Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Euroleague Fantasy Challenge week 5: Delphic Oracle



Μεγαλύτερη επιτυχία κι απ όσο θα μπορούσαμε να φανταστούμε είχαμε την περασμένη εβδομάδα και φυσικά δεν αναφερόμαστε τόσο στο σκορ της δεκάδας μας αυτό καθεαυτό, αλλά στην πρόβλεψη για κάποιους σοβαρά υποτιμημένους παίκτες που ήδη ανέβασαν σκορ: 
RiceSergioRudyShvedGrangerStimacUdohTomic έκαναν σκορ πολύ ψηλότερα από αυτά που αναλογούσαν στην τιμή τους, ενώ η πρόβλεψή μας είναι ότι ακόμα δεν έπιασαν σε καμιά περίπτωση το peak της απόδοσής τους. Οι Shved και Sergio για παράδειγμα αγωνίζονται πολύ λίγο και εντούτοις δίνουν άνετα αξιοπρεπή σκορ. 

Αν συνυπολογίσουμε μάλιστα και αυτούς που δεν αγωνίστηκαν, το ποσοστό μας εκτινάσσεται και στην ουσία μόνο οι Παπαπέτρου (που δείχνει να βρίσκεται εκτός κλίματος) Miller(δε μου αρέσει ο τρόπος συμμετοχής του στο παιχνίδι της ομάδας) και Σπανούλης (εκτιμώ πως δε θα δίνει φέτος τα σκορ άλλων ετών) δεν μας απέδωσαν τα αναμενόμενα.


Στον αντίποδα ίσως θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι κάποιοι παίκτες που έχουν ποιότητα και ξεκίνησαν καλά (SingletonDatomeVesely) ίσως θα πρέπει να πουληθούν αφού η ομάδα τους δε βασίζεται αυτή τη χρονική στιγμή σε αυτούς τόσο όσο θα περιμέναμε. Στο πλαίσιο αυτό θα κινηθούμε και για τις μεταγραφές στην ομάδα μας αυτή την αγωνιστική, με την ελπίδα να ξεκινήσει μια καλή ανάκαμψη όσον αφορά το σκορ αλλά και τα διαθέσιμα credits (που πάντως δεν είναι το σημαντικότερο πρόβλημά μας) μετά τις 2 ντροπιαστικές αγωνιστικές.

Tyrese's Winner Spirit

Επειδή οι παίκτες που θέλουμε να ξαποστείλουμε έχουν χαμηλή αξία, θα πάμε στη λογική της ανταλλαγής ζευγαριού, δηλαδή θα προσπαθήσουμε να αντικαταστήσουμε 2 παίκτες που λογικά φέρνουν σκορ Α, με δύο άλλους που έχουν προοπτικές για αρκετά υψηλότερο σκορ. Στη λογική αυτή, την πόρτα της εξόδου μαζί με τον Colo, θα ακολουθήσει ο Pullen, παρόλο που είναι εξαιρετικός παίκτης και φρέσκια μεταγραφή. Νομίζω όμως πως όλοι συμφωνούν ότι εφόσον στη θέση τους παίρνουμε τους Rice και Fernandez, σίγουρα η ομάδα μας αναβαθμίζεται τόσο ποιοτικά όσο και σαν προοπτική. Μεταξύ των Pullen και Renfroe επιλέξαμε να κρατήσουμε τον δεύτερο γιατί η κακή εμφάνιση της περασμένης εβδομάδας μας άγχωσε, ενώ ήδη η Cedevita που τα πηγαίνει εξαιρετικά πρόσθεσε άλλο ένα ποιοτικό παίκτη στο ρόστερ της. 

Σημαντικό ρόλο στην αποπομπή του Pullen θα παίξει και η τελευταία μας μεταγραφή. Ο Singleton που ξεκίνησε μετά βαιων και κλάδων αποχωρεί και στη θέση του θα επιλέξουμε ένα forward της Cedevita: O Babic σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποδώσει το σκορ ενός Datome ή Farmar που κοστίζουν το ίδιο, αλλά η ομάδα του έχει ενθουσιασμό, παίζει εντός έδρας και με άνα 10-12 ο ίδιος θα μας δώσει 6-7 credits.

Έτσι η εικόνα της ομάδας μας καθώς βγαίνει για ζέσταμα στο παρκέ δείχνει κάπως έτσι:


Ελπίζω η Κυριακάτικη επίσκεψη στο μαντείο των Δελφών, απ'όπου και η κεντρική φωτογραφία, να μου χαρίσει την επιφοίτηση και να δούμε ένα καλό σκορ...Καλή επιτυχία σε όλους και μην ξεχνάτε να αναζητείτε πλέον τους ποιοτικούς παίκτες που έχουν "πέσει" χαμηλα στις λίστες λόγω χλιαρού ξεκινήματος!

14 σχόλια:

  1. Σπέρα...

    Ρισκάρεις πολύ μίστερ αυτήν την αγωνιστική..Για τον Ράις διαφωνώ κάθετα...δεν μου αρέσει καθόλου (φαντασιακά μιλώντας πάντα) σαν επιλογή ειδικά αυτήν την αγωνιστική...πολλά λάθη, περισσότερα τα φάουλ που κάνει από αυτά που κερδίζει και πολλά άστοχα σουτ σε 1 ομάδα με εξαιρετικό υλικό ειδικά στα γκαρντ...Μπάμπιτς φαίνεται έξπυνη επιλογή κυρίως λόγω κρέντιτς μόνο μην εξελιχτεί σε ζούμπιτς (πάλι καλά δεν τον είχα αγγίξει..)

    Κάκιστη αγωνιστική η προηγούμενη για μένα, μόλις 128 με μικρό άνοδο στα κρέντιτς με το "στοίχημα" του εγιενγκά να αποτυγχάνει παταγωδώς από κάθε άποψη με το απίθανο -5... 3 παίκτες εν ολίγοις έδωσαν σκορ κάτω η κοντά στο 0....Ως εκ τούτου αυτή η αγωνιστική είναι αρκετά κρίσιμη θα έλεγα ) βγαίνοντας στην αγορά για ποιοτικές λύσεις...Πλέον η περαιτέρω άνοδος στα κρέντιτς εξαρτάται καθαρά από τα σκορ που θα κάνουν οι παίκτες...για να αυξήσει σημαντικά ένας παίκτης τα κρέντιτς θα πρέπει να κάνει και ένα πολύ καλό σκορ...υπάρχει μία αναλογία πλέον δηλαδή..

    Τώρα όσον αφορά την ομάδα Εγιενγκά και Γκάμπριελ αποχωρούν και ψάχνω τον τρίτο..Σκέφτηκα να μείνει ο Σίνγκλετον για να έρθει Ο Σμιθ μιας και έτσι φτάνουν τα κρέντιτς αλλά μετά το νέο κακό ματς του κόντρα στην τσσκα του πρώτου ματς αναγκαστικά θα κρατήσω τον πληρέστατο πονίτκα που αξίζει και 1 ακόμα ευκαιρία μετά το πολύ καλό ματς που έκανε την προηγούμενη αγωνιστική...

    Έρχονται στην ομάδα Τζάστιν Κάρτερ (περιμένω να δω αν τελικά θα πάιξει αλλιώς θα πάρω τον σμιθ, τον θεωρώ εξαιρετική λύση για αυτήν την αγωνιστική ..εκ φύσειν "φαντασιακός" παίκτης πόσο μάλλον με 32 λεπτά συμμετοχής μ.ο..)

    Σίμον (δείνχει να βρίσκει την φόρμα του, μετά τον τραυματιμό μάτσαν έμεινε μόνο αυτός και ο Τζεντίλε να τραβάνανε κουπί επιθετικά οπότε γιατί όχι τώρα σε μία τόσο καλή τιμή ενάντια στην 2η χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης;)

    Μπιλάν (επιστρέφει μετά από την 2η αγωνιστική που τον είχα κόντρα στην λιμόζ..σκέφτηκα τον τόμιτς αλλά έχει σύντομα ένα πολύ εύκολο ματς με την ζιελόνα γκόρα και ένα πολύ δύσκολο στο οάκα..ο μπιλάν έχει ήδη ανταποκριθεί εξαιρετικά σε 2 πολύ δύσκολα ματς σε εφές και μιλάνο που πήρε συνολικά 28 προσπάθειες (!!)..εκτιμώ ότι μαζί με τον μπουρούση θα είναι 2 πιο ακριβοί ψηλοί με την λήξη της 1ης φάσης)


    Οπότε η πολλά υποσχόμενη ομάδα μου έχει ως εξής:

    Renfroe
    Wannamaker

    Ponitka
    Justin Carter - > Eyenga
    Simon - > Singleton
    Gentile

    Bourousis
    Claver
    Mbakwe
    Bilan - > Gabriel


    υ.γ. Αν τελικά ισχύει αυτό που λένε για 30 αγωνιστικές του χρόνου στην ευρωλίγκα με 16 ομάδες και πολλά ντέρμπι από την αρχή , θα αλλάξει σημαντικά και ο χάρτης του φάντασι όπως το ξέραμε, ...νομίζω το τωρινό σύστημα της ευρωλίγκα είναι και το ενδεδειγμένο για το παιχνίδι...



    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό το σενάριο με το Rice, αλλά πάντα να ζυγίζουμε τι ξοδεύουμε. Ένα σουτάκι να έβαζε ο συμπαθητικούλης, θα μου έδινε το 10ράκι και θα ήμουν ευτυχής... Είδες και ο Eyenga πως απογειώθηκε εκεί που είχε κλονίσει την πίστη σου, Αντίθετα ο Simon στο θίασο της Αρμάνι πως να αποδώσει ο άνθρωπος...

      Διαγραφή
  2. smith i rudy???reyes i tomic?kai ti paizei me ton calathi.traumatistike alla an paixei poso epireazetai exei kaneis idea?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Smith και Τόμιτς θα έλεγα εγώ....Ρένφροε δυνατή επιλογή για αυτήν την αγωνιστική αν δενθες να ρισκάρεις με καλάθη..

      nikos

      Διαγραφή
    2. Καλά, ΠΡΟΦΑΝΩΣ Rudy-Tomic, αλλά έξω απ το χορό πολλά τραγούδια ακούγονται...Αναρωτιέμαι τι να επέλεξες τελικά...

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα στην παρέα.

    Η 4η αγωνιστική ήταν μια επανάληψη της 3ης για μένα... Άλλη μια κάκιστη εμφάνιση της ομάδας μου με 106 σκορ κι άλλο ένα 175αρι για την Rebound-team η οποία σκαρφάλωσε στην 130η θέση γεγονός που με "αναγκάζει" να ασχοληθώ με αυτή κυρίως από εδώ και πέρα.

    Το ρόστερ της προηγούμενης αγωνιστικής ήταν Wanamaker, Renfroe - Gentile, Delaney, Singleton, Pavlovic - Bilan, Bourousis, Mbakwe, Claver.

    Στο μυαλό μου υπάρχουν τρία πιθανά ενδεχόμενα:

    1) Φεύγουν Delaney-Singleton-Mbakwe και έρχονται DeColo - Babic ή Hanga - Reyes
    2) Φεύγουν Delaney-Singleton-Mbakwe και έρχονται DeColo - Rudy ή Smith - Udoh
    3) Φεύγουν Delaney-Singleton-Pavlovic και έρχονται Rudy, Smith και Justin Carter (αν αγωνιστεί φυσικά)

    Αυτή τη στιγμή κλίνω προς το δεύτερο ενδεχόμενο αλλά περιμένω να ακούσω και τις δικές σας απόψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ μάλλον θα διαλέγα το τρίτο κυρίως λόγω mbakwe αν και δεν βλέπω να κάνει ο ρούντι μεγάλη εμφάνιση εκτός και αν το ματς κριθεί στο τέλος και είναι ντέρμπι....πάντως όχι το πρώτο...

      nikos

      Διαγραφή
    2. sorry που απαντώ ετεροχρονισμένα αλλά είχαμε restricted access στο ίντερνετ για διάφορους λόγους. Προσωπικά θα στήριζα με την ψήφο μου οποιαδήποτε επιλογή αποπομπής του παίκτη-παραλία Pavlovic...Τον θεωρώ τραγικό!

      Διαγραφή
  4. Επίσημα εκτός ο Τζάστιν Κάρτερ ενόψει Ζιελόνα Γκόρα..

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και χάνει επίσης και τον αγώνα του Σαββατοκύριακου για το Τούρκικο πρωτάθλημα, οπότε μάλλον τον ξεχνάμε και για την επόμενη εβδομάδα..

      Διαγραφή
  5. Χαίρεται κι από μένα, είμαι κι εγώ εκνευρισμένος με την αγωνιστική με 136,9 και τα credits πέφτουν στα 553. Τεσπα και αει στο διάολο μαζί και πάμε για καινούρια αρχή, πάντα παίρνοντας υπόψιν αυτά που λέει ο δάσκαλος
    τα

    Joe Ragland - δεν φεύγει μέχρι να βάλει σαραντάρα
    Rodriguez
    Nando De Colo
    Mateusz Ponitka - Gentile
    Chris Singleton - γιατί μόνο με τον Radjulica έπαιξε κι ο Simon ανεβαίνει
    Eyenga
    Jan Vesely - Deon Thomposn για τον χρόνο που παίρνει και για να εξοικονομήσω credits
    Stimac
    Ioannis Bourousis
    Victor Claver

    Να επισημάνω τέλος πως φέτος, με τα ρόστερ που έχουν λόγω των χρημάτων που έδωσαν τούρκικες και ρώσικες ομάδες, υπάρχουν πλέον πολλά ρόστερ με 8+ καλούς παίκτες που μοιράζονται το χρόνο, οπότε τα ονόματα φέτος δεν παίζουν τόσο ρόλο όσο τα προηγούμενα χρόνια, με συνέπεια η επιλογή παικτών να είναι πιο δύσκολη από ποτέ. Ίδωμεν λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστό αυτό με τα βαθιά ρόστερ, αλλά σαν έμπειρος παίκτης πρέπει να ξέρεις ότι κάπου μετά την 5η-6η αγωνιστική ξεκαθαρίζει το τοπίο. Ελάχιστοι παίκτες μπορούν να μείνουν κοντά στο +20 μ.ο.

      Διαγραφή
  6. allagi gabriel gia reyes pws sas fainetai?kai giati den epaixe o smith proxthes xerei kaneis tipota?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κοίτα ο Reyes με ένα 10(+10% πιθανότατης νίκης της Ρεάλ) παίρνει το +15% και πάει στα 61 credits οπότε φαίνεται καλή επιλογή.

      Τώρα για Smith, χωρίς να θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου, δεν έχω ακούσει τίποτα για τραυματισμό και φαντάζομαι πως δεν έπαιξε για να φύγει ο Γκούντες...

      Διαγραφή