Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Euroleague Fantasy Challenge 2015-2016 week3: Shaping up



Ο νόμος της ισορροπίας που ισχύει πάντοτε στη φύση και ισχύει σε μεγάλο βαθμό στο fantasy game της euroleague, εφαρμόστηκε και την περασμένη εβδομάδα: Η απρόσμενα κάκιστη εμφάνιση ορισμένων παικτών (μα…-2 αυτός ο singleton;) εξισορροπήθηκε σε υπερθετικό βαθμό από την απίστευτη εμφάνιση άλλων (το +44 του Μπουρούση που μάλιστα λόγω νίκης έγινε +48,4 είναι σκορ από άλλο πλανήτη). Τελικά η ζυγαριά έκατσε κάπου στη μέση, και ελαφρώς προς τη θετική πλευρά θα μπορούσαμε να πούμε.

Με το σκορ στους 165,5 πόντους σκαρφαλώσαμε αρκετά στη συνολική κατάταξη όπου φιγουράρουμε πλέον στην 854η θέση. Στόχος μας η 500δα και θα το παλέψουμε τώρα που είναι νωρίς ακόμα γιατί τώρα είναι καλή εποχή για μεγάλα πάνω (…και κάτω φυσικά, εξαρτάται από το πώς βλέπει κανείς το ποτήρι)

Άξιος ομολογουμένως!


Οι πρώτες αγωνιστικές έριξαν χαμηλά αρκετούς παίκτες που πλέον είναι προσιτοί, αν και ήδη κάποιοι –ειδικά PGs- είναι τόσο ψηλά που δύσκολα πιάνονται! Τουλάχιστον μπορούμε να αισθανόμαστε τυχεροί ότι κάποιες σταθερές αξίες είναι ήδη μέλη της ομάδας μας, οπότε οι όποιες αλλαγές μας θα είναι περιορισμένες και στοχευμένες. Ακολουθώντας κατά γράμμα τη στρατηγική συλλογής credits των πρώτων 3-4 αγωνιστικών, θα κάνουμε επιλογές με ξεκάθαρη «χρηματιστηριακή» αξία, ευελπιστώντας ότι δε θα κάνουμε εκπτώσεις στην απόδοση.

Με το παραπάνω σκεπτικό, ο τίμιος κατά τα άλλα Zirbes αποτελεί κατά την άποψή μας υπεραξία, άσχετο αν εμφανίζει αξιοθαύμαστη σταθερότητα και μάλιστα εν τη απουσία του Σόφο πιθανώς να δει το χρόνο συμμετοχής του να αυξάνεται. Το 60+ της αξίας του μπορεί να μας το δώσει ένα πιο βαρύ όνομα αργότερα, ή ένας παίκτης που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αυξήσει την αξία του. Ο συνδυασμός ποιότητας, credits, και αντιπάλου μας οδηγεί στην επιλογή του Kenny Gabriel. Σκοράρει, κατεβάζει ριμπάουντ και αποτελεί βασικό εργαλείο μιας καλοδουλεμένης ομάδας που παίζει εντός έδρας. Με ένα απλό +10 η αξία του θα εκτιναχθεί στα 68 credits. Φυσικά εμείς περιμένουμε κάτι πολύ περισσότερο από το τίμιο 10...

Η δεύτερη αλλαγή μας αφορά το Luigi Datome. Φυσικά η λύση του να πουλήσει κανείς ένα παίκτη χάνοντας 15 credits, δεν είναι η πιο ενδεδειγμένη, ειδικά μάλιστα όταν ο παίκτης μπορεί κάλλιστα να δώσει ένα υψηλό σκορ. Το ζήτημα είναι ότι και να έρθει αυτό το σκορ, δε θα έρθουν αντίστοιχα τα credits. Εμείς λοιπόν οφείλουμε να προσεγγίσουμε με κυνισμό την περίσταση και να φέρουμε τα "σιγουρα" credits στην ομάδα μας. Η επιλογή μας είναι ο τίμιος Boungou-Colo: Παίζει 30 λεπτά, αγωνίζεται εντός έδρας και εμφανίζει πλούσια στατιστική. Οι πιθανότητες είναι μαζί μας!

Υπόδειγμα αθληταρά!

Μοιραία τα ελάχιστα credits που μας απομένουν, ουσιαστικά τα παρκάρουμε στην άκρη...και όπου άκρη ο Ulubay. Λογικά δε θα αγωνιστεί καθόλου, αλλά αν τα πράγματα πάνε καλά, την επόμενη αγωνιστική θα τον αντικαταστήσουμε με ένα...κανονικό παίκτη, συμπληρώνοντας επιτέλους κανονική δεκάδα. Να σημειώσω ότι αν διατηρούσαμε το Zirbes και δίναμε το Vesely, θα είχαμε από αυτή την εβδομάδα πλήρη δεκάδα. Θα είχαμε όμως έτσι αποδομήσει την ομάδα μας, αφού παίκτες σα το Vesely και το Decolo, δύσκολα θα βγουν εκτός επιλογής.

Η ομάδα μας λοιπόν διαμορφώνεται ως εξής:


Μακάρι να πάνε όλα βάσει σχεδίου και να απογειωθούμε την άλλη εβδομάδα!

Καλή επιτυχία σε όλους και χρόνια μας πολλά αφού έχουμε εθνική γιορτή αύριο!

7 σχόλια:

  1. Χρόνια Πολλά..

    Καλησπέρα και από μένα Μίστερ, καλή φαντασιακή χρονιά να έχουμε..

    Εγώ 156 πόντοι αλλά η Πέμπτη με την Παρασκευή ήταν μέρα με την νύκτα την στιγμή που Πέμπτη βράδυ είχα την πεποίθηση για σκορ γύρω στο 200....Μεταξύ της 1ης και της 2ης αγωνιστικής είχα αλλάξει τους Μίτροβιτς-Σίμον και Καλνιέτις με Σάφαρτζικ-Ντίμπλερ και Μπιλάν και δικαιώθηκα στο 100% (αν υπάρχει αυτό) για τις αλλαγές....Ο Σίνγκλετον έκανε το ακατόρθωτο αλλά δεν το αποκλέιω να έχει και άλλες χαμηλές πτήσεις σε δύσκολα εκτός έδρας ματς μιας που δεν είναι καθαρό 5άρι....οπότε περιμένω μία σχετική αστάθεια από τον σίνγκλετον...(κάτι σαν τον περυσινό james anderson)..

    Πάμε στην 10άδα αυτής της αγωνιστικής που κυριαρχεί το δίλημμα (έπειτα από άλλα πολλά διλήμματα που τελικώς βρήκαν απάντηση) για τον αντί-παπαπέτρου.

    Schafartzik
    Wannamaker

    Ponitka ή Simon (Papapetrou)
    Singleton
    Diebler
    Djedovic

    Gabriel
    Claver
    Bourousis (Vesely)
    Mbakwe (Bilan)

    Ο Βέσελι φέυγει για να δημιουργεί χώρος στο μπάτζετ, ο Μπιλάν έχει δύσκολο ματς και έρχεται ο Μπάκουε που είναι εξαιρετικά φορμαρισμένος και πλέον χτυπάει 30λεπτά με την αποχώρηση του φαβεράνι....Η τρίτη αλλαγή στον παπαπέτρου που απογοήτευσε τις πρώτες αγωνιστικές μιας που μόνο λαχείο δεν αποδείχτηκε και ψάχνω τον αντικαταστάτη του...Ο Πονίτκα παίζει κόντρα σε μία φύσειν επιθετική ομάδα, ο δε Σίμον θα έχει αύξηση χρόνου με την απουσία του τσιαντσιαρίνι και χρωστάει ένα καλό πραγματικά ματς...Σκέφτηκα και Κολό αλλά δεν με ενθουσιάζει γιατί στα 3 από τα 4 ματς που έχει κάνει διψήφιο σκορ στην ευρωλίγκα είναι κόντρα στην τσεντεβίτα και γενικότερα συνήθως οι πόντοι που βάζει είναι μεγαλύτεροι από τα ρανκ του...Και αφετέρου την επόμενη αγωνιστική μέσα στο σεφ θα θέλει όπως και δήποτε αλλαγή....Γέρνω ελαφρώς προς τον Πονίτκα αλλά θα δω...

    Στόχος μου αυτήν την αγωνιστική είναι να ξεπεράσω τα 600 κρέντιτς (αυτήν την στιγμή έχω 550) που εφόσον συμβεί θα είναι πολύ καλό σημάδι εν όψει συνέχειας.....Ένας άλλος στόχος είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου αγωνιστικού κορμού. Wannamaker, Singleton, Bourousis, Claver, Gabriel (ίσως και ο Mbakwe) είναι παίκτες που πολύ δύσκολα θα αποχωρήσει κάποιος εξ αυτών τις επόμενες αγωνιστικές βλέποντας και το πρόγραμμα που έχουν οι περισσότεροι εξ 'αυτών...

    Όσον αφορά την ομάδα σου μίστερ έχω μία ένσταση, ίσως αντί να πηγαίνεις με 9 παίκτες να πούλαγες ένα βαρύ όνομα και να εξοικονομούσες κρέντιτς για να πας με κανονική 10άδα...Νομίζω θα ήταν πιο ορθολογικό σαν σκέψη..

    Αυτά και καλή επιτυχία σε όλους..

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερες και Χρόνια πολλα! Μια χαρά σε κόβω και αν πατησεις 600 credits είσαι άρχοντας! O Ponitka μ αρέσει πολύ και έχει γεμάτη στατιστική με ριμπάουντ και ασίστ, οποτε θα τον στηριζα

      Όσον αφορά τους 9 παίκτες προφανώς και ειναι εγκληματική επιλογή αλλα τα κουκιά δεν έβγαιναν με τιποτα. Ελπίζω να μην κάνει κανένα κακό παιχνίδι και μας ρίξει στα 65 credits γιατι θα τρέχω και δε θα φτανω

      Διαγραφή
  2. o vesely thelei 21 gia na meinei stin axia tou kai pa;i den eixe kai kana trelo amts stin tourkia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις 100% δίκιο αλλα δεν ειναι δύσκολο σκορ για τα δεδομένα του και προσωπικά η γραμμή ψηλών της Ρεαλ δε μου λέει πολλα...

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα και χρόνια πολλά στην παρέα.

    Το κοντέρ για μένα έγραψε 154,8 την προηγούμενη εβδομάδα αν και τα περίμενα καλύτερα τα πράγματα. Ας όψεται το για άλλη μια φορά "καταπληκτικό" injury report της Euroleague (Justin Doellman and Shane Lawal sat out in the Spanish League this weekend, but are expected to play against Zielona Gora), και η επιλογή του Παπαπέτρου κατά δεύτερο λόγο. Το -2 του Singleton δε το μετράω μιας και επηρέασε το 90% των παικτών τουλάχιστον..

    Αυτή την εβδομάδα φεύγουν Doellman, Papapetrou και ο Wanamaker που ταξιδεύει στη Μόσχα και στη θέση τους έρχονται Renfroe, Hanga, Gabriel αντίστοιχα. Οπότε το ρόστερ διαμορφώνεται ως εξής:

    Renfroe
    Schaffartzik

    Kuzminskas
    Ponitka
    Singleton
    Hanga

    Vesely
    Bourousis
    Gabriel
    Claver

    Καλή επιτυχία σε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ότι παίζει στην τσσκα μην το θεωρείς αυτομάτως κακό..Mπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να βγει σε καλό...πέρυσι η τσσκα με μικρομεσαίες ομάδες τα έπαιρνε τα ματς από την επίθεση για αυτό και όλοι αντίπαλοι έκαναν μεγάλο σκορ στην μόσχα με 80+ πόντους και πολλούς παίκτες να κάνουν ανελπίστα μεγάλα σκορ σε ρανκ μέσα στην Μόσχα...ειδικά στο τοπ-16 τα "βαριά χαρτιά" των αντιπάλων της τσσκα έκαναν μεγάλα σκορ εκεί..

      nikos

      Διαγραφή
  4. Χαίρετε κι από μένα. 160 ακριβώς έπιασα την προηγούμενη βδομάδα, με τα κοινά για όλους προβλήματα των Παπαπέτρου και Σίνγκλετον κια χάρη κυρίως σε Μπουρούση. Τον Παπαπέτρου λοιπόν τον στέλνω στον διάολο γιατί μ'έχει εκνευρίσει και διαμορφώνω την ομάδα ως εξής:

    Rodrigue Beaubois - Joe Ragland, περιμένω μια έκρηξη και το ματς μοιάζει ιδανικό
    Mantas Kalnietis
    Nando De Colo
    Mateusz Ponitka
    Chris Singleton
    Ioannis Papapetrou - Nobel Boungou Colo
    Jan Vesely
    Pero Antic - Trevor Mbakwe
    Ioannis Bourousis
    Victor Claver

    Τις άλλες δύο αλλαγές τις έκανα έτσι για να χω και κάναν Αφρικανό στην ομάδα. Αστειεύομαι βέβαια, μοιάζουν εξαιρετικά φορμαρισμένοι και γενικότερα από το παιχνίδι Μακάμπι Σάσαρι περιμένω μεγάλα σκορ, μιας και καμία δεν παίζει άμυνα.

    ΥΓ. Frans, αν ενδιαφέρεσαι ακόμα για το μπλογκ στείλε μου στο mail sinkazama82@gmail.com, να το συζητήσουμε, να μην πιάνουμε και τον χώρο του δασκάλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή