Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Euroleague Fantasy Challenge week 4: Keep calm

Basketball Champions League

Στη σκιά της συνάντησης FIBA - Euroleague - Συλλόγων που αναμένεται να οδηγήσει σε μεγάλες (μάλλον προς το καλύτερο) αλλαγές για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ, εμείς συνεχίζουμε business as usual με το Fantasy Update. Αθεράπευτα ρομαντικοί θα το παίξουμε αυτή την εβδομάδα και θα πουλήσουμε τρέλα! Μόνο έτσι χωνεύεται η αποτυχία της τελευταίας αγωνιστικής που μας βύθισε στα τάρταρα εβδομαδιαίας και συνολικής βαθμολογίας. Η αύξηση στα credits είναι βέβαια  παρηγοριά στον άρρωστο αλλά πλέον πρέπει να στοχεύσουμε μόνο προς τα πάνω, και μάλιστα με την αμφιβολία καρφωμένη στο πίσω μέρος του μυαλού μας αφού τα ερωτηματικά πλέον είναι πολλά: Θα ανακάμψει τελικά ο Vesely; Θα πάρει ο Tomic τις προσπάθειες που έπαιρνε άλλα χρόνια; Ο Σπανούλης θα συνεχίσει ανοδικά ή πρέπει να περιμένουμε ακόμη;

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν σταθερές για να βασιστούμε και η στελέχωση δεν είναι τόσο κακή. Μια ομάδα με μέσο όρο 160 δε γίνεται να επαναλάβει εμφάνιση ίση με 117 δυο εβδομάδες σερί, οπότε ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να διώξουμε παίκτες που υποαπέδωσαν και να παρασυρθούμε να πάρουμε παίκτες που υπεραπέδωσαν σε σχέση με την πραγματική αξία τους. Αυτός είναι και ο βασικότερος άγραφος κανόνας στο fantasy: Μη βλέπεις τη φωτογραφική εικόνα αλλά κοίτα το μεγαλύτερο πλάνο. Δύσκολο για παράδειγμα να επαναλάβει ο Σαφαρτζικ το -4 όπως δύσκολο ήταν και να επαναλάβει το +26 της πρώτης αγωνιστικής.

Για να ρίξουμε μια ματιά στην ομαδούλα μας: O Vesely την περασμένη εβδομάδα είχε δύσκολο παιχνίδι και έμεινε για λίγο στο ματς λόγω φάουλ. Δυστυχώς η υψηλή του αξία σε συνδυασμό με το οτι μάλλον αυτή θα πέσει και άλλο, μας αναγκάζουν να τον πουλήσουμε αφού έχουμε πει ότι ήρθε η ώρα να κατεβάσουμε κανονική δεκάδα. Άρα και ο πιτσιρικάς Ulubay παίρνει πόδι.

Η τρίτη αλλαγή μας θα ήταν σίγουρα ένας παίκτης της Λιμόζ, είτε ο Σάφαρτζικ είτε ο Boungou Colo. H Λιμοζ παραείναι αδύναμη ομάδα για να στηρίζει τη δική μας επιλογή με 2 παίκτες και επιπλέον το ματς στο ΣΕΦ είναι εξ'ορισμού ζόρικο. Θα επιλέξουμε να φύγει ο Γερμανός γιατί είναι επιρρεπής στο λάθος και λογικά θα δεχτεί μεγάλη πίεση. Επίσης ο Colo χρειάζεται χαμηλότερο σκορ για να κρατήσει την αξία του.

Στη θέση τους οι μεταγραφές μας είναι ο πάμφτηνος και καλός παίκτης που ο Αστέρας έφερε στη θέση του Sofo, ο Stimac. Μεταξύ αυτού και της άλλης μεταγραφής του Αστέρα, του Miller, προτιμάμε το Stimac λόγω εμπειρίας και έφεσης στο rebound. Στα guards κάνουμε τη σχετική έκπληξη και επιλέγουμε τον Pullen λόγω της σταθερότητας που έχει δείξει στο σκοράρισμα και ακόμη γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένας παίκτης "ψηλότερος" από την ομάδα του, παίζει με τον αέρα του καλύτερου και του βγαίνει ως τώρα. 

Σας έλειψα;


Για τη θέση των SG/SF, πολύ μας τρώει το χέρι να επιλέξουμε τον Carroll που κάθε χρόνο δίνει ένα δυο 30ρια, αλλά η συντηρητική μας φύση θα μας οδηγήσει στον τίμιο Hanga. Πάντως για όσους θέλουν να τζογάρουν ο Carroll μπορεί να είναι μια λύση. Προσοχή πάντως η Bayern  δεν αστειεύεται! Να και η χτυπημένη από τη μοίρα ομάδα μας: 

Euroleague Fantasy Challenge week 4 lineup

Επειδή όμως λίγο ενδιαφέρει η δική μας δεκάδα και περισσότερο το να δώσουμε μερικές ιδέες για πιθανές (φτηνές) επιλογές, κάναμε μια λίστα με τους δέκα παίκτες που κατά την άποψή μας αυτή τη στιγμή αποτελεί καλή επιλογή η αγορά τους, στην τιμή που βρίσκονται. Οι παίκτες είναι χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες, τους σχετικά φτηνούς και τους πολύ φτηνούς, πάντα σε σχέση με την ποιότητα και τα σκορ που έχουν δώσει στο πρόσφατο παρελθόν. Το αν θα τα ξαναδώσουν στο μέλλον είναι κάτι σχετικό, αλλά συνήθως η ιστορία επαναλαμβάνεται, έτσι δε λένε; Προσέξτε γιατί γίνονται συνεχώς μεταγραφές και η αρχική αξία των νεοεισερχομένων είναι συνήθως χαμηλή...Έχουμε λοιπόν στην κατηγορία των υποτιμημένων:


PG
Tyrese Rice 51.6 - Στην (ευκολότερη σίγουρα) Βαλτική λίγκα έχει μ.ο. +17. Θα δώσει σίγουρα υψηλότερα σκορ
Marcus Williams 40 - Newcomer, να τον έχουμε στα υπόψη
Sergio Rodriguez 46.1 - Προφανώς και είναι τσάμπα σε αυτή την τιμή!

SG/SF
Ioannis Papapetrou 19.1 - Σίγουρα είναι άγουρος και φαίνεται, αλλά εύκολα μπορεί να δώσει 10+ σε εντός έδρας ματς.
Rudy 52,2 - Ακόμα παίζει στο ρελαντί και φαίνεται... Πέρυσι ανέβασε στροφές στη Β' φάση
Spanoulis 55.3 - Ξεκίνησε χάλια αλλά έχει 2-3 ματς που δείχνει να βρίσκει τα πατήματα του
Shved 56.4 - Ο πολύ μικρός χρόνος συμμετοχής  βάζει ταβάνι στο σκορ του, που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μονίμως 20+
Jayson Granger 35,2 - Μυστήρια περίπτωση... Τον πιστεύω, πλήρης guard με συμμετοχή σε rebound & assists, 30 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο, αλλά χαμηλά σκορ...

Τσάμπα πράμα!!!


PF/C
Vladimir Stimac 29,8 - Kαλός ρημπάουντερ και τίμιος ως προς την αξία.
Quincy Miller 31.5 - Ικανός σκόρερ με εγγυημένο χρόνο συμμετοχής
Ekpe Udoh 33.2 - Τρομερά υποτιμημένος, με μ.ο. 15.7 στην Τουρκική Λίγκα!
Othello Hunter 34.0 (inj) - Ουσιαστικά δεν έχει παίξει λόγω τραυματισμού...
Ante Tomic 55.3 - Σίγουρα με μειωμένο ρόλο ακόμη, αλλά είναι βέβαιο ότι θα πλησιάσει σύντομα τα περσινά στάνταρ του +18...

 ...Νομίζω οι παραπάνω φτάνουν και περισσεύουν για να συγκροτήσουν ή να συμπληρώσουν μια πολύ ανταγωνιστική δεκάδα! Καλή επιτυχία σε όλους μας !!!


17 σχόλια:

  1. Καλούτσικη αγωνιστική με 147 πόντους ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό το σκορ είναι λίγο πλασματικό λόγω του -4 του σάφαρτζικ και 612 κρέντιτς που ελπίζω να ξεπεράσουν τα 650 μετο πέρας της τρέχουσας...

    Το δίλημμα αυτήν την αγωνιστική ήταν Smith-Djedovic ή Gentile-Ponitka..Γέρνω προς το δεύτερο λόγω εύκολου μετέπειτα πρόγραμμα της Αρμάνι οπότε προσθέτω μία σταθερά στο ρόστερ για αρκετά ματς χωρίς να χρειαστώ αλλαγή ενώ έχω καλό προαίσθημα για τον πονίτκα τον οποίον θα τον αλλάξω την επόμενη αγωνιστική με τον σμιθ κατά πάσα πιθανότητα.

    .Στα γκαρντ αποφεύγω πούλεν (έχει εξαιρετικούς defensive stoppers η αρμάνι) και άνταμς (τρομερά ασταθής) και πάω στα σίγουρα (;) του ρότσεστι που μπορεί πέρα από ένα καλό ρανκ να δώσει και αρκετά κρέντιτς με μία πραγματικά καλή εμφάνιση ενώ η τιμή του δύσκολα να πέσει και ιδιαίτερα πιο κάτω...νομίζω η ασφαλέστερη επιλογή αυτήν την στιγμή.....Θα γίνει και μία προσθήκη έκπληξη στην θέση του ντίμπλερ που χρειάζεται σίγουρα αλλαγή..

    Wannamaker
    Rochestie -> Schafartzik

    Gentile -> Djedovic
    Ponitka
    Eyenga -> Diebler
    Signleton

    Bourousis
    Claver
    Gabriel
    Mbakwe

    Kαλή επιτυχία σε όλους..

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει πολύ ή ομάδα σου! Απλά θα έπαιρνα Renfroe αντί για Rochestie κι ας έχει ματσάκι στη Μαδρίτη. Μπλεγμένοι οι ρόλοι στη Μακάμπι...

      Διαγραφή
    2. Κατόπιν νέας ανάλυσης συμφωνώ ότι είναι ρίσκο να πάρω τον ρότσεστι (συν τοις άλλοις την άλλη αγωνιστική θα πάρω μάλλον τον σμιθ οπότε είναι πολλοί 3 παίκτες από την μακάμπι) και παίρνω ρένφροε μιας που ακολουθεί και ματς με τον ερυθρό αστέρα την άλλη αγωνιστική στην γερμανία....ελπίζω να μας δικαιώσει...


      nikos

      Διαγραφή
    3. Και γω με την επιλογή Gentile θα πήγαινα καθώς όλη η Αρμάνι ακουμπάει πάνω του. Τον Ponitka τον πιστεύω αλλά φαίνεται ότι το επίπεδο Ευρωλιγκα τον ζορίζει ακόμη

      Misterkidd

      Διαγραφή
    4. και περυσι δεν ειχε τιποτα τρομερα στατιστικα ο πονιτκα...αλλα ειναι εξελιξιμος...

      nikos

      Διαγραφή
  2. apo bilan kai augoustine poion protimas?apo gentile kai delaney poion protimas?kai poion tha ediwxnes kuzminskas i lojeski?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο πρώτο δίλημμα θα έπαιρνα Bilan και θα εξοικονομούσα 23 credits (σε σχέση με Augustine) για τις άλλες 2 αλλαγές.

      Το δεύτερο είναι πιο δύσκολο μιας και μιλάμε μάλλον για τους δύο καλύτερους SG/SF αυτή τη στιγμή... Οκ ο DeColo είναι μια κατηγορία μόνος του! Θα διάλεγα όμως (με δυσκολία) Gentile μιας και ο Delaney μετά το εντός με την Καρσιγιάκα ταξιδεύει σε Βαρκελώνη, ΟΑΚΑ.

      Τέλος κατά την προσωπική μου άποψη τόσο ο Kuzminskas όσο και ο Lojeski είναι για πώληση στα 85 credits. O πρώτος λόγω του Plaza-rotation κι ο δεύτερος λόγω της ανόδου του Χάκετ. Κι οι δύο βέβαια έχουν εύκολο εντός έδρας παιχνίδι με άμυνες παιδικής χαράς, το οποίο είναι και καλό (εύκολο σκορ) και κακό (μικρός χρόνος συμμετοχής αν το παιχνίδι κριθεί από νωρίς).
      Με το μαχαίρι στο λαιμό θα κράταγα Kuzminskas μιας και δίνει το ίδιο σκορ σε λεπτά μικρότερης συμμετοχής μ.ο.

      Διαγραφή
    2. Δύσκολη ερώτηση. ..δεν ξέρω και αν με ρωτάς γενικά η με βάση αυτή την αγωνιστικη...θα έλεγα Delaney λόγω ποιότητας και Augustine λόγω ομάδας αν και είναι υπεραξία αυτή τη στιγμή, δε θα τον αγόραζα σε αυτή την τιμή!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα κι από μένα κι ευχαριστώ δάσκαλε για τις προτάσεις. Μέτρια εβδομάδα
    και για μένα η προηγούμενη με 143, 4 κι ας όψεται αυτή η αποτυχημένη ιδέα που
    είχα στην αρχή να πάρω πλέιμέικερ τον Καλνιέτις. Τεσπα, από credits καλά πάμε
    με 566,49 οπότε θεωρώ ότι η ομάδα θα βελτιωθεί όσο περνάει ο καιρός. Η ομάδα για
    αυτήν την εβδομάδα διαμορφώνεται ως εξής, σύμφωνα και με τις δικές σου προτάσεις:

    Joe Ragland
    Mantas Kalnietis - Rodriguez
    Nando De Colo
    Mateusz Ponitka
    Chris Singleton
    Nobel Boungou Colo - Eyenga, γιατί είναι σε τρομερή φόρμα και τον Σπανούλη τον
    φοβάμαι μήπως δεν παίξει πολύ
    Jan Vesely
    Trevor Mbakwe - Stimac
    Ioannis Bourousis
    Victor Claver

    Άντε και καλή μας τύχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι αυτός ο Καλνιετις είναι ανεκδιηγητος

      Διαγραφή
    2. Και να δεις που σήμερα θα κάνει σκορ

      Διαγραφή
  4. Κακή για μένα η προηγούμενη εβδομάδα με μόλις 108,8 σκορ και κατρακύλα.
    Το περίεργο είναι πως η Rebound-Team έγραψε 173,6 πόντους, 43η θέση και 421η στη γενική κατάταξη, οπότε ίσως μετά από αυτή την εβδομάδα γίνει η πρώτη μου ομάδα...
    Ας πάμε στο ρόστερ τώρα:

    Renfroe
    Pullen (στη θέση του Schaffartzik)

    Kuzminskas
    Eyenga (στη θέση του Ponitka)
    Singleton
    Hanga

    Mbakwe (στη θέση του Vesely)
    Bourousis
    Gabriel
    Claver

    Καλή τύχη σε όλους!

    ps: Τoν Djedovic στη Μαδρίτη πως τον βλέπετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θεωρητικα μπορει να δωσει μεγαλο σκορ αλλα ειναι ασταθης...περυσι εδωσε 2 φορες αρνητικο ρανκ αν θυμαμαι καλα..

      nikos

      Διαγραφή
    2. Βασικά θεωρώ τον τζεντίλε βάση προγράμματος ιδανικότερη λύση αν θες να πάρεις παίκτη για αρκετές αγωνιστικές.....πιο ασφαλής λύση και από τους 2 είναι βέβαια ο ντιλέινι αλλά έχει δύσκολα ματς σε βαρκελώνη και οάκα προσεχώς...

      nikos

      Διαγραφή
    3. Βασικά προβληματίζομαι για τη rebound-team μου που την προηγούμενη αγωνιστική είχε το εξής ρόστερ:
      Wanamaker,Renfroe - Delaney,Djedovic,Singleton,Pavlovic - Samuels,Bourousis,Mbakwe,Claver.
      Αυτή τη στιγμή έχω πάρει Bilan αντί για Samuels και ψάχνομαι για τις άλλες δύο αλλαγές. Το Gentile αντί για Djedovic είναι από τις πιο πιθανές... Οι άλλοι υποψήφιοι είναι Wanamaker (αν και με την περιφερειακή άμυνα της Μακάμπι μπορεί να δώσει 20+), Singleton για να μην έχω 3 από Κούμπαν (αν και θα λείπει πάλι ο Fesenko λογικά) και Pavlovic.

      Διαγραφή
    4. Ο Djedovic τα προηγούμενα χρόνια έδειξε μεγάλες μεταπτώσεις εκτός έδρας. Φέτος μοιάζει σταθεροτερος αλλά είναι νωρίς ακόμα να το πούμε οριστικα

      Διαγραφή
    5. Εντάξει, δεν ξέρω τι αλλαγές έκανες τελικά αλλά πρέπει να έχει σκίσει η rebound-team

      Διαγραφή