Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Euroleague Fantasy Challenge 2015-2016: Jumpball!!!


Déjà vu καταστάσεις ζούμε και φέτος όπως κάθε χρόνο στο ξεκίνημα της σεζόν σε euroleague και fantasy! Το κυνήγι για την πιο ακριβοθώρητη κούπα του αγαπημένου μας σπορ ξεκινά, και μαζί ξεκινά και το απόλυτο management game (fantasy league όπως συνηθίζεται να αποκαλείται σε όλα τα σπορ).

Πάνω κάτω η διαδικασία στο ξεκίνημα της σεζόν είναι η ίδια: Μελέτη των roster των ομάδων, μια γρήγορη ανάγνωση των τιμών των παικτών για να εντοπίσουμε λαυράκια σε χαμηλή τιμή, και στη συνέχεια αγωνιώδης προσπάθεια να βρούμε τα στατιστικά από τα φιλικά του καλοκαιριού, τα παιχνίδια για το super cup και κυρίως τις πρώτες αγωνιστικές των εθνικών πρωταθλημάτων.

Κάθε χρόνο προστίθενται καινούριοι παίκτες στο Euroleague Fantasy Game οι οποίοι δεν έχουν καν ακουστά πως παίζεται το παιχνίδι: Για αυτούς οι βασικές οδηγίες που δεν έχουν αλλάξει στο πέρασμα των χρόνων, βρίσκονται σε αυτό το άρθρο (οδηγίες προς ναυτιλομένους).

Για τους πιο έμπειρους που απλά θέλουν να ρίξουν μια ματιά στο πως διαμορφώνεται η αξία των παικτών στο χρηματιστήριο του fantasy, το κατάλληλο άρθρο είναι αυτό (credit calculator).

Εμείς στην προσπάθειά μας να προσθέτουμε κάθε σεζόν κάτι καινούριο βασισμένοι στην εμπειρία της περασμένης σεζόν, φέτος θα βασίσουμε το πρώτο άρθρο μας στη βραχυπρόθεσμη στόχευση: Αφού δηλαδή πρόπερσι εξηγήσαμε το πώς παίζεται το παιχνίδι και πέρυσι το πώς θα πρέπει να σκεφτόμαστε (χρηματιστηριακά, δηλαδή με το μυαλό στη συγκέντρωση credits), φέτος θα πάμε στον εντοπισμό των άμεσων στόχων.



Από την εμπειρία των περασμένων σεζόν, διαπιστώνουμε ότι κάθε χρονιά υπάρχουν 2 έως 3 παίκτες που αποτελούν έκπληξη και προκύπτουν στην πορεία (πχ Bobby Brown, Dragisevic, Marjanovic, Rotchestie), αλλά σε γενικές γραμμές το παιχνίδι βασίζεται πάνω σε κάποιες σταθερές αξίες. Σε παίκτες δηλαδή που ανεξαρτήτως του πως θα ξεκινήσουν στα πρώτα 1-2 παιχνίδια, στο τέλος της σεζόν ο μέσος όρος τους θα «γράψει» από 15 έως 20 credits. Κάποιοι φυσικά επηρεάζονται αρνητικά από το χρόνο (Diamantidis, Navarro, κλπ) ενώ κάποιοι άλλοι ήρθαν για να μείνουν.

Εμείς θα αναφέρουμε ποιοι είναι αυτοί και εσείς θα κρίνετε αν θα στηριχθείτε εξ αρχής πάνω τους (συμπληρώνοντας την ομάδα σας με φθηνότερους ρολίστες για αρχή)   ή θα επιδιώξετε να τους αποκτήσετε μόλις έχετε κάποια credits διαθέσιμα στην πορεία.

Αν λοιπόν είχαμε απεριόριστο budget, στα PG θα επιλέγαμε ξεκάθαρα το δίδυμο TeodosicRice. Στους SG/SF οι Decolo, Spanoulis, Smith είναι πολύ δυνατοί σταθερά, ενώ στους ψηλούς υπάρχει ο βασιλιάς του Fantasy Tomic και ο πολύ δυνατός διεκδικητής του θρόνου Vesely. Εσείς αποφασίζετε αν θα επιχειρήσετε να τους πάρετε στη συνέχεια, ή θα πατήσετε πάνω τους (σε κάποιους από αυτούς) από την πρώτη αγωνιστική, συμπληρώνοντάς τους με κάποιες φτηνές και εντελώς αναλώσιμες επιλογές όπως ο Gordic, oι Παπαπέτρου/ Τσαιρέλης, ο Rebic, o Claver (καθόλου αναλώσιμος ο συγκεκριμένος), ο Mahmutoglu.

Η επιλογή μας για την πρώτη αγωνιστική και με στόχο να έχουμε φτάσει σε 5-6 σταθερές επιλογές μέχρι την Τρίτη αγωνιστική, είναι οι:

Alex Renfroe – 55
Nikola Rebic – 6
Nando DeColo – 85
Chris Singleton – 45
Luigi Datome – 62
Birkan Batuk – 27
Jan Vesely – 77
Victor Claver – 30
Ioannis Bourousis – 50
Luka Mitrovic – 53


Για όσους ψάχνονται απελπισμένα να πιαστούν από κάπου, μια πολύ μικρή shortlist φθηνών παικτών με προοπτική άμεσης αύξησης, είναι αυτή:


Καλή επιτυχία σε όλους και θα 'μαστε εδώ να τα λέμε!!!

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα ξανά, πότε πέρασε μισός χρόνος δεν το κατάλαβα... Καλή σεζόν να έχουμε και φυσικά να τα λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χε χε σε δουλεια να βρισκομαστε εν ολιγοις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή