Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Euroleague Fantasy Challenge week 7: Risk vs Safety


Με υπαρξιακά ερωτήματα θα ασχοληθεί σήμερα η ανάρτησή μας για την 7η εβδομάδα του Euroleague fantasy Challenge. Ερωτήματα που φανερώνουν το χαρακτήρα και την τακτική του κάθε παίκτη. Αφορμή για τον προβληματισμό αποτέλεσε η εμφάνιση της ομάδας μας την τελευταία εβδομάδα.  Not bad αλλά όχι και κάτι για να χαρούμε ιδιαίτερα.

Αν θυμάστε είχαμε επιλέξει τους UdohDatomeLlull στη θέση των RiceBabicGabriel, και αναφέραμε σχετικά:

Στα δικά μας λοιπόν, Rice, Babic (τρέμω τις αμυντικές δαγκάνες του Ολυμπιακού) και Gabriel (τον πιστεύω τρελά, αλλά θα ήθελα να αποφύγω το match up του με τον Doellman), θα δώσουν τη θέση τους σε Llull, Datome και Udoh: Δε θα με εκπλήξει καθόλου να κάνει η τριάδα που αποχωρεί ψηλότερο σκορ από αυτή που έρχεται, αλλά όπως και να έχει θα αισθανθώ πιο αισιόδοξος με παίκτες της ποιότητας του Datome και Llull στη δεκάδα.


Πράγματι, αποδείχθηκε η στήριξη σε παίκτες ποιότητας μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω που κάνει τη διαφορά στο τελικό σκορ. Ο Babic σίγουρα θα δώσει κάποια φορά ένα σκορ, αλλά δε μπορώ να φανταστώ να δίνει το 28 του Datome. Ακόμα και ο Rice για τον οποία αμφισβητηθήκαμε, είναι ένας παίκτης που σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα (με λιγότερους σταρ) θα έδινε συχνά πυκνά τα +20.

Το δίλημμα λοιπόν είναι ξεκάθαρο: Είτε (α) πατάμε πάνω σε ακριβές κολώνες τις οποίες δεν αλλάζουμε ακόμη και μετά από ένα κακό σκορ (TomicLllull,  DeColo) και συμπληρώνουμε με φτηνούς παίκτες (παίζοντας με τα credits), είτε (β) έχουμε μια πιο ισορροπημένη ομάδα που όμως μπορεί να έχει χαμηλό ταβάνι (πχ Hanga) ή ακραία σκαμπανεβάσματα (πχ Boungou Colo).

Η πρώτη επιλογή εξασφαλίζει σταθερά καλή πορεία (Ο Llull δε θα δώσει ποτέ ή σχεδόν ποτέ αρνητικό σκορ), αλλά στερείται πρωτοτυπίας, οπότε είναι μάλλον απίθανο να βρεθεί κανείς στην κορυφή με μια τέτοια επιλογή. Η δεύτερη λύση μπορεί αν σου βγει να σε ανεβάσει στα ύψη, αλλά αν φας τα -5 του Boungou Colo, η απογοήτευση είναι μεγάλη. Φαντάσου μάλιστα αν στο επόμενο παιχνίδι κάνει το +28, σε πείσει να τον ξαναπάρεις μετανιωμένος, και μετά σου δώσει πάλι αρνητικό σκορ! Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιοι  παίκτες έχουν ταβάνι και η απόδοσή τους εξαρτάται 100% από τον αντίπαλο, τη φόρμα, κλπ. Συνοπτικά, η δεύτερη επιλογή σε βάζει σε ένα διαρκές ρίσκο, αφού κυνηγώντας την κορυφή ρισκάρεις κάθε εβδομάδα.

Η δική μας συμβουλή είναι «να εξασφαλίσουμε τα μέτρια και να κυνηγήσουμε την έκπληξη», άσχετα αν λόγω credits ή συμβουλευτικής φύσης της σελίδας πάμε πιο συντηρητικά. Θεωρητικά με βάση τη φετινή μέχρι τώρα εικόνα της Euroleague, όλες οι ομάδες θα έπρεπε να ξεκινούν με TeodosicDecoloRudyDelaneyTomicBouroussi γιατί αυτοί οι παίκτες εκτός από ποιότητα έχουν και αποδεδειγμένη αξία fantasy, ενώ και οι ομάδες τους είναι καλά στελεχωμένες για να τους βοηθούν. Πέρα από αυτούς τους 5, οι υψηλές πτήσεις θα κριθούν από τις υπόλοιπες 5 επιλογές. Προφανώς αν κάποιος ξεκίνησε από την αρχή με Gentile, δεν έχει λόγο να τον αλλάξει, αλλά συνήθως οι 5 «ρευστές» θέσεις βασίζονται σε φτηνούς εξελίξιμους σε επίπεδο fantasy παίκτες: ClaverHunterWannamaker, ήταν τσάμπα. Rudy, Spanoulis, Sergio, Rice, Granger, έγιναν φθηνοί λόγω κακής απόδοσηςΘυμίζω ότι άσχημα ξεκίνησαν και οι TomicSmithFarmar άλλωστε. Οπότε…

1)      Πατήστε πάνω σε 4-5 αδιαπραγμάτευτους παίκτες
2)      Συμπληρώστε με 2-3 σταθερές αξίες που υπό προϋποθέσεις μπορεί να κάνουν μια εμφάνιση πάνω από τα standard τους (LlullRiceRenfroeGrangerSergioAdamsRochestieCauseurShvedSmithDatomeJankunas, ΑyonReyesDoellmanVesely,Claver)
3)      Συμπληρώστε τη δεκάδα με 2-3 (κατά προτίμηση 2) παίκτες-στοιχήματα, που μπορεί να δώσουν το πολύ μεγάλο σκορ.

Καλός παίκτης μεν, αλλά είναι έτοιμος για την κορυφή;

Και δυο λόγια για τους παίκτες στοιχήματα:
1)      Θα πρότεινα να μην είναι ακριβοί γιατί στερούν λύσεις από την ομάδα και η κακή τους απόδοση «πονάει»: Φαντάσου να δώσεις 80 credits για τον Kuzminskas και αυτός να παίξει 10 λεπτά επειδή έτσι αποφάσισε ο κόουτς. Αντιθέτως, ένας παίκτης στα 29 credits (όπως ο Stimac) σίγουρα πονάει να κάνει χαμηλό σκορ, αλλά δεν είναι και καταστροφή.
2)      Μην πας κόντρα στη στατιστική! Οι φτηνοί παίκτες είναι φτηνοί για ένα απλό λόγο: Έχουν χαμηλό μέσο όρο! Αυτό σημαίνει ότι αν δεις ένα 15-20 στο ranking του Feldeine, οι πιθανότητες λένε ότι τις επόμενες αγωνιστικές θα φας ένα-δύο 4-5ρια στο σκορ του και θα έρθεις στα ίσα σου.
3)      Σε συνέχεια του (2)…Ψάξε για τις εξαιρέσεις! Ένας καλός παίκτης μπορεί να είναι φτηνός και για άλλους λόγους: Αγοράστηκε στη μέση της σεζόν (Miller/Stimac), ή έπαιξε ελάχιστα γιατί τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να πέσει ο μέσος όρος στην τιμή του, ή ακόμη περισσότερο έπαιξε άσχημα γιατί προέρχεται από τραυματισμό. Σε αυτή την περίπτωση αξίζει η επιλογή ενός τέτοιου παίκτη, γιατί η αξία του θα ανέβει με βεβαιότητα σύντομα

Μετά την παραπάνω ανάλυση σκέψης, εμείς θα προχωρήσουμε στις αλλαγές αυτής τη εβδομάδας θεωρώντας
1)      Αδιαπραγμάτευτους τους DeColoBouroussi
2)      Σταθερές αξίες με προοπτικές/ελπίδες για μεγάλα σκορ τους LlullRudyDatomeClaverUdohRenfroe
3)      Στοιχήματα τους Stimac, Hanga

Άρα πρώτες επιλογές για αποχώρηση είναι ο νερόβραστος Hanga που δε μας κρέμασε ποτέ, αλλά δύσκολα θα δώσει και το ψηλό σκορ, αλλά και ο Stimac που έδωσε ένα υψηλότατο και ένα άθλιο σκορ. Στην θέση του Stimac θα επιλέξουμε το Hunter για …όλους τους σημαντικούς λόγους: Είναι καλύτερος παίκτης, που παίζει σε καλύτερη ομάδα, η οποία παίζει εντός έδρας και μάλιστα λόγω τραυματισμών θα έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής.
Μονοκούκι αυτή την εβδομάδα

Στη θέση του Hanga ψάχνουμε τον παίκτη που θα μας δώσει υπό προϋποθέσεις το κάτι παραπάνω, χωρίς όμως κάποια προφανή επιλογή που να μας δίνει ασφάλεια. Θα οδηγηθούμε λοιπόν σε τρίτη αλλαγή, θυσιάζοντας τον Renfroe, που παίζει  δύσκολο παιχνίδι και αν κάνει το μεγάλο σκορ φέτος, δύσκολα θα το κάνει στη Ρωσία. Βγαίνοντας λοιπόν στη αγορά με 101,1 credits, ο καλύτερος συνδυασμός στον οποίο κατέληξα, είναι αυτός των Granger-Smith. Θεωρώ και τους δυο παίκτες υποτιμημένους, έχουν δώσει και οι δύο 20+ επιδόσεις αρκετές φορές στο παρελθόν, και έχουν προοπτικές αύξησης της αξίας τους. Η εναλλακτική λύση που λέει "ένας πολύ ακριβώς αλλά «σίγουρος» και ένας πολύ φτηνός", με οδήγησε στο δίδυμο Παπαπέτρου-Heurtel. Πολύ καλή επιλογή και αυτή, αλλά επέλεξα αυτή με το μεγαλύτερο ταβάνι: Το ταβάνι Smith-Granger θεωρώ ότι είναι το +40 ενώ των Heurtel-Papapetrou γύρω στο +30. Φυσικά συνήθως οι επιλογές μου βγαίνουν αντίθετα, οπότε αναφέρω και τις 2 εναλλακτικές και εσείς επιλέγετε.  Αν είχα credits για Teodosic -Papapetrou θα ήμουν σίγουρα πιο ήσυχος.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά η δεκάδα της εβδομάδας διαμορφώνεται ως εξής:


Αθόρυβα και χωρίς ιδιαίτερα αξιόλογα σκορ, φτάσαμε τα 617 credits...

Καλή επιτυχία σε όλους!!!

ΥΓ: Η αμφιβολία για τη συμμετοχή Granger με οδήγησε τελικά στην αλλαγή του με τον Heurtel, με τον Παπαπέτρου να συμπληρώνει την δεκάδα αντί του Σμιθ. Φυσικά ο τραυματισμός του Παπαπέτρου με χαντάκωσε, αλλά όπου φτωχός κι η μοίρα του...Smith-Granger θα έδιναν 19, Heurtel-Papapetrou έδωσαν 18,3 και το αστείο είναι ότι μόνος του ο Renfroe έδωσε 16,5 και άλλα 12 ο Hanga, έλεος!...Είναι αυτά τα στοιχήματα που λέγαμε! Και για του λόγου το αληθές:


16 σχόλια:

  1. Μεταξύ των διδύμων Rice-Datome, Llull-Bogdanovic, LLull-Farmar ποιο θα επέλεγες αυτή την εβδομάδα;
    O Γιουλ είναι σταθερή αξία και έχει και εύκολο παιχνίδι, ο Φάρμαρ έδειξε στο πρωτάθλημα ότι έχει ρυθμό και μπορεί να κάνει το μπαμ, ο Μπογκντάνοβιτς πάντα μπορεί στην καλή του μέρα να δώσει μεγάλα σκορ. Από την άλλη, ο Ντατόμε είναι σε ανοδική πορεία και δείχνει σταθερότητα, ο Ράις από την άλλη δεν έχει φτάσει τα ψηλά του στάνταρ, είμαι σε τρίλημμα...
    Εκτός κι αν έχεις να προτείνεις και κάτι άλλο με 100 credits για ξόδεμα για έναν pg και ένα sg/fw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα ο Rice μ αρέσει αν και έχει αστάθεια όποτε θα έπαιρνα το πρώτο δίδυμο! Στα 100 με αρέσει και το Rudy dixon που λέει ο Νίκος αλλά και το τεοντοσιτς-παπαπετρου!

      Διαγραφή
  2. Χαιρετώ τον δάσκαλο και την υπόλοιπη παρέα. Εγώ συνέχισα μέτρια για μία ακόμη φορά και καταριέμαι που δεν κράτησα για μια βδομάδα ακόμη τον Ragland. Τεσπά, επειδή είμαι μια βδομάδα πίσω, αποφάσισα να κάνω στροφή στην ποιότητα αυτήν την εβδομάδα, οπότε η ομάδα διαμορφώνεται ως εξής:

    Beaubois
    Rodriguez
    Nando De Colo
    Gentile
    Mardy Collins
    Eyenga - Boungou Colo, πάλι κυρίως για τα credits, αν και δεν είναι καθόλου απίθανο να κάνει μεγάλο σκορ απέναντι στην Τσεντεβίτα
    Deon Thompson - Ante Tomic
    Othello Hunter
    Ioannis Bourousis
    Victor Claver - :Quincy Miller, γιατί είναι πολύ φορμαρισμένος και χρειαζόμουν τα credit του Claver για τον Tomic

    Όπως πάντα, όλες οι προτάσεις δεκτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έμ είχες δεν είχες κράτησες Τόμσον τελικά... Τουλάχιστον ο Στιματς θα έδινε credits... Ο Μίλερ είναι σημαντικό γρανάζι στον αστέρα μακάρι να σου βγει

      Διαγραφή
    2. Πάντως αν τζογαρεις με παπαπετρου μπορείς να πάρεις σούπερ ψηλό αντί του Μίλερ...

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. http://www.sportando.com/en/cups/euroleague/183097/olimpia-milano-s-alessandro-gentile-will-miss-today-s-game-vs-efes.html

      Gentile εκτός...

      Διαγραφή
    5. Λες να το παλέψει ο mclean? Και ο granger αμφίβολος.. Ίσως αλλάξω με ερτελ...

      Διαγραφή
    6. Θα μπορούσες να πάρεις απλά Dixon αντί για Granger και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.. Αν πάλι πάρεις Heurtel φαντάζομαι ξεχνάς Σμιθ και προσανατολίζεσαι σε Παπαπέτρου.
      Νομίζω πως προτιμώ το πρώτο.

      Διαγραφή
    7. Και μένα μου άλλαξε όλα τα σχέδια και πάει από βδομάδα ο Τόμιτς. Η ομάδα λοιπόν διαμορφώθηκε τελικώς ως εξής και με μια μικρή εμμονή στον Quincy Miller.

      Beaubois
      Rodriguez
      Nando De Colo
      Delaney
      Mardy Collins
      Bogdanovic
      Quincy Miller
      Othello Hunter
      Ioannis Bourousis
      Victor Claver

      Διαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Για μένα ξεκάθαρα η πρώτη επιλογή και μάλιστα θα τους άφηνα όλη τη χρονιά

      Διαγραφή
  4. Καλησπέρα σε όλους.

    Άλλο ένα 175αρι την προηγούμενη εβδομάδα και η ομάδα συνεχίζει την ανοδική πορεία της (60η θέση, 52 σκορ διαφορά από τον πρώτο). Δυστυχώς ο Gentile μου χάλασε τα πλάνα για αυτή την εβδομάδα και πρέπει να τα πάρω πάλι από την αρχή.

    Η ομάδα έχει ως εξής: Wanamaker,Calathes - DeColo,Gentile,Rudy,Pavlovic - Bilan,Bourousis,Tomic,Hunter. Σίγουρα αποχωρούν Gentile, Pavlovic και ψάχνω τον τρίτο...

    Μία επιλογή είναι να φύγει ο Μπουρούσης και να έρθουν Delaney, Datome ή Smith. Reyes ή Αyon. Κατά προτίμηση Delaney-Datome-Ayon.. Δεν τρελαίνομαι όμως γιατί περιμένω τον Μπουρούση να τα δώσει όλα στο ΣΕΦ.

    Μια άλλη επιλογή είναι να "θυσιάσω" τον Wanamaker και να πάρω Dixon για μία αγωνιστική (μαζί με Delaney-Datome).

    Τρίτο ενδεχόμενο είναι να κάνω μόνο δύο αλλαγές και να έρθουν είτε Delaney,Papapetrou είτε Smith,Datome.

    Αυτή τη στιγμή κλίνω προς το δεύτερο αλλά περιμένω και τις δικές σας προτάσεις!

    PS: Αν έβγαιναν τα credits για Teodosic,Delaney,Papapetrou θα το έπαιρνα ασυζητητί αλλά έλα που στο τσακ δε βγαίνουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα...

    150 πόντοι την αγωνιστική που πέρασε ...Το νέο με τον τζεντίλε αλλάζει τα δεδομένα την τελευταία στιγμή...Αναγκάζομαι να κρατήσω ρένφροε και αντί για τα κρέντιτς που θα επαιρνα απο τον ντιξον, θα παρω τον μιλερ που νομίζω από τις επιλογές κάτω των 46 κρεντιτς ειναι η καλυτερη δυνατη επιλογη λογω σίγουρων κρέντιτς (ο αραγκοντι αγωνιστικα δεν μου αρεσει οσο ο μιλερ)....

    Renfroe
    Wanamaker

    Rudy Fernadez
    Smith
    Simon -> Delaney
    Gentile -> De Colo

    Bourousis -> Miller
    Vesely
    Hunter
    Bilan

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή