Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Euroleague Fantasy Challenge week 10: The grand finale!


Δύσκολη εβδομάδα αποδείχθηκε η προηγούμενη, με αποτέλεσμα τα σκορ να κυμανθούν σε μέτρια προς χαμηλά επίπεδα, ειδικά για τους παίκτες που είχαν αρκετά credits στη διάθεσή τους. Η μη συμμετοχή του Rodriguez (έκπληξη καθώς δεν ήταν προγραμματισμένη), καθώς και η μικρή συμμετοχή (και ακόμα μικρότερη απόδοση) του Jackson, έριξαν πολύ κόσμο στον κουβά. Αν προσθέσει κανείς την απουσία λόγω τραυματισμού του Rochestie και τις κακές επιδόσεις Llull-Heurtel, αντιλαμβανόμαστε ότι το 90% των παικτών πήραν ελάχιστους πόντους από το δίδυμο των PGs.


Η ομάδα μας κυμάνθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα με 148 ποντάκια, κάτι που αποτυπώθηκε τόσο από τα credits μας που έφτασαν τα 700, όσο και από το σκαρφάλωμα κατά 300 θέσεις στη γενική κατάταξη, αν και έχουμε ακόμη μέλλον και ψάχνουμε αγωνιωδώς το πολύ μεγάλο σκορ που θα μας απογειώσει. Μεγάλο φυσικά ρόλο έπαιξαν το δεύτερο συνεχόμενο 23+ του Smith καθώς επίσης και το 23+ του De Colo που κυνηγούσαμε καιρό.

Έχει σπάσει τα κοντέρ ο Μαριάνοβιτς!

Η εβδομάδα που έρχεται είναι παραδοσιακά η δυσκολότερη για το EFC, αφού κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι παίκτες του fantasy παθαίνουν μινι-εγκεφαλικά από την απουσία παικτών για λόγους ξεκούρασης. Μην εκπλαγείτε αν δείτε πολλά πρωτοκλασάτα ονόματα να λείπουν ή να παίρνουν μικρό χρόνο συμμετοχής, καθώς επίσης και νέα ταλέντα των 5-10 λεπτών να παίρνουν πολύ χρόνο συμμετοχής. Το θετικό είναι ότι το 80% των αγώνων έχουν έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον, οπότε μειώνονται οι πιθανότητες εκπλήξεων.

Εμείς θα σας δώσουμε σε πρώτη φάση μια εικόνα για τις ομάδες που καίγονται για νίκη, καθώς επίσης και αυτές που είναι βαθμολογικά αδιάφορες. Από εκεί και πέρα η απόφαση είναι δική σας. Πάμε να δούμε τη λίστα:

Αυτοί που καίγονται (κρίνεται η πρόκρισή τους)
1) Νίζνι (4-5) – Ούνιξ (5-4) – Ζαλγκίρις (4-5) δίνουν τον υπέρ πάντων αγών πρόκρισης, με 2 θέσεις να διεκδικούνται από 3 αντιπάλους. Θεωρητικά η Ζαλγκίρις είναι σε καλύτερη μοίρα παίζοντας με την αδιάφορη Σάσσαρι, αλλά όλα θα παιχτούν στη διαφορά πόντων, με πιθανή την τριπλή ισοβαθμία

2) Νεπτούνας (4-5) – Γαλατασαράι (3-6) διεκδικούν μια θέση στον ήλιο. Η Νεπτούνας έχει προβάδισμα αλλά παίζει εκτός με τη Βαλένθια, αλλά η Γαλατά που έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας παίζει εντός με τον αδιάφορο Ολυμπιακό. Με σωρεία τραυματισμών και αγώνες φωτιά τις επόμενες ημέρες, υπάρχει πιθανότητα να προστατευθούν παίκτες (με πρώτο το Σπανούλη). Σημαντική παράμετρος πάντως είναι και η άθλια οικονομική κατάσταση της Γαλατά, που ειλικρινά δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι καίγεται για την πρόκριση (θα συνεχίσει βέβαια με το ζόρι στο Eurocup)

Αυτοί που έχουν περάσει αλλά διεκδικούν πλασάρισμα
Ρεάλ, Εφές, Μάλαγα, Άλμπα, Ερυθρός Αστέρας, Λαμποράλ έχουν μεν προκριθεί, αλλά διεκδικούν να καταλάβουν καλύτερη θέση (ή ακόμη και να αποφύγουν να καταλάβουν καλύτερη θέση!). Ειδική περίπτωση αποτελούν Μπαρτσελόνα-Φενέρ που τυπικά διεκδικούν την πρωτιά (αν και είναι θεωρητικά αδύνατον να καλυφθεί το +60 των Ισπανών). Επίσης ειδικές συνθήκες υπάρχουν για Παναθηναικό, Ερυθρό Αστέρα και Άλμπα που έχουν μεν προκριθεί αλλά θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους η κάθε ομάδα.

Οι παντελώς αδιάφοροι
Μπορεί να μην αποτελούν πλειοψηφία, αλλά ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακός, Μακάμπι, Μπάγερν, Τούροφ, Αρμάνι, Βαλένθια, Σάσαρι, Τσεντεβίτα και Λιμόζ δε φαίνεται να έχουν κανένα απολύτως κίνητρο για να χτυπήσουν τα παιχνίδια τους.

Συνοψίζοντας, εμείς θα χτυπήσουμε καμπανάκι για παίκτες των αδιάφορων ομάδων, και θα εφιστήσουμε την προσοχή σε παίκτες που οι ομάδες τους χρειάζονται οπωσδήποτε στη μάχη για την πρόκριση: Άντερσον, Κίνσει, Τόμκινς, Παραχούσκι, Λάνγκφορντ, Φίσερ, Gailius, Zavackas, Erceg, Micov, Young, θα πάρουν σίγουρα προσπάθειες και χρόνο συμμετοχής, ενώ από την άλλη (χωρίς βεβαιότητα σε κάθε περίπτωση), Τόμιτς, Σπανούλης, Jackson, Weems, Smith κλπ μπορεί να μείνουν ακόμη και εκτός αποστολής.


Παικταράς, αλλά το πιθανότερο είναι να μην πολυαγωνιστεί...

Σε αυτή την αγωνιστική του τζόγου, θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τις παγίδες, με αυξημένο μάλιστα βαθμό δυσκολίας αφού φαίνεται ότι ο Rodriguez πάλι θα απουσιάσει, πράγμα που σημαίνει αυτομάτως μια λιγότερη αλλαγή.

Συνεπώς οι επιλογές μας για αποχώρηση είναι οι εξής: Rodriguez, Spanoulis, Smith. Ίδιο ρίσκο υπάρχει και για Dunston, Dubljevic, Jackson, Decolo, αλλά επιλέξαμε τους Σπανούλη-Σμιθ γιατί στο παρελθόν έχουν μείνει εκτός δωδεκάδας σε κρίσιμα παιχνίδια, ενώ αν αγωνιστούν λίγο κινδυνεύουμε να χάσουμε πολλά credits. Επιπλέον, στις θέσεις των SG/SF, υπάρχουν δύο παίκτες που θεωρητικά μπορούν να δώσουν υψηλότατα σκορ: Οι Goudelock και Langford. Τρίτη αλλαγή θα αποτελέσει ο Sergio Llul που αν και λογικά θα πιεστεί πολύ, φαίνεται η καλύτερη επιλογή μεταξύ των διαθέσιμων PGs, ειδικά μετά την απουσία του Rodriguez.


Θα τον χρειαστεί η Ούνιξ στη μάχη για την πρόκριση...

Συνοψίζοντας, η ομάδα μας για τη δέκατη και τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης, διαμορφώνεται ως εξής:



ΥΓ Όπως είπαμε επανειλημμένα, οι προβλέψεις για τους παίκτες που μπορεί να μην αγωνιστούν είναι καθαρά θέμα ενστίκτου, Η λογική πχ λέει ότι ο Σπανούλης πρέπει να ξεκουραστεί...Αν όμως ο ίδιος το ζητήσει, υπάρχει περίπτωση να μείνει απ εξω; Οπότε παρακολουθούμε τις εξελίξεις και μέχρι τελευτάια στιγμή δεν κλείνουμε δεκάδα!

28 σχόλια:

  1. Κι εγώ κατά διαόλου την προηγούμενη αγωνιστική με 118,4 και 651,2 την πάτησα και με Rodriguez, αλλά τεσπα. Ακούγοντας τις συμβουλές σου η ομάδα διαμορφώνεται ως εξής:

    Aaron Jackson
    Rodriguez - Sergio Llull
    Nemanja Bjelica
    Σπανούλης - Tarence Kinsey
    Lucic - A.J. Slaughter
    Keith Langford
    DOr Fischer
    Boban Marjanovic
    Dario Saric
    Bryant Dunston

    Όπως πάντα όλες οι προτάσεις δεκτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο slaughter ειχε ιωση και δεν προπονηθηκε οποτε έχε το υπόψη σου για να δεις αν θα παιξει. επίσης για Σπανούλη πρεπει να περιμένουμε για να δουμε...δεν αποκλείεται να αγωνιστει κανονικά μην ξεχνάς κυνηγάει και τον τιτλο του πρώτου σκόρερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως είπες κι εσύ κάνα μισάωρο πριν θα πρέπει να κατοχυρώσουμε ρόστερ

      Διαγραφή
  3. οι πρωτες και οι τελευταιες αγωνιστικες του τοπ-32 και του τοπ-16 ειναι και οι χειροτερες αν ριξει κανεις μια ματια....

    Την προηγούμενη χωρίς Σέρχι έκανα ίδιο σκορ με τον δάσκαλο...

    Για να δουμε αν θα παιξει ο Σερχι..αμα δεν παιξει μου λυνει τα χερια γιατι θα "αναγκαστω" να τον διωξω και να παρω διαμαντιδη και γιουλ που τον θελω πολυ αλλα προτιμω για καποιο λογο (οικονομικο προφανως) διαμαντιδη...

    Κατά τα άλλα ο Άντερσον αν και εκτίθεται λόγω των συμπαικτών του αρκετές φορές, θα ξεμπουκώσει όπως και ο Ρούντι...Επίσης ο Λαουάλ (δεν κατάλαβα γιατί τον πούλησαν όλοι την προηγούμενη αγωνιστική και συνεχίζουν..( με ένα +20 και τα κρέντιτς θα απογειωθούν - χοντρικά - στο 70...

    Πάμε για τοπ-16 και μερικοί παίκτες της ομάδας έχουν θέση διαρκείας εδώ και καιρό..

    Kατά τα άλλα Μπόμπαν γερά, πάρε τους τα ρανκ !

    Diamantidis ή Γιουλ
    Sergi ή Γιουλ

    J.Anderson
    Rudy
    Langford
    Bjelica - > Bogdanovic

    Fischer
    Lawal
    Marjanovic
    Mclean

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 2 παίκτες αποχωρούν για αυτήν την αγωνιστική...Μπιέλιτσα και Τζάκσον..

      Διαγραφή
  4. Οριστε, Μάντζαρης εκτός αποστολής...άρα λογικά ο Σπανουλης ταξιδεύει κανονικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και επισήμως αμφίβολος ο Σέρχι για αύριο οπότε έρχεται ο Γιουλ..

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την προηγούμενη αγωνιστική στον Πειραιά και στις γύρω συνοικίες αρκετοί δεν είχαμε ίντερνετ οπότε για αυτό δεν έδωσα προβλέψεις αν και μάλλον καλύτερα mιας που τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχω κανει 2 συνεχόμενα κάτω του 100 σκορ - ρεζιλικία - αλλά επιστρέφω δριμύτερος και αποφασισμένος για ταχεία ανάκαμψη στην κατακόρυφη με όλα τα γράμματα κεφάλαια πτώση στην κατάταξη και συγχρόνως . Πολλά λάθη στον καταρτισμό αυτές τις εβδομάδες αλλά έχω πολύ καλό προαίσθημα για την τρέχουσα αγωνιστική. Ευχή μου από εδώ και πέρα είναι να μην ξαναέχω κάτω από 150 στην συνέχεια του efc εφόσον έχω και τους 10 παίκτες ετοιμοπόλεμους την εκάστοτε αγωνιστική...Άρχισε η ποιοτική αναβάθμιση
    του ρόστερ αυτήν την αγωνιστική με πρώτο και καλύτερο τον Μακλίν μιας που θυσιάστηκε την προηγούμενη αγωνιστική υπό τον κίνδυνο
    να κάνει χαμηλό σκορ και να κάνει κανένα 30+ ο Φίσερ που τον έχει όλο το φάντασι...Χαλάλι τα 85 κρέντιτς του Τζαμέλ...

    Sergi - > Llull
    Jackson -> Diamantidis

    Goudelock
    Langford
    J.Anderson
    Rudy Fernadez

    Esteban Baptista
    Shane Lawal
    D'or Fischer
    Damian Kulig - >Jamel Mclean

    Και 25 credits unspent..

    Kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρεμπιπτόντως ο Γιουλ είναι ο μοναδικός από την ομάδα μου που έχει αγώνα αύριο..

      Kostas

      Διαγραφή
    2. Και ο Ρούντι..

      nikos

      Διαγραφή
  7. Λοιπόν, με βάση τα τελευταία δεδομένα, η ομάδα έχει πλέον ως εξής:

    Aaron Jackson
    Rodriguez - Curtis Jerrels
    Nemanja Bjelica
    Σπανούλης
    Lucic - Bogdanovic
    Keith Langford
    DOr Fischer
    Boban Marjanovic
    Dario Saric
    Bryant Dunston - Shane Lawal

    Κι ο Θεός βοηθός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αφού εχεις 25 credits γιατί δε δοκιμαζεις κάτι ασφαλέστερο απο batista

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω κάνει ήδη 3 - σωστές πιστεύω- αλλαγές..Χώρια που τον πιστεύω πολύ και πιστεύω θα δώσει μεγάλο ρανκ όπως όλα τα εντός έδρας ματς..

      Kostas

      Διαγραφή
    2. θα μπορούσες βέβαια να πουλήσεις Batista αντί για Kulig αλλά κι εγώ στη θέση σου τον Batista θα κράταγα..

      Διαγραφή
  9. Εγώ μέχρι στιγμής έχω κάνει μόνο μία αλλαγή (Llull αντί Sergi) και το ρόστερ είναι το εξής:

    Llull
    Jerrels

    Goudelock
    Langford
    Spanoulis
    Rudy

    Marjanovic
    Dor Fisher
    Tomic
    Dunston

    To μόνο που σκέφτομαι είναι μήπως με κάποιον τρόπο φέρω τον McLean στη θέση του Tomic που είναι αμφίβολο αν θα πάρει πολύ χρόνο και οι εναλλακτικές (μιας και έχω 1 credit unspent) είναι δύο.
    Ή αγοράζω Διαμαντίδη αντί Llull ή "θυσιάζω" έναν εκ των Σπανούλη, Goudelock και παίρνω πχ KInsey...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα προτιμούσα Μακλίν αντί Τόμιτς σίγουρα..

      nikos

      Διαγραφή
    2. Διαμαντίδης ηταν εξ αρχής εξαιρετικά αμφίβολος!

      Διαγραφή
    3. Δεν γίνονται αυτά....Τι ατυχία..4η αγωνιστική που παίζω με παίκτη λιγότερο..@$%%#..Και η ειρωνεία είναι ότι όλα πάνε μια χαρά μέχρι στιγμή..Πέρα του Διαμαντίδη δεν υπήρχαν και πολλές επιλογές βέβαια...ήμουν ανάμεσα σε αυτόν και τον ράγκλαντ αλλά είπα να μην ρισκάρω αν και έκανε παπάδες αυτήν την αγωνιστική..

      Kostas

      Διαγραφή
  10. O Mr Kulig πουλήθηκε από την ομάδα και κάνει παπάδες..τι να πει κανείς..και κόντρα στην αρμάνι που έχει σάμουελς ....!!

    Kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τι κάνει ο ρούντι ρε παιδιά...αντιαθλητικό, τεχνική ποινή στα τελευταία δεύτερα και -3 στο ρανκ!!!

      Ο Γιουλ λόγω Ντρέιπερ κυμάνθηκε σε χαμηλά νερά....

      Kostas

      Διαγραφή
    2. Κώστα ο Σάμουελς είχε ανακοινωθεί οτι δε: α έπαιζε!

      Διαγραφή
  11. Κώστα ο Σάμουελς δεν έπαιξε εξού και το 30άρι του Κιουλίγκ...

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μr θα ετοιμάσεις άρθρο σαν το περυσινό με τα ανάλογα βραβεία αυτές τις μέρες;

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αυτό καλό είναι..Έτσι, να χουμε θέματα να ασχολούμαστε χρονιάρες μέρες..

      nikos

      Διαγραφή