Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Euroleage Fantasy Challenge week 3: Rebuilding...




…Υπάρχουν ήττες και ήττες, όλες πονάνε αλλά το timing πάντα παίζει ρόλο. Και σίγουρα ένα Βατερλώ στο ξεκίνημα του EFC πονάει τον εγωισμό μας. Pargo, Bertrans, Moerman, Marjanovic μας πούλησαν ξεκάθαρα. Και αν το συμπαθή λετονό τον θεωρούσαμε πάντοτε αναλώσιμο, σίγουρα το -4 ήταν εκτός πλάνων... Το καλό είναι ότι υπάρχει χρόνος για comeback, και άλλωστε πέρυσι έτσι ακριβώς ξεκινήσαμε. Πάμε λοιπόν για ανάκαμψη αυτή την εβδομάδα...


Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε εκ του ασφαλούς ποντάροντας σε παίκτες που θα δώσουν πόντους και credits, καθώς η κακή απόδοση ως τώρα της ομάδας δε μας έχει δώσει τη δυνατότητα να χτυπήσουμε τα μεγάλα ονόματα. Υπάρχουν πάντως αρκετά ονόματα στο 40+ που μπορούν να μας δώσουν πολλούς πόντους. Το ζήτημα είναι να κάτσει η απόδοση στο σωστό χρόνο...Πάμε να δούμε τις επιλογές ανά θέση!

Point guards
Η πιο δύσκολη θέση, αφού τα μεγάλα ονόματα δεν τραβάνε και όσοι βασίστηκαν σε αποδόσεις υψηλές την πρώτη εβδομάδα, έφαγαν τα μούτρα τους. Pargo, Heurtel, Williams, Haynes, ακόμα και ο Teodosic, είναι ασταθέστατοι παίκτες σε επίπεδο fantasy. Ο τελευταίος είναι σε δαιμονιώδη φόρμα και  αξίζει να τον πάρει κανείς, αλλά πώς να δώσεις 86 credits για πλάκα; Είναι μια δύσκολη απόφαση. Εμείς θα κρατήσουμε τον Pargo αφού παίζει με σαφώς ευκολότερο αντίπαλο από την ΤΣΣΚΑ, αν και το ιδανικό θα ήταν ένα εντός έδρας παιχνίδι για τη Μακάμπι. 


 Ήθελε να δώσει απαντήσεις στους Ρώσους...αλλά δεν...

Shooting guards – Small forwards
Εδώ τα έχουμε κάνει ρόιδο, αφού από ένα σύνολο εξαιρετικών παικτών, εμείς κολλήσαμε με μετριότητες.  Ο Landesberg είναι πολύ φτηνός γι αυτό που μπορεί να προσφέρει και θα μείνει, όπως και ο Bjelica που είναι σταθερή αξία και έχει πλουραλισμό. Ο Collins θα πιεστεί αφόρητα στη Βαρκελώνη και η αλήθεια είναι πως μας κόβει κρύος ιδρώτας, αλλά θα τον κρατήσουμε αφού θεωρητικά θα δώσει τα credits και με λίγη τύχη θα κάνει και σκορ. Οπότε η καμπάνα χτυπάει για τον πιτσιρικά Bertrans. Υποψήφιοι αντικαταστάτες αρκετοί, με τους Jankovic, Abrines, Gavel, Hackett, να είναι οι επικρατέστεροι. Καλές περιπτώσεις είναι και οι Thomas (Barcelona), Colo (Limoges). Σε τέτοιες περιπτώσεις προτιμάμε παίκτες που «γεμίζουν» τις στατιστικές κατηγορίες, και στη λογική αυτή θα προτιμήσουμε το Jankovic, αλλά εάν δεν παίξει ο Navarro, θα προτιμούσαμε τον Abrines (παρόλο που είναι μόνο σκόρερ).


 Η επιστροφή του Μίδα: Θα "καμαρώσει" το Βλάντο;

Power Forwards – Centers
Εδώ πραγματικά γίνεται πόλεμος, αφού υπάρχει πολύ ταλέντο και δυνατότητες για μεγάλα σκορ, ακόμη και από παίκτες που δεν είναι τόσο γνωστοί ακόμη. Εμείς θα πάμε σε επιλογές παικτών που υπό προυποθέσεις θα μπορούσαν να δώσουν πολύ υψηλά σκορ (πάνω από 25). Στο πλαίσιο αυτό, Moerman Marjanovic Batista θα μείνουν (ο τελευταίος κυρίως λόγω της εξάρτησης της επίθεσης του ΠΑΟ από αυτόν, αν και θα πιεστεί από το Ζοτς). Θα φύγει ο συμπαθής Thompkins, που δεν τα έχει πάει τραγικά, αλλά περιμέναμε κάτι περισσότερο από αυτόν και κυρίως από την ομάδα του (Κάκιστη μέχρις ώρας η Νιζνι). Πάρα πολλές οι πιθανές επιλογές για αντικαταστάτη και σίγουρα η τύχη θα παίξει μεγάλο ρόλο ...Furkan, Vorontsevich, Randle, Samuels, Mitrovic, είναι όλες πολύ καλές επιλογές. Εμείς θα επιλέξουμε Ρώσο, αλλά όχι τον προφανή! Θα πάρουμε τον Kaun, προσβλέποντας στα 10 credits που λογικά θα μας δώσει, αλλα και στη φοβερή του φόρμα.

Το προφανές έλειμμα σε credits θα το καλύψουμε με την πώληση του Rochestie, στη θέση του οποίου θα έρθει ο Hammonds. Επιλογή ανάγκης, αλλά όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε για 2-3 αγωνιστικές πλέον...

 ..και εκτός συναγωνισμού, η επιστροφή του απατεώνα Vujacic!

Η ομαδάρα μας στερείται «δυνατών» ονομάτων αλλά είναι φιλόδοξη και με το ρίσκο που πάντα χρειάζεται όταν κυνηγάς την κορυφή:

Player
Price
Pargo
55
Hammonds
26.73
Landesberg
31.28
Bjelica
48.88
Collins
58.19
Jankovic
46.29
Batista
55.66
Marjanovic
72.74
Moerman
63.48
Kaun
68.77
Total Value
527.02
Remaining Credits
0.92

 Καλή επιτυχία, για σχόλια και ερωτήσεις, εμείς εδώ θα είμαστε!  Προσοχή σε τραυματισμούς όσο προχωρά η σεζόν...

9 σχόλια:

  1. Χαίρεται και πάλι, εγώ τα πήγα σχετικά καλά με 143,8 πόντους και +43,08 credits με την ομάδα να διαμορφώνεται αυτήν την εβδομάδα ως εξής:

    Jeremy Pargo
    Rochestie - Llull
    Nemanja Bjelica
    Mardy Collins - James White
    Matt Janning
    Vladimir Jankovic
    Zoran Erceg - Sasha Kaun που τον πρότεινες κι εσύ δάσκαλε
    Boban Marjanovic
    Harangody
    Esteban Batista

    Τα credits μου ειναι 556,03 και οι παρατηρήσεις και προτάσεις πάντα δεκτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...και την προηγουμενη εβδομάδα τα πηγες καλα, και αυτη θα πας ακομα καλυτερα, εγω ετσι το βλέπω :) Μ αρεσει πολύ η δεκάδα σου!

      Διαγραφή
  2. Βατερλό κυριολεκτικό Mister...Ούτε 100 πόντους δεν έπιασα...Τι να πρωτοκάνω...Τα κρέντιτς μου είναι 545....Προσπαθώντας να βρω κορμό λοιπόν (οι 2 στα γκαρντ μοιάζουν σίγουροι προς το παρών) και να μην κάνω κάθε αγωνιστική 3 αλλαγές η 10αδα μου έχει ως εξής : (και την προηγούμενη αγωνιστική έτσι έλεγα και...πάτωσα):

    Ερτέλ
    Πάργο

    Μπιέλιτσα
    Σλότερ (προσωπικό στοίχημα)
    Λοτζέσκι (εγγύηση..)
    Τζέιμς Άντερσον (αντί του ατομίσταρου του Μπάικς που - αν και επέμεινα - κατάφερε να τελειώσει με μόλις 5 ρανκ το παιχνίδι ενώ είχε 12 κάποια στιγμή χάνοντας την μία επίθεση μετά την άλλη στο τέλος)

    Καιμακόγλου (αντί Μοέρμαν που αποδείχτηκε τρύπα στο νερό, κρισιμο ματς για ουνιξ, θα χτυπησει 35 λεπτο ο καιμακ οποτε τιμη ευκαιριας τα 40 κρεντιτς θα λεγα)
    Μπατίστα (σταθερή λύση..)
    Στίματς (πολύ λίγα τα 30 που απαιτούνται για αυτό...Αντί του Γκαλντίκας)
    Μαριάνοβιτς...

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή επιλογή, με μόνη απορία το Στίματς...που τον βρήκες τον αρχηγο αυτο; Παντως στα χρήματα του Λοζέτσκι μπορείς να βρεις και καλύτερο prospect...Τα guard σου μπορεί να δώσουν απίστευτο σκορ στη βραδιά τους...To πουλέν μου το Gudaitis όμως δε το σχολίασες ;)

      Διαγραφή
    2. αυτο το -2 του αντερσον πονεσε πολυ (αλλα δεν θα τον αλλαξω την επομενη αγωνιστικη).σε μια ΤΕΛΕΙΑ μερα κατα τα αλλα αν και θα μπορουσε να ηταν ακομα - λιγο -καλυτερη μιας που παρολα αυτα δεν καναμε κανενα τρομερο ρανκ και αυριο δεν εχω καποιο μεγαλο χαρτι να περιμενω και πολλα.......Ο Λοτζεσκι μιστερ οσο ειναι το μοναδικο τριαρι του οσφπ θα και παιζει με ευκολους αντιπαλους στυλ νεπτουνας θα κανει γυρω στο 15 πιστευω ρανκ...Ο Στιματς επισης νομιζω ειναι πολυ καλος ψηλος, λιγα κρεντιτς, εκτιμω οτι μπορει να μου δινει σταθερα 7-8 ποντους...

      .Ναι ο Γκουνταιτις δεν τον περιμενα τοσο καλο...Δικαιωνομαι απολυτα με Σλοτερ ομως :P

      nikos

      Διαγραφή
    3. και αυτος ο μπατιστα μεσα σε 1,5 λεπτο πηγε απο 18 στο 14 ρανκ!!

      nikos

      Διαγραφή
    4. Overall παντως δε νομιζω να σε χαλασε η αγωνιστικη ;)

      Διαγραφή
  3. osa perissotera credits exeis re paidia toso pio poli exeis tin dinatotita bna kaneis metagrafes kales? dld an exeis 550 credits kai soy kostizei o lojeski 50...otan apodesmeyseis ton lojeski kai stin liski tis agonitikes exeis 560 tote tha boreis na pareis paikti me 60 anti gia 50?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οπως τα λες ειναι...αυτο ειναι το "χρηματιστηριακο" παιχνιδι που λεμε...

      Διαγραφή