Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Euroleague Fantasy Challenge 2014-2015: #NoJumpNoGlory!





...Έφτασε λοιπόν η μεγάλη μέρα, καθώς περίπου 24 ώρες απέμειναν για την έναρξη του μεγαλύτερου θεσμού στην Ευρώπη για τους λάτρεις της «σπυριάρας», της Euroleague. Μην ξεχνάτε πως έχουμε παιχνίδι αύριο οπότε συντονιστείτε, γιατί η χρονιά αρχίζει! 

Ταυτόχρονα φυσικά αρχίζει και η σεζόν για τους λάτρεις του Fantasy, το οποίο έχει αποκτήσει τόσο φανατικούς θαυμαστές που κοντεύουμε να το κάνουμε επιστήμη...Χαλαρώστε ρε παιδιά, παιχνίδι να γίνεται. Πέρυσι είδαμε κάτι περίεργους τύπους να φτιάχνουν 20 και 30 ομάδες...Πραγματικά, ποιο είναι το νόημα; Εκτός αν είναι πια το όνειρο της ζωής σου να πας σε ένα final 4 χωρίς έξοδα, οπότε μόνη λύση είναι να κερδίσεις το Euroleague Fantasy Challenge.


Φέτος θα προσπαθήσουμε να πρωτοτυπήσουμε, και θα αφήσουμε τα γατάκια στα άλλα site και blogs να φτιάχνουν ομάδες. Εμείς θα δώσουμε κάποιες γενικές κατευθύνσεις, συν ένα πίνακα με hot & not παίκτες, και εσείς κάντε την επιλογή σας. Άλλωστε τι νόημα έχει να αντιγράφει ο ένας τους παίκτες του άλλου; Την επόμενη εβδομάδα θα σας αποκαλύψουμε την  ομάδα μας και θα δούμε πως τα πηγαμε!


Συμπερασματικά για φέτος:

  1.   Ευτυχώς μας τελείωσαν οι overvalued παίκτες. Είναι τουλάχιστον αστείο να ξεκινά κανείς επιλέγοντας ένα παίκτη με αξία 90 και 100, αφού είναι αδύνατον να σταθεροποιηθεί σε αυτά τα νούμερα.  Εμείς θα αποφύγουμε την πρώτη αγωνιστική ακόμα και τα 70+, προσδοκώντας να ψωνίσουμε φτηνά next week.
  2. Η ενδυνάμωση του ρόστερ των ήδη δυνατών ομάδων (Ρεάλ, Φενέρ, ΤΣΣΚΑ, κλπ) κάνει ακόμη δυσκολότερη την επιλογή παικτών αφού είναι πλέον πολύ δύσκολο να ποντάρεις σε παίκτες υψηλής κλάσης (άρα και αξίας σε credits) όταν ξέρεις ότι θα παίξουν 20 λεπτά.
  3. Εμείς θα στηρίξουμε παίκτες που θα πάρουν πολύ χρόνο και πολύ πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους.
  4. Βασική και αδιαπραγμάτευτη αρχή μας είναι ότι θα παίξουμε «χρηματιστηριακά», αγοράζοντας παίκτες που θεωρούμε υποτιμημένους, οπότε λογικά βάσει απόδοσης θα ανεβάσουν την αξία τους.
 Με αυτά υπόψη μας, πάμε να δούμε τις προτάσεις μας για τη θέση του pg: Με πράσινο οι δυνατές προτάσεις – βάσει τιμής πάντα- και με κίτρινο οι προτάσεις περιορισμένων προσδοκιών ή υψηλού ρίσκου...με κόκκινο οι παίκτες που θα αποφύγουμε, οπότε για να γλυτώσουμε χώρο και χρόνο, δεν τους εμφανίζουμε.


Point Guards
 

H απουσία κάποιων παικτών δε σημαίνει ότι τους απορρίπτουμε γενικά, απλά αυτή τη στιγμή δε συμφέρει να ασχοληθούμε μαζί τους. Επίσης η παρουσία κάποιων "μικρών" ονομάτων (πχ Hammonds) δε σημαίνει ότι θεωρούμε ότι μπορεί να μας δώσει υψηλότατο σκορ, μπορεί όμως να εξυπηρετεί την οικονομία στην ομάδα που φτιάχνουμε. Αν πχ έχουμε επιλέξει ακριβούς ψηλούς, αναγκαστικά θα κάνουμε έκπτωση στους pg.

Με την ίδια λογική, οι προτάσεις μας για shooting guards και small forwards (πολύ δύσκολη επιλογή), είναι οι εξής:

Shooting Guards & Small Forwards
  

Τέλος, ακολουθούν οι προτάσεις για τους ψηλούς, όπου η επιλογή είναι σίγουρα ευκολότερη αφού υπάρχουν πραγματικά πολλοί καλοί και φθηνοί παίκτες...

Power Forwards & Centers


Μπορεί οι επιλογές να είναι πολλές και οι συνδυασμοί άπειροι, αλλά είπαμε, την πρώτη τουλάχιστον εβδομάδα δε θα προτείνουμε ανοιχτά συγκεκριμένη δεκάδα...Θα τα πούμε αναλυτικά από την επόμενη εβδομάδα...Μέχρι τότε, καλή επιτυχία και καλή μελέτη, και να αγαπάτε το μπάσκετ γιατί είναι πραγματικά μοναδικές οι συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει!

ΥΓ: Δείτε και το βιντεάκι της Euroleague  με το οποίο προβάλλει το φετινό της μότο #NoJumpNoGlory

 

6 σχόλια:

  1. Άντε και καλό μας ξεκίνημα. Τέσσερις ομάδες έχω φτιάξει, λογικά τις δύο θα κρατήσω ως το τέλος και θα τα λέμε και φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Good luck! Θα αποκαλύψω αύριο τη δική μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φιλε να σε ρωτησω κατι; μετα την ληξη του τοπ-32 και την εναρξη του τοπ-16 εχω πχ μπορω να εχω 4-5 παικτες στην ομαδα απο ομαδες που δεν πρκιρθηκαν στην επομενη..φαση...............Πρεπει να μεριμνησω ωστε να μην εχω πανω απο 3 η δινει περισσοτερα κρεντιτς η ευρωλιγκα/δυνατοτητα για αλλαγες οσο παικτων ειναι ακομα και αν αυτοι ειναι πανω απο 3 ; ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όχι! Μετά το τέλος της κάθε φάσης μπορείς να κάνεις όσες αλλαγές θέλεις, οπότε δεν είναι απαραίτητο να μεριμνήσεις ώστε να έχεις παίκτες ομάδων που θα περάσουν στη φάση των 16

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και κατι ακομα..Ξερεις μηπως πως μπορω να διαγραψω μια ομαδα που εχω φτιαξει αλλα το μετανιωσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..αυτό ακόμα δεν το έχω καταφέρει:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή