Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Euroleague Fantasy Challenge week 6: Quality Injection


Alert: Πριν προχωρήσουμε στην ανάρτηση της εβδομάδας να επισημάνουμε την προσοχή στους απανταχού παίκτες, καθώς έχουμε παιχνίδι και την Τετάρτη, το σούπερ-ντέρμπι Ρεάλ - Χίμκι... Οπότε φροντίστε να κάνετε τις αλλαγές σας μέχρι τις 21.45 το αργότερο!

Κατά τα άλλα μέτρια, πολύ μέτρια η απόδοση την εβδομάδα που πέρασε και κρατάμε απλώς τη μικρή αύξηση στα credits και το δικαόωμα στην ανατροπή, αφού ρόδα είναι, δε μπορεί, θα γυρίσει. Ο Colo θυμήθηκε να κάνει την εμφάνιση της χρονιάς τώρα που τον πουλήσαμε, ενώ ο Babic έσπασε τα στεφάνια και παρά τα 10 ριμπάουντ, κόλλησε στο ranking 6. 

Είναι βέβαια φανερό ότι υπάρχουν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η Μπαρτσελόνα η Λοκομοτίβ και η Χίμκι που βασίζουν το παιχνίδι τους στην εξουδετέρωση του αντιπάλου, οπότε καλό είναι να αποφεύγουμε παίκτες αντίπαλων ομάδων. Αντίθετα, η Ρεάλ πχ παίζει στο ρελαντί και ανεβάζει πολύ τα σκορ της με αποτέλεσμα τα παιχνίδια της να αποτελούν τη χαρά του fantasy player. Έκπληξη της πρώτης φάσης η εξαιρετική Μάλαγα (πέρυσι στηρίξαμε πάρα πολύ τον Κουζμίνσκας, αλλά δεν περιμέναμε τη φετινή έκρηξη) και ξεκάθαρη απογοήτευση η Μακάμπι. Το παιχνίδι Brose - Malaga θα το δούμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον πάντως αφού και ο "μυρωδιάς" σύμφωνα με τους εκατομμύρια Έλληνες προπονητές Trinkieri, κάνει εξαιρετική δουλειά στη Γερμανική ομάδα.


Την εβδομάδα αυτή θα επιχειρήσουμε μια "βίαιη" ένεση ποιότητας στη δεκάδα μας, αφού η στήριξη σε ικανούς μεν αλλά άπειρους και με ταβάνι ποιότητας παίκτες, αποτελεί τζόγο που δε μας βγήκε. Τέτοια περίπτωση δε θεωρώ πως αποτελεί ο Rise που είναι  παίκτης νικητής, αλλά ο ρόλος του στην εξαιρετική Χίμκι των άπειρων ποιοτικών εναλλακτικών λύσεων, είναι λιγότερο εμφανής στα στατιστικά. Παρεπιπτόντως η καλοδουλεμένη Ρωσική ομάδα των Shved, Rice, Kopponen, Davis, Augustine, Dragic, απορώ πως θα μείνει εκτός σε μια best of 5 σειρά.

Ένεση Ποιότητας

Στα δικά μας λοιπόν, Rice, Babic (τρέμω τις αμυντικές δαγκάνες του Ολυμπιακού) και Gabriel (τον πιστεύω τρελά, αλλά θα ήθελα να αποφύγω το match up του με τον Doellman), θα δώσουν τη θέση τους σε Llull, Datome και Udoh: Δε θα με εκπλήξει καθόλου να κάνει η τριάδα που αποχωρεί ψηλότερο σκορ από αυτή που έρχεται, αλλά όπως και να έχει θα αισθανθώ πιο αισιόδοξος με παίκτες της ποιότητας του Datome και Llull στη δεκάδα. Συνολικά μάλιστα θα έλεγα ότι η δεκάδα μας απαρτίζεται από δυνατές fantasy-ακές προσωπικότητες:) Πολύ θα ήθελα να έχω και τον παίκτη-σύμβολο του παιχνιδιού, Ante Tomic στην ομάδα μας! Ορίστε και η εικονική αναπαράσταση της ομάδας του Blog...


PS: Η μπλεγμένη κατάσταση που έχει περιέλθει η ομάδα δε μας δίνει το δικαίωμα να "παίξουμε" στα ψηλά κόστη αναζητώντας τους πραγματικά ποιοτικούς παίκτες και τα 200ρια στο σκορ, αλλά έστω κι έτσι κάποια ονόματα αξίζει να αναφερθούν: Rochestie, Granger, Smith, Jackson (ρίσκο το ομολογώ), Rudy, Reyes, Doellman, Vesely, θεωρώ ότι σύντομα θα υπερσκελίσουν μυρωδιάδες που απολαμβάνουν κορυφαίες θέσεις στην κατάταξη προς το παρόν.

Καλή επιτυχία μας !

9 σχόλια:

  1. Και για μένα πολύ μέτρια αγωνιστική..Χάλια Πέμπτη, Εξιαρετική Παρασκευή (αυτό και αν είναι ειρωνεία με όσα έγιναν αυτήν την μέρα..)..Τα κρέντιτς αυξήθηκαν στα 645...Οπότε δίνεται η ευκαιρία για ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του ρόστερ.

    Πολύ θα ήθελα να διώξω και τον σίμον αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό μια ς που με την τιμή που έχει καταρακυλήσει οι προτεραιότητες μου στρέφονται αλλού...Κάπως έτσι πλέον ο μόνος παίκτης που έχω στην ομάδα από την 1η αγωνιστική και με έχει δικαιώσει στο έπακρο δεν είναι άλλο από τον εξαιρετικό και τρομερό Bradley Wannamaker που λογικά θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος play maker του fantasy με το πέρας της αγωνιστικής !

    Πολύ θα ήθελα να χωρέσω στην ομάδα τον αγαπημένο paul davis αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό - προς το παρών - και θα δώσω μία θέση στα σέντερ σε παίκτη που μπορεί να δώσει αρκετά κρέντιτς στην ομάδα τις επόμενες 2-3 αγωνιστικές...Εκτός από αυτήν την αγωνιστική, έχω κατασταλάξει σε μεγάλο βαθμό και στις αλλαγές που ενδέχεται να κάνω και την επόμενη εβδομάδα...

    Ως εκ τούτου έχουμε:

    Wannamaker
    Renfroe

    Gentile
    Simon
    Smith
    Ponitka -> Rudy Fernadez

    Bourousis
    Bilan
    Claver - > Vesely
    Mbakwe -> Hunter

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά και η ομάδα και οι αλλαγές,,,ειναι θέμα ημέρας. Με εξαίρεση το Rudy που θα ήθελα στην ομάδα μου, τον Claver ίσως και να μην τον πειραζα

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Δάσκαλε. Μέτρια έως κακή και για μένα η προηγούμενη εβδομάδα με μόλις 131.7 πόντους. Μοιάζει σαν αν μην είναι η χρονιά μου φέτος. Τεσπα. Με την ελπίδα να πεθαίνει όπως πάντα τελευταία η ομάδα διαμορφώθηκε ως εξής¨

    Joe Ragland - Beaubois γιατί ανεβαίνει συνεχώς και ο Ερυθρός αστέρας είναι καλή ευκαιρία για μεγάλο σκορο
    Rodriguez
    Nando De Colo
    Gentile
    Simon - Mardy Collins τα ίδια με τον Beaubois
    Eyenga
    Deon Thomposn
    Stimac - Othello Hunter γιατί θα παίξει αναγκαστικά πολύ και πόντους θα βάλει σίγουρα
    Ioannis Bourousis
    Victor Claver

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα στα παιδιά.

    Αντίθετα για μένα τα πράγματα πάνε από το καλό στο καλύτερο... άλλη μία 170+ αγωνιστική (τρίτη στη σειρά) και η ομάδα μπήκε στο τοπ 100 οπότε τώρα αρχίζουν οι δύσκολες αποφάσεις. Και το κομπιουτεράκι έχει πάρει φωτιά!

    Η ομάδα έχει ως εξής: Wanamaker,Renfroe - DeColo,Gentile,Rudy,Pavlovic - Bilan,Bourousis,Udoh,Claver.

    Με δεδομένο πως έξι από τους παίχτες δεν πάνε πουθενά, το ιδανικό σενάριο θα ήταν να φύγουν Udoh,Claver,Pavlovic (ο τέταρτος πιθανός για αποχώρηση είναι o Renfroe αφού προτιμώ τόσο Calathes όσο και Llull). Το πρόβλημα είναι πως η καλύτερη δυνατή τριάδα αντικατάστασης (Vesely-Stimac-Datome) δε με ενθουσιάζει...

    Προσανατολίζομαι λοιπόν σε δύο ενδεχόμενα:

    1) Φεύγουν Claver-Udoh-Renfroe και έρχονται είτε Tomic-Hunter/Stimac-Llull/Calathes, είτε Davis-Raduljica-Llull (ε παραπάει και Calathes εδώ..)

    2) Φεύγουν Claver-Pavlovic-Renfroe και έρχονται Stimac ή Hunter-Shved-Llull ή Calathes

    Στην πρώτη περίπτωση δυναμώνουν οι ψηλοί αλλά μένω αμανάτι με τον Pavlovic, ενώ στη δεύτερη φτιάχνω super τετράδα από πλάγιους (DeColo-Gentile-Rudy-Shved) αλλά μένω μόνο με 2 ψηλούς που εμπιστεύομαι πλήρως (Μπίλαν,Μπουρούση) και πιθανότατα δεσμεύω και τις τρεις αλλαγές μου για την επόμενη εβδομάδα... Δύσκολες επιλογές... Με βλέπω για last minute decision!

    Φυσικά όπως πάντα προτάσεις δεκτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνοψίζοντας... ποιο δίδυμο προτιμάτε? Tomic & Pavlovic ή Shved & Udoh?

      Διαγραφή
    2. Κατ αρχας εύγε για την καλή πορεία, ειναι σίγουρο οτι κάθε χρόνος προσθέτει κ την απαραίτητη εμπειρία...στην ερώτηση σου θα είμαι υποκειμενικος γιατι θεωρώ οτι ο pavlovic ειναι αδύνατον να δώσει πανω από 6-7...

      Διαγραφή