Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Euroleague Fantasy Challenge Play off – Game 2 UPDATES




Δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε μετά το πέρας της πρώτης εβδομάδας. Με 196 βαθμούς τα πήγαμε σούπερ, και στην ουσία ο μόνος παίκτης που "δεν πιάσαμε" ήταν ο Χίκμαν, ο οποίος όμως 2 χρόνια τώρα αρέσκεται σε τέτοιες εμφανίσεις φωτοβολίδες (παρόμοιος είναι και ο Έρτσεγκ), και μετά όσοι τον επιλέγουν, πάνε ...κουβά! Εμείς για τη δεύτερη εβδομάδα θα μικρύνουμε ακόμα περισσότερο το rotation, αντικαθιστώντας τον τραυματία Arroyo με το Llull ελλείψει εναλλακτικών (συνεχίζουμε να φοβόμαστε το Διαμαντίδη εκτός, ενώ και ο καλός Jerells έχει ταβάνι). Θα κάνουμε επίσης μια ακόμη αλλαγή, με τον Hines στη θέση του Dunston, προσδοκώντας σε κάτι περισσότερο από την πρώτη εβδομάδα (σαν κατάταξη, όχι σαν πόντους, αφού δύσκολα θα πετύχουν πάλι 30ρια οι Mirotic, Khryapa, Rudy).

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!



Με χιουμοριστική διάθεση αντιμετωπίσαμε το Βατερλώ της προηγούμενης αγωνιστικής. Ναι μεν τα αποτελέσματα ήταν δύσκολα, αλλά πραγματικά δε μας βγήκε ούτε μια πρόβλεψη, με αποτέλεσμα να καταγράψουμε season low (ούτε το άθροισμα δεν έχουμε κουράγιο να κάνουμε). Το γεγονός βέβαια ότι χάσαμε ελάχιστες θέσεις καταδεικνύει ότι έπεσε πολύς κόσμος στην παγίδα των Αρόγιο και των Σπανούληδων, κλπ κλπ.

Την Τρίτη (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΡΙΤΗ) ξεκινούν τα Play off, που προμηνύουν μεγάλες μάχες, και είναι πραγματικά κρίμα κι άδικο να καθόμαστε να ασχολούμαστε με fantasy games αντί να εστιάζουμε στις παιχνιδάρες που υπόσχεται αυτή η φάση. Γενικά να επαναλάβουμε πως η εφαρμογή του ΤΟΠ16 και ΤΟΠ8 έχει αναβαθμίσει σε απίστευτο βαθμό το προϊόν της Ευρωλίγκα(ς), παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Μπερτομέου να τη μετατρέψει σε Super League, όπου τις τελευταίες αγωνιστικές τυφλοί βλέπουν, κουφοί ακούνε, κουτσοί τρέχουν, σκοράρουν και καρφώνουν, και δε συμμαζεύεται!
Επειδή τα παιχνίδια είναι κοντά χρονικά και δεν έχουν νόημα οι καθημερινές αναρτήσεις, θα προτείνουμε μια σταθερή δεκάδα τουλάχιστον για τα πρώτα 2 ή 3 ματς, και ίσως επανέλθουμε με αλλαγές αν κάποιο ζευγάρι μας αφήσει χρόνους νωρίς.

Πάμε λοιπόν για τη στελέχωση της ομάδας μας:

PG
Εξαιρετικά περιορισμένες οι επιλογές μας εδώ! Τον Διαμαντίδη θα τον φοβηθούμε στη Μόσχα, ο Χουέρτας είναι ασταθέστατος, ο Τεόντοσιτς τραυματίας. Η επιλογή μας θα ξεκινήσει από τον Ροντρίγκεζ και θα κλείσει με μια επιλογή μεταξύ της λογικής (Αρόγιο) και των εκπλήξεων Μάντζαρη – Τζάκσον. Κάθε επιλογή έχει τα συν και τα πλην της, οπότε εμείς θα τζογάρουμε λίγο με τον Αρόγιο που παίζει χωρίς αντίπαλο στη θέση του PG της Galata αυτή τη στιγμή! Ας ελπίσουμε ότι θα βρει χώρο να ανασάνει από τη μέγγενη της άμυνας της Μπαρτσελόνα.

SG-SF
Και εδώ έχουμε την αδιαπραγμάτευτη σταθερά που ακούει στο όνομα Langford. Απλά δε βγαίνει ο άνθρωπος από καμία ομάδα. Μετά ακολουθούν σίγουρα ονόματα προσωπικότητες (Rudy - Σπανούλης – Weems Hackett Navarro - Smith) που καθιστούν πολύ δύσκολη την όποια προσπάθεια για στήριξη έκπληξης (Περπέρογλου-Παπανικολάου-Μασιούλις κλπ). Μεταξύ των 6 σταρ πρώτης γραμμής θα πρέπει να επιλέξουμε τους 3 και αυτοί θα είναι οι Rudy Weems Navarro, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τον πυραυλοκίνητο Keith.



PF-C
Πρόκειται για τη θέση με τις περισσότερες υποψηφιότητες, και κατά την άποψή μας εδώ θα παιχτεί η διαφοροποίηση στο ranking, αφού υπάρχουν πάνω από 7-8 πιθανοί ψηλοί να στελεχώσουν την τετράδα: Ο Τόμιτς ξεκινά και παίρνει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του. Τη δεύτερη θέση θα την κερδίσει ο έμπειρος παικταράς Κριάπα που πάντα ανεβαίνει όταν σφίγγουν τα γάλατα. Την τρίτη θέση θα την πάρει με πολύ φόβο ο Μίροτις που δείχνει μεν λίγο πεσμένος, αλλά ποντάρουμε στο ότι περιμένει να λάμψει σε αυτά τα play off που τα μάτια θα είναι στραμμένα πάνω του, κακά τα ψέματα. Την τέταρτη και τελευταία θέση θα την δώσουμε στο Dunston, που αναμένεται να πάρει φάσεις κοντά στο καλάθι και να συμμετάσχει ενεργά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Άρα η ομαδάρα μας έχει ως εξής: 

Sergio
76,6
Arroyo
57,4
Navarro
51,8
Langford
79,3
Fernandez
70,6
Weems
58,5
Khryapa
49,6
Dunston
63
Mirotic
68,8
Tomic
70,5
team credits
646,1
unspent credits
19,54

2 σχόλια:

  1. Γεια σου Mr.Kidd!
    Από ότι έχω καταλάβει οι περισσότερες ομάδες κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα στα πλέιοφ καλώς ή κακώς. Διαφοροποιούνται σε 5 θέσεις οι ομάδες μας.Αυτές είναι οι εξής:
    1)Αντί του Αρόγιο έχω επιλέξει Χίκμαν.Η Μπαρτσελόνα είναι ομάδα που αντιμετωπίζει τον αντίπαλο έξυπνα και πολύ προσεγμένα και θα κοιτάξει πρώτα απ'όλα να μην αφήσει τον Αρόγιο να κάνει παιχνίδι γιατί είναι και πολύ επικίνδυνος.Διαλέγω εκεί με λίγο ρίσκο τον Χίκμαν.Έρχεται από ρηχές εμφανίσεις αλλά η Μακάμπι θα χρειαστεί πραγματικά πολύ καλά παιχνίδια από αυτόν για να προχωρήσει και καλείται να κάνει πολύ πιο μεγάλα νούμερα από τα συνηθισμένα.
    2)ΔΔ αντί Σέρχιο.Ο Διαμαντίδης είναι η αρχή και το τέλος του Πάο και καλείται να κουβαλήσει την ομάδα.Δεν ξέρουμε πώς θα αποδώσει ο Ροντρίγκεθ έχοντας για 1η φορά την προσοχή των αντιπάλων στραμμένη επάνω του.
    3)Σπανούλης αντί Λάνγκφορντ.Μπλατ είναι αυτός και περιμένω με ενδιαφέρον να δω πώς θα παίξει τους Ιταλούς...Έρχεται και απο τραυματισμό.Τον Σπανούλη δεν μπορώ να μην τον έχω στην πιο μεγάλη ώρα.
    4)Κρστιτς αντί Μίροτιτς.Πιστεύω πως απόντος Τεόντοσιτς η Τσσκα δεν θα εκδηλώσει τόσα πολλά πικ ν ρολ με εκφραστές Καούν-Χάινς και θαα στηριχθεί πολύ στην ποιότητα και το ποστ γκέιμ του Κρστιτς
    5)Αλντεμίρ αντί Κριάπα.Ο Τούρκος έχει εξέχουσα θέση στην ομάδα του όσο έχει και προβλήματα ο Μπονσού και γεμίζει πάντα τη στατιστική με τα ριμπάουντ του.Μπορεί να χτυπησει το κέντρο της ρακέτας των Καταλανών που έχουν δείξει κάπως ευάλωτοι εκεί,ειδικά όταν δεν παίζει ο Ντόρσει.Τον Κριάπα δεν τον πιστεύω στους μεγάλους αγώνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα, Long time no "see"!

    Σε γενικές γραμμές 3-4 θέσεις παίζονται σε όλες τις επιλογές (θεωρω ότι Sergio, Tomic, Langford, τουλαχιστον είναι σε ολες ανεξαιρέτως τις επιλογές, πιθανώς και Mirotic-Rudy)

    Οι επιλογές σου βέβαια έδωσαν μια άλλη οπτική. Ο Αρόγιο θεωρώ με δικαίωσε, είναι μεγάλος παίκτης και προσωπικότητα και δεν είναι τυχαίο ότι ανεβάζει ρυθμό όσο σοβαρεύουν τα παιχνίδια. Χτες έπαιξε μόνο 16 λεπτά πριν τραυματιστεί και η Μπαρτσελόνα ήταν πίσω στο σκορ!

    Ο Σέρχιο δεν έκανε σκορ, αλλά αν είδες το παιχνίδι ήταν αρκετά καλός (σίγουρα όχι ασταμάτητος όσο σε άλλα ματς) και θα μπορούσε άνετα να έχει ευστοχήσει σε 1-2 άστοχα τρίποντα, που τα "έχει", ειδικά ελεύθερος. Ο ΔΔ θα παίξει το ρόλο Αρόγιο στη Γαλατά αλλά η μονοδιάστατη παρουσία του (επιλεκτικά) στο σκοράρισμα, με κάνει σκεπτικό στο να τον επιλέξω.

    Στο δίλημμα Σπανούλης-Λάνγκφορντ για μένα δεν υπάρχει θέμα (σε επίπεδο fantasy) ...Ο Keith είναι ασταμάτητος για μένα, και εντός έδρας θα δώσει λογικά σκορ, παρά την καλή γενικά εμφάνιση του Σπανούλη (στο σκορ τουλάχιστον)

    Τον Μίροτιτς τον περιμένω σε αυτά τα Play off (και παραπέρα αν περάσει η Ρεάλ), γιατί έχει πάει "σβηστός" όλη τη χρονιά και πρέπει στα τελειώματα να δείξει τι μπορεί να κάνει (μπορεί να κάνει πάρα πολλά, πίστεψέ με). Χτες ήταν σχεδόν ανίκητος.

    Τέλος, ο Αλντεμίρ είναι εξελίξιμος και η δυναμική του στο rebound του δίνει 5-6 εύκολους πόντους στο ranking, απλά είναι ασταθής. Khryapa φέτος μέτρια πράγματα, απλά δε βλέπω πως μπορεί να τον match-άρει (sic) η άμυνα του Παναθηναϊκού!

    Οψόμεθα (ξανα-sic!)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή