Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Euroleague Fantasy Challenge TOP16 week 8: Adrenaline baby!


Ξεκινάει μετά από διακοπή μιας εβδομάδας η δεύτερη φάση του TOP16 της Euroleague και είναι περιττό να πούμε ότι αν και χρειαζόμασταν μια μικρή ανάπαυλα για ανασύνταξη, εμφανίσαμε ταυτόχρονα και σημάδια στερητικού συνδρόμου! Αυτές οι βροχερές Πεμπτο-Παρασκευές που περνούσαμε μπροστά στην τηλεόραση με back2back αγώνες, και την οθόνη του υπολογιστή με 5-6 παράθυρα ανοιχτά για να έχουμε πρόχειρα όλα τα σκορ, μας έλειψαν. Πόσο μάλλον όταν η αγωνιστική επάνοδος έρχεται και με παιχνίδια φωτιά που μας βάζουν κατευθείαν στο νόημα του τι θα ακολουθήσει τον επόμενο 1,5 μήνα.

Όσον αφορά στο παιχνίδι μας, κάθε διακοπή μπορεί να αποτελέσει αφορμή για μεταβολές, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο. Φορμαρισμένοι παίκτες μπορεί να..ξεχάσουν να βγουν στο παρκέ, ενώ άλλοι που ήταν ντεφορμέ ή τραυματίες, να εμφανιστούν βελτιωμένοι. Εμείς θα προσπαθήσουμε να "πατήσουμε" σε σταθερές αξίες, παίρνοντας το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο:Τα ρίσκα δεν είναι για την πρώτη αγωνιστική της επανέναρξης.


Ως εκ τούτου, οι θέσεις στα PG μένουν ως έχουν, αν και πολύ μα πολύ θα θέλαμε να έχουμε στη δεκάδα μας το Rochestie, ειδικά απέναντι σε αυτή την Armani...Και μια και ο λόγος για το Rochestie, είναι τελικά ο MVP της Euroleague μέχρι τώρα; Κατά την άποψή μας, ναί! Μπορεί να μην οδηγεί την ομάδα του σε πορεία πρωταθλητισμού, μπορεί ο Marjianovic να είναι το Α και το Ω του Ερυθρού Αστέρα, ο Σπανούλης να παίρνει παιχνίδια μόνος του και ο Τεόντοσιτς να βρίσκεται σε απίστευτη κατάσταση, αλλά κοιτάξτε τα νούμερα του Αμερικανού: 20 πόντοι μ.ο., με 52% 2π, 51% 3π (!!!) και 94% στις βολές, παίζοντας καλύτερα εκτός έδρας! Και ακόμα αναλογία ασίστ/λαθών 6,3/2,5 όταν αγωνίζεται 32 λεπτά μέσο όρο και προφανώς όλες οι άμυνες επικεντρώνονται πάνω του! Πραγματικά respect!


Με το ίδιο σκεπτικό, δε μας περνάει καν από το μυαλό να πειράξουμε την εξαιρετική τετράδα των SG/SF, αφού DeColo, Spanoulis, Rudy και Bjelica συνθέτουν ένα εκπληκτικό κουαρτέτο. Ο μόνος που θα μπορούσε να μπει σφήνα, είναι ο νικητής του βραβείου για τον καλύτερο συμπαίκτη: Μιλάμε φυσικά για τον α-π-ί-σ-τ-ε-υ-τ-ο Devin Smith, που είναι μια....Μακάμπι μόνος του. Μπορεί να μη διαθέτει την ποιότητα ενός DeColo ή το ταλέντο ενός Bjelica, αλλά είναι εκπληκτική η σταθερότητά του και η επιρροή του στο παιχνίδι της ομάδας του! Έχει χάσει 2 ματς στην Euroleague και η ομάδα του ηττήθηκε και στα δύο. Ένας πραγματικά ποιοτικός, πολυσύνθετος παίκτης που είχαμε (και χάσαμε) την ευκαιρία να τον απολαμβάνουμε και στα ελληνικά γήπεδα.


...Μοιραία, και οι τρεις αλλαγές μας αφορούν για άλλη μια φορά τους ψηλούς. Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να πατήσουμε σε κάποιες σταθερές βάσεις, θα ξανα(μανα)πάρουμε τον Parakhouski, αφού κάθε άλλη επιλογή μοιάζει να εμπεριέχει ρίσκο. Αναλόγως, τα σχετικά λίγα credits που μας περισσεύουν θα ξοδευτούν σε δυο λαχειάκια, με καλές πιθανότητες επαλήθευσης: Το ένα αφορά τον ποιοτικό και εσχάτως ανεβασμένο Doellman, που αγωνίζεται και εντός έδρας (λογικά η ομάδα του θα θέλει να απαντήσει στη φιλόδοξη Alba), όπου έχει μ.ο. ranking 19,5! To δεύτερο λαχείο μας αφορά το φιλότιμο στρατιώτη Jankunas, που ναι μεν δεν έχει τη σταθερότητα του παρελθόντος, αλλά στα ματς που η Ζαλγκίρις χτυπάει γερά, είναι πάντα παρών.

...Και μια και λέμε για λαχεία, το μεγαλύτερο φυσικά μοιάζει να το έχει πιάσει η Εφές! Απίθανος ο Hezonia και εξελίξιμος ο συμπατριώτης του Jankunas, o Gudaitis. Ποιος δε θα ήθελε όμως στις τάξεις του ένα 20χρονο με εμπειρίες και ψυχρό αίμα βετεράνου; Ο Dario Saric επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για το νέο μεγάλο project του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, και την Κυριακή καθάρισε τη Φενέρ του Obradovic όταν όλοι οι εκατομμυριούχοι σταρ έσπαγαν τα στεφάνια...


Εν ολίγοις, και εν μέσω χειροκροτημάτων για τα βραβεία μας, η ομαδάρα μας κατεβαίνει στο γήπεδο για την έναρξη του δεύτερου γύρου του ΤΟΠ16, ως εξής:


YΓ1: Να δώσουμε και ένα Όσκαρ που μπορεί να σημαίνει πολλά για τη συνέχεια της σεζόν. Όσοι νόμιζαν πως ο Heurtel έπιασε ταβάνι στην Κάχα, πλανώνται πλάνην οικτράν. MVP του τελικού του κυπέλλου ο θαυματουργός Γάλλος...και έπεται συνέχεια! Είναι ικανός να ανεβάσει την Εφές στο επόμενο επίπεδο, λίγοι είναι οι ποιοτικοί PG στην Ευρώπη σήμερα.


ΥΓ2: Και καθώς τα φώτα πέφτουν και οι καλεσμένοι ετοιμάζονται να σηκωθούν από τη θέση τους, κάτι σαν το Oscar διασκευασμένου σεναρίου, εμείς θα δώσουμε το βραβείο του rookie της χρονιάς στον τίμιο μαχητή Artsiom Parakhouski. Προβλέπουμε ότι ο Mclean θα πάρει τα "πακέτα" στην επόμενη μεταγραφική περίοδο, αλλά ο Λευκορώσως γίγαντας (αγαπημένο κλισέ) θα είναι υπεραπαραίτητος σε ένα Ευρωπαϊκό μπάσκετ που τα βαριά πεντάρια σπανίζουν πλέον. Well done my friend!A, και μια λαμπάδα στον Rochestie, ε;


7 σχόλια:

  1. Καλησπέρα δάσκαλε, τα ίδια ακριβώς με σένα νιώθω κι εγώ για την διακοπή και ανυπομονώ για την αγωνιστική. Την τελευταία φορά έμεινα μετά από καιρό κάτω από 200 πόντους και θεωρώ πως για αυτό φταίει η απουσία του Parakhouski, που δεν βγαίνει με τίποτα πλέον. Έτσι λοιπόν η ομάδα έχει ως εξής:

    Rodriguez - Diamantidis, γιατί έχει πάρει τα πάνω του τώρα τελευταία και είναι παίκτης για μεγάλα ματς, όπως αυτό με την Μακάμπι.
    Rochestie
    Fernandez
    De Colo
    Justin Carter - Causeur για το ρίσκο και γιατί τον Carter τον πήραν πρέφα πλέον οι άμυνες
    Bjelica
    Tomic
    Othello Hunter
    Marjanovic
    Vorontsevich - Parakhouski

    Εχω μόνο δύο αμφιβολίες, μήπως να έπαιρνα Ερτέλ που φαίνεται να παίρνει τα πάνω του αντί Διαμαντίδη και μήπως να έφτιαχνα με κάποιο τρόπο την ομάδα να χωρέσω και τον Κιριλένκο. Παρεπιπτόντως, τι ομάδα είναι αυτή που έχει κάνει η ΤΣΣΚΑ, πλάκα μας κάνουν μου φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερτελ σίγουρα ανεβαίνει απλα δε νομιζω οτι στην Έφες θα πάρει πολλά σουτ όπως συνέβαινε στην Κάχα. δυσκολη επιλογή...

      Κιριλενκο μακρια ...ειναι νωρίς ακομα

      Διαγραφή
  2. Εγώ έκανα το καλύτερο σκορ της χρονιάς (25η θέση) και χάρη στην επιλογή Διαμαντίδη doellman που ήταν τσάμπα. Οι υπόλοιποι κλασσικά...
    Teodosic
    Rudy
    Bjelica
    Decolo
    Smith
    Tomic
    Parakhouski
    Reyes

    Στα Όσκαρ να πω ότι συμφωνώ σε όλα με μονη ένσταση το Ροτσεστι. Φοβερή χρόνια μεν, αλλα ο MVP πρέπει να ειναι μεταξύ των νικητών ;))

    ΠΑΝΙΚΑΣ7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω 100% για ροτσεστι απλα μου ειναι πολύ δύσκολο να αγνόησω τα απίστευτα επιτεύγματα του"
      δε μας ειπες τις επιλογές σου αυτή την εβδομαδα ομως

      Διαγραφή
  3. Μεταξύ Πάργκο-Ρέγιες και Σέρχι-Τόμπκινς ποιο δίδυμο καλύτερο για αυτήν την αγωνιστική...;;;

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εγώ προς τα κει γέρνω εκτός και αν μου έρθει καμιά φλασιά αργότερα...Ο Πάργκο έχει μεγαλύτερο ταβάνι αλλά είναι ασταθής ενώ ο σέρχι σε εντός έδρας ματς με ερυθρό το 12-13 το έχει σίγουρο πιστεύω....Κατά τα άλλα ο Ρέγιες ενώ έχει ένα πολύ εύκολο ματς με αντίπαλο τον Μίροτιτς δυστυχώς είναι αντι-εμπορικός...

    Rochestie
    Mike James -> Sergi Rodriguez

    Tarence Kinsey -> Sonny Wemms
    Rudy
    Anderson
    De Colo

    Mclean -> Thompkins
    Vesely (με τις συνεχείς αλλαγές λόγω τραυματιστών αναγκαστικά μένει στο ρόστερ)
    Khaun
    Tomic..

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή