Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Euroleague Fantasy Challenge 2015-2016 week 2: On the road...

Euroleague On the Road...

Αναμενόμενα τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής (αυτό δε σημαίνει ότι ήταν και εύκολα στην πρόβλεψη βέβαια) και επιβεβαίωσαν ότι η φετινή χρονιά θα είναι από τις πιο δύσκολες αν όχι η δυσκολότερη, γεγονός που οφείλεται κατά την άποψή μου σε δύο παράγοντες:

Πρώτον στην ενδυνάμωση των μεγάλων ομάδων, που έχουν συγκεντρώσει από 3-4 μεγάλα ονόματα στη 12δα τους μειώνοντας την εξάρτηση από συγκεκριμένες μονάδες
Δεύτερον στην εισαγωγή αρκετών νέων ονομάτων στο πρωτάθλημα της Ευρωλίγκας, που αποτελούν ακόμα αγνώστους Χ και στην πορεία θα φανεί αν μπορούν να σηκώσουν μέχρι τέλους το βάρος της διοργάνωσης.

Η ομαδούλα μας τα πήγε συμπαθητικά και έπιασε ευκολούτσικα το στόχο των 150 βαθμών που θέτουμε στο ξεκίνημα κάθε χρονιάς. Φυσικά θα ήταν ευχής έργον να κάνουμε ένα θορυβώδες ξεκίνημα, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δύσκολο αφού πάμε σχετικά συντηρητικά και με πλάνο. Λογικά την 3η αγωνιστική θα είμαστε σε θέση να προβλέψουμε αν πέτυχε ή όχι το πλάνο…

Άρχοντας κάτω (και όχι μόνο) από τα καλάθια

Κλασσικά μετά την πρώτη αγωνιστική θα αποκαλύψουμε και την αρχική μας δεκάδα, που στηρίχθηκε σε 2 σταθερές-μπετόν, τους Vesely και DeColo, και 3 έντονα υποτιμημένους παίκτες, τους Claver, Singleton και Μπουρούση. Σημαντικό "κλέψιμο" θεωρούμε και τον αξιόλογο Batuk που δυστυχώς πάνω που έδειξε να ξεπερνά τον τραυματισμό του (MVP του supercup στην Τουρκία) ξαναμπήκε στα πιτς δημιουργώντας μας τεράστιο πρόβλημα. Η αρχική μας ομάδα παρατάχθηκε ως εξής:

Euroleague Fantasy starting lineup

Για τη δεύτερη εβδομάδα δυστυχώς θα μας οδηγήσουν οι τραυματισμοί. Αναγκαστικά μάλιστα θα στηριχθούμε και πάλι σε ένα πάμφθηνο παίκτη χωρίς ελπίδες για πολλά πράγματα: Η διαφορά είναι ότι ο Eriksson (αντί του Batuk) ίσως πάρει χρόνο συμμετοχής αν η Μπαρτσελόνα ξεφύγει αρκετά από τη Ζιέλονα.  

Η δεύτερη αλλαγή αφορά τους PG όπου ο Rebic θα δώσει θέση στο Schaffartzik...Φυσικά και δεν πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσει εύκολα νέο 20ρι, αλλά πρώτον το ματς είναι βατό για τη Λιμόζ και δεύτερον δε λες όχι σε ένα παίκτη που μπορεί να σου δώσει εύκολα 10+ με αξία 38...

Η τρίτη αλλαγή είναι στους ψηλούς όπου γίνεται πραγματικά σφαγή αφού είναι πάρα πολλοί οι αξιόλογοι παίκτες. Το budget μας είναι περιορισμένο όμως και θα πρέπει να πάμε συντηρητικά. Θα επιλέξουμε τον τίμιο αν και περιορισμένων δυνατοτήτων Zirbes για δύο λόγους: α) τη σταθερότητα που επιδεικνύει σε όλα τα ματς ως τώρα σε συνδυασμό με την κατά την άποψη μας αδυναμία του Σόφο να αντιμετωπίσει το ρυθμό της Ρεάλ, οπότε ο Zirbes ίσως δει παραπάνω χρόνο συμμετοχής.

Έτσι η -ομολογουμένως όχι πολύ ελκυστική- ομαδούλα μας διαμορφώνεται ως εξής:


Να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλους και να δούμε όμορφους αγώνες!

14 σχόλια:

  1. Καλημέρα Mister!

    Συμπαθητικά τα πήγε κι η δική μου ομάδα με τους Wanamaker, Kalnietis - Djedovic, Ponitka, Singleton, Batuk - Vesely, Bourousis, Doellman, Claver και 152 πόντους. Αν εξαιρέσουμε τον Kalnietis κατά πρώτο, και τον Ponitka κατά δεύτερο λόγο..

    Από το Σάββατο είχα τις αλλαγές στο μυαλό μου:
    - Oι ψηλοί μένουν ως έχουν
    - Στους points η αλλαγή προφανής.. Αντί Καλνιέτις Schaffartzik
    - Kuzminskas αντί Djedovic ως πιο safe bet (λείπει κι ο Randle) και κάτι καλύτερο στη θέση του Ponitka.

    Τώρα όμως με το πρόβλημα του Batuk πρέπει να αναπροσαρμόσω τα πλάνα μου και έχω δύο επιλογές (Τα δεδομένα ψηλοί και Schaffartzik αντί Καλνιέτις δεν αλλάζουν):
    1) Kuzminskas αντί Djedovic και στη θέση του Batuk αγοράζω έναν εκ των Zipser, Guduric, Papapetrou (ποιον όμως?). Εδώ βέβαια μένω με Ponitka κι ελπίζω να μην πατώσει μέσα στη Βαρκελώνη..
    2) Κρατάω Djedovic και αλλάζω Ponitka-Batuk με Hanlan-Papapetrou ή Datome-Zipser

    Τείνω προς το πρώτο ενδεχόμενο, αλλά φυσικά περιμένω και γνώμες!

    PS: Με δεδομένη την επιστροφή Lawal, Doellman πιστεύεις πως ο Έρικσον θα είναι στη δωδεκάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από αυτά που είπες μου αρέσει το ενδεχόμενο με Datome-Zipser !

      Χαιρετώ την παρέα. Jexa

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα και σε σένα!

      Αυτό που με προβληματίζει στον Zipser είναι πως όσο εύκολα μπορεί να δώσει 10-12 άλλο τόσο εύκολα μπορεί να δώσει -3. Ο Παπαπέτρου μου φαίνεται πιο σταθερός.

      Διαγραφή
    3. Προσωπικά το κριτήριο μου θα ήταν τα σίγουρα credits και όχι τα άμεσα αγωνιστικά ποντακια

      Διαγραφή
    4. Εν ολίγοις το πρώτο σενάριο μου φαίνεται ελκυστικοτερο

      Διαγραφή
    5. Τελικά με το πρώτο πήγα κι εγώ.. Κουζμίνσκας-Παπαπέτρου και βλέπουμε!

      Διαγραφή
    6. Τελικά ειναι φοβερό γιατι ολα τα σενάρια πανω κάτω θα έδιναν το ίδιο σκορ...τσάμπα το δίλημμα:)

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα κι από μένα και καλή επιτυχία μας δάσκαλε. Εγώ έπιασα 140.7 μετά την πρώτη αγωνιστική αν και ξεκινάω αρκετά ντεφορμέ λόγω και περιορισμένου χρόνου φέτος. Τα credits βέβαια πήγαν αρκετά καλά με +25. Τέσπα. Η ομάδα για αυτήν την αγωνιστική διαμορφώνεται ως εξής:

    Rodrigue Beaubois
    Mantas Kalnietis
    Nando De Colo
    Mateusz Ponitka
    Chris Singleton
    Ioannis Papapetrou
    Jan Vesely
    Pero Antic
    Ioannis Bourousis
    Victor Claver

    Το σκεπτικό μου ήταν να κρατήσω παίκτες όπως ο Καλνιέτις, που δεν πιστεύω πως θα κάνει δεύτερο τόσο τραγικό παιχνίδι και να ελπίζω. Θα τα λέμε από δω και πέρα παιδιά να στε καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Δάσκαλε ήθελα να σε ρωτήσω. Έχω φτιάξει ένα μπασκετικό μπλογκ που είναι κάπως κακοπροαίρετο αλλά σε λογικά πλαίσια και έλεγα μήπως θα ήθελες να συμμετάσχεις με κάνα κειμενάκι. Η διεύθυνση είναι badbasket.blogspot.gr. Η πρόσκληση ισχύει και για σένα frans.

      Διαγραφή
    2. Ασε από χρόνο είμαστε κ μεις πολύ ζορικα! Προσωπικά δε βλέπω άμεσα χρόνο συμμετοχής του antic η μάλλον ενεργό συμμετοχή σε επίπεδα fantasy ...εκεί θα έκανα την αλλαγή μου

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ κι εγώ για την πρόσκληση Sin. Θα το τσεκάρω αναλυτικά το Σαββατοκύριακο αλλά μιας και το ένα αρθράκι που διάβασα, το πρώτο πρώτο, αυτό που ασχολείσαι με τον Παπαθεοδώρου πολύ μου άρεσε νομίζω πως ενδιαφέρομαι!

      ΥΓ: Πατρινός γαρ ξέρω πολύ καλά το στόρι Παπαθεοδώρου - Βετούλα και τα περσινά...

      Διαγραφή
    4. Ωραία χαίρομαι, θα τα πούμε μετά το Σαββατοκύριακο

      Διαγραφή
    5. Την έκανα τη μελέτη μου και είμαι έτοιμος να τοποθετηθώ...σύντομα αλλα όχι ακόμα, σε δυο τρεις μερουλες...o antic πάντως με εξέθεσε

      Διαγραφή