Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Euroleague Fantasy Challenge 2014-2015: Let the Games begin!!!



...Πέρασαν οι μήνες και έφτασε (σχεδόν) πλέον ο καιρός που θα ξεκινήσει ο μαραθώνιος (keep that in mind!) της Euroleague. Μαζί και οι απανταχού wannabe μανατζαραίοι, προπονητές, αδικημενοι από το σύστημα πρωταθλητές, που θα έχουν την ευκαιρία δεύτερης καριέρας μέσα από το Euroleague Fantasy Challenge.

Το παιχνίδι αποτελεί ουσιαστικά ένα "πρωτάθλημα στρατηγικής", που βασίζεται μεν στις ατομικές αποδόσεις των παικτών που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα, αλλά επηρεάζεται σε τεράστιο βαθμό και από το χρηματιστηριακό παιχνίδι, αφού τόσο οι αρχικές τιμές των παικτών όσο και ο τρόπος που αυτές διαμορφώνονται στην πορεία, επιτρέπουν μικρές (ή μεγάλες, ανάλογα από το πόσο υποψιασμένος είναι κανείς) "τρίπλες".

Οι γενικοί κανόνες του παιχνιδιού αναφέρθηκαν σε αντίστοιχο περυσινό, κλασσικό, διαχρονικό post, που μπορείτε να (ξανα)διαβάσετε εδώ. Να ανεβάσουμε και λίγο τα views σε παλιότερες αναρτήσεις!!!

Για τους νέους παίκτες θα δώσουμε 3 οδηγίες:



1) Μη μπερδεύετε την πραγματική ποιότητα ενός παίκτη με το παιχνίδι. Μιλάμε για εικονική πραγματικότητα, είναι ένα παιχνίδι με δικούς του κανόνες!

2) Όλο το ζουμί είναι οι πρώτες 3-4 αγωνιστικές, οπότε αφιερώστε χρόνο στην αρχή, και αν είστε νέοι, ενημερωθείτε γιατί υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να πατώσετε τις πρώτες εβδομάδες και μετά να χάσετε τη χρονιά.

3) Αν θέλετε πραγματικά τη χαρά του παιχνιδιού, ξεκολλήστε από τη λογική του να φτιάξετε 100 ομάδες. Στατιστικά μιλώντας αν κάνουμε πολλές ομάδες κάποια θα πάει σούπερ, αλλά αληθεια, ποιον κοροιδεύεις ρε φίλε; Είναι η πορεία της ομάδας σου αποτέλεσμα επιλογών ή τύχης;

Αυτά για αρχή, και για να κάνουμε ένα μινι απολογισμό, θα αναφέρουμε ότι πέρυσι η ομαδούλα μας τα πήγε μια χαρά, κατακτώντας την 557η θέση μεταξύ πραγματικά άπειρων ανταγωνιστών (πρέπει να υπήρχαν γύρω στις 70,000 ομάδες).

Εμπιστευτείτε μας και φέτος λοιπόν, και ακούστε την πρώτη συμβουλή:

Ακόμα είναι ΠΟΛΥ νωρίς για να φτιάξετε τη δεκάδα σας. Διαβάστε το πως λειτουργεί το παιχνίδι, ενημερωθείτε για τις μεταγραφές, ψάξτε τις νέες ομάδες, και περιμένετε! Η Ομάδα σας πρέπει να φτιαχτεί μια-δυο μέρες πριν το πρώτο jumpball!!!

Καλή σεζόν να έχουμε!

2 σχόλια:

  1. Καλή fantasy χρονιά να έχουμε!

    Πράγματι πολύ νωρίς για να φτιάξουμε την ομάδα μας αλλά όλο και κάποιες δειλές σκέψεις σχηματίζονται στο μυαλό μου, με την προϋπόθεση βέβαια πως δε θα υπάρξουν τραυματισμοί της τελευταίας στιγμής ή σημαντικές προσθαφαιρέσεις στα ρόστερ.

    Στους point guards αυτή τη στιγμή βλέπω μόνο 3 μεγάλα ΝΟΤ!
    - Sergio : τα 90 είναι πάρα πολλά μιας και πρέπει να πιάσει τουλάχιστον 21 (θεωρώ δεδομένο πως η Ρεάλ θα κερδίσει)
    - Milos : τα 80 είναι πολλά για έναν παίχτη κουρασμένο από το Μουντομπάσκετ που έχει χάσει μάλιστα και όλη την προετοιμασία
    - Διαμαντίδης : αν αναγκαστεί να κάνει από τόσο νωρίς μεγάλες εμφανίσεις για να κερδίσει ο ΠΑΟ την πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου θα μπει το 2015 και θα τον μαζεύουν με τα κουταλάκια το Μήτσο...

    Στα 2-3αρια αυτή τη στιγμή ο Lojeski στα 55 credits και με τα υπόλοιπα τριάρια του Ολυμπιακου τραυματισμένα, ο Bjelica στα 50 και ο Jankovic από το πιο φτηνό ράφι, μοιάζουν value for money επιλογές. Αντίθετα μάλλον δε θα έπαιρνα το Σπανούλη στα 83 μιας και ο Ολυμπιακός παίζει στη Βαλένθια και σίγουρα δε θα σκεφτόμουν καν τον τεράστιο Ναβάρο στα 76, μιας και προβλέπω να κάνει συντήρηση δυνάμεων στην αρχή της χρονιάς, όπως και τις 2 προηγούμενες που μάλιστα την πρώτη αγωνιστική έδωσε δυο όμορφα 4αρια...

    Στους ψηλούς τώρα αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά τη μία θέση την έχει ήδη καπαρωμένη ο Καϊμακόγλου. Ο τύπος σκοράρει, μαζεύει ριμπάουντ, έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στα προκριματικά και ο Άρτζι τον βάζει 30λεπτα συν.

    Welcome back Mister!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώστον!

    Έχω κάνει μια πρώτη ανάγνωση αλλά ακόμη θεωρώ ότι είναι νωρίς. Υπάρχουν τραυματισμοί ενώ και τα ρόστερ δεν εχουν κλείσει ακόμη.

    Γενικά τα σχόλιά σου με βρίσκουν σύμφωνο αν και πίστεψέ με ο ΔΔ θα χρειαστεί να φορτσάρει για να κερδίσει (αυτός) ο Παναθηναικός την Τούροβ.

    Θα επανέλθω με Do's & Dont's σύντομα, προς το παρόν διάβασε το αρθράκι με τις μεγάλες αναμετρήσεις, έτσι για να μπαίνουμε σε mood Euroleague!

    ΑπάντησηΔιαγραφή