψαμε μας αναγκάζουν να πάμε σε μια επιλογή-έκπληξη: Θα διώξουμε το Marjanovic, με το σκεπτικό ότι δύσκολα σε αυτή τη φάση αγώνων θα πετυχαίνει τα απίστευτα σκορ της πρώτης φάσης. Λογικά η τιμή του θα πέσει γύρω στο 80-85 με επιδόσεις γύρω στο 17-20, σκορ που μπορούμε να βρούμε και από άλλους φθηνότερους ψηλούς. Ποιοι είναι αυτοί; Εμείς πιστεύουμε πως ένας είναι ο Krstic. Στο τελευταίο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ είχε ενεργότατο ρόλο στο επιθετικό κομμάτι και απλά του έλειψε η «τριβή» σε αγώνες. Λογικά το δίπολο Heurtel-Kristic θα δουλέψει καλύτερα με την πάροδο του χρόνου, και θεωρούμε πως είναι μια καλή ευκαιρία να πάρουμε ένα παίκτη σε χαμηλή τιμή.


Με τις επιλογές αυτές λοιπόν, η ομάδα μας διαμορφώνεται ως εξής: 


Καλή επιτυχία σε όλους και να βλέπετε μπασκετάρα!

13 σχόλια:

  1. Aaaa, esu pas gurevontas, pairneis ton Krstic pou me ekapse thn perasmeni evdomada!!!

    Les na ton krathsw ? Me evales se provlimatismo twra...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουπς, sorry για τα greeklish!!

    Esteban

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντάξει το έσωσες με τη διόρθωση :) Κανονικά έπρεπε να απαντησω με greeklish βέβαια!

    Krstic δεν ξερω αν είναι σε επίπεδο Ευρωλίγκας αγωνιστικά ακόμη, αλλά πιστεύω ότι ο Ίβκοβιτς ξέρει να τον αξιοποιήσει και να τον ανεβάσει ... Ωραία αγωνιστική και αυτή πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χάλια και αυτήν την αγωνιστική...Πούλησα τον Τόμιτς και έφαγα το κεφάλι μου ενώ Άντερσον-Κίνσει μου έδωσαν μαζί το αείμνηστο-1..Anyway, ελπίζω να ανεβώ αρχής γενομένης από αυτήν την αγωνιστική..

    Αυτήν την αγωνιστική κατάφερα να φτιάξω στο τσακ το ρόστερ που ήθελα μιας που μου περίσσεψαν μόλις 0,82 credits

    Rochestie
    Sergi

    Weems -> Hacket
    J.Anderson
    Rudy
    Kinsey

    Mitrovic -> Baptista
    Shengeila -> Saric
    Mclean
    Erceg

    Kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πάντως ηδη μετράς δυο εικοσαρες απο τις αλλαγές σου οποτε ολά είναι στο σωστο δρόμο!!!

      Διαγραφή
  5. Καλημέρα δάσκαλε, εμένα μου πήγε πολύ καλά η προηγούμενη αγωνιστική με όλα τα ρίσκα μα βγαίνουν, 184,6 πόντους, 106ος συνολικά στην κατάταξη. Αυτήν την εβδομάδα προσανατολίστηκα στο να βάλω De Colo χωρίς να την διαλύσω εντελώς, οπότε είπα αντίο στον Σπανούλη:

    James, μας έβγαλε ασπροπρόσωπους την προηγούμενη εβδομάδα οπότε τον κρατάω
    Rochestie
    Fernandez
    Spanoulis - De Colo
    Slaughter - Justin Carter, γιατί με την Alba περιμένω μεγάλο σκορ
    Bjelica
    Tomic
    Gist - Dunston, γιατί που θα πάει ένα παιχνίδι θα το κάνει
    Marjanovic
    Parakhouski

    Είδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τρομερός...Εγώ πάλι ακόμα ψάχνω να καταλάβω αν την προηγούμενη αγωνιστική η ανταλλαγή μίτροβιτς-τόμιτς έγινε για οικονομικό λόγο αλλιώς ήταν η γκάφα της χρονιάς..(ήθελα να διώξω πολύ τον τόμιτς είναι αλήθεια(κυρίως επειδή θα τον πύολαγα ούτως η άλλως τώρα) και στο φάντασι η αρχική σκέψη είναι αυτή που πραγματοποείται..Ο οποίος Τόμιτς περίμενε να τον πουλήσω για να δώσει 30..Τι να πει κανείς..Ρέντα

      Σήμερα είχα 90 και περιμένω 5 παίκτες αύριο...

      Ρότσεστι
      Σέρχι

      Χάκετ
      Κίνσει
      Άντερσον
      Ρούντι

      Έρτσεγκ
      Σάριτς
      Μίτροβιτς*
      Μακλίν

      Το δίλημμα ήταν το εξής: Η αφήνω μαριάνοβιτς στο ρόστερ με το κίνδυνο ενός χαμηλού ρανκ και μεγάλης πτώσης των κρέντιτς με το πλεονέκτημα όμως ότι δεν θα χρειαστεί να ξοδέψω μία αλλαγή για αυτόν εφόσον τον πουλούσα (πράγμα που του έκανα). Τελικά τον πούλησα και απλώς θα ρισκάρω με άντερσον στο παλάου μπλαουγκράνα μιας που θεωρώ ότι μπορεί να δώσει ισάξιο - μέτριο - σκορ με αυτό του μπόμπαν αύριο και σίγουρα πλέον δεν μπορεί να χάσει αρκετά κρέντιτς σε σχέση με τον Σέρβο..

      Η συνέχεια αναμένεται δύσκολη..Οπότε 170 αυτήν την αγωνιστική θα δώσει απλά μία περαιτέρω πίστωση χρόνου...


      nikos

      Διαγραφή
    2. εύγε αγορι μου...νομιζω και πέρυσι είχες κανει ενα πολυ δυνατό πλασαρίσμα

      Διαγραφή
    3. Πέρυσι δεν συμμετείχα καθόλου :P :P

      ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

      nikos

      Διαγραφή
  6. Α σόρι νόμιζα - σαν γνήσιο ψώνιο - ότι έλεγες για μένα :P

    Πράγματι τρομερός ο Sin, από αυτά που καταλαβαίνω παίζει να είναι ο μόνος που στο Top-16 να έχει περισσότερα credits από αυτά που ξεκίνησε πριν ξεκινήσει ο β γύρος..

    Ο Χάκετ 14 ρανκ έκανε χθες, όχι 20..

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Η τύχη μου συνεχίζεται προς το παρόν μιας και έχω πιάσει 100,3 με 4 παίκτες από χθες και ελπίζω σε πολύ μεγάλο σκορ αυτήν την αγωνιστική, αν και μόλις το γρουσούζεψα. Τέλος πάντων ότι είναι να γίνει θα γίνει.

      Διαγραφή
  7. ...απογειωση!! που να σου εβγαινε και ο james, ασύλληπτο σκορ...και εμείς εδώ με το 220 μια χαρα τα πήγαμε:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποτε θα έχουμε προτάσεις για την πεμπτη; Ο Παππάς δε θα παίξει, σωστα;

    Jimmaras

    ΑπάντησηΔιαγραφή