Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Euroleague Fantasy Challenge week 9: Bye bye Mr. Rochestie



Τρίτη συνεχόμενη καλή αγωνιστική για την ομάδα μας, που σκαρφαλώνει στις ψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας μετά το μέτριο ξεκίνημα, και έχοντας μέσο όρο 190 βαθμούς τις τελευταίες 3 εβδομάδες.

Περισσότερο βέβαια από τη συνολική παρουσία μας, μπορούμε να καυχιόμαστε για τη λογική των επιλογών μας: Οι Smith και Rodriguez μας δικαίωσαν άμεσα δίνοντας το μεγάλο σκορ (30,8 και 27,5) ενώ και ο Jackson με το Dunston τα πήγαν μια χαρά. Η μόνη μέτρια επιλογή ήταν ο Erceg, αλλά η Γαλατά ήταν πραγματικά πολύ κακή απέναντι σε μια μέτρια Λαμποράλ. Ο Αρόγιο κάνει πραγματικά ότι του καπνίσει, ο Αταμάν φαίνεται να μη μπορεί να αποφασίσει με ποιους ψηλούς θέλει να πορευτεί, και γενικά η χρονιά φαίνεται και πάλι να χάνεται για τους Τούρκους, και μάλιστα σε μια φάση που Φενέρ και Εφές μοιάζουν να πορεύονται στο σωστό δρόμο.

Ποιος θα "κιτρινίσει" αυτή την εβδομάδα;

Την εβδομάδα που έρχεται χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διαχείριση των guards! Ο Rochestie αναφέρεται παντού τραυματίας για τουλάχιστον 3 εβδομάδες (θα κινδυνέψει σοβαρά με αποκλεισμό η Νίζνι χωρίς αυτόν) και η ανεκδιήγητη Euroleague εφαρμογή τον έδινε μέχρι χθες οκ. Σήμερα πήραν χαμπάρι τι συμβαίνει! Επίσης για όσους δεν το γνωρίζουν, να ενημερώσουμε ότι ο Heurtel υπέγραψε με την Εφές, με την οποία θα αγωνιστεί στο TOP16. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο παίκτης απελευθερωμένος θα χαρίσει 1-2 τελευταίες παραστάσεις-δώρο στους οπαδούς και τη διοίκηση, για μένα όμως η λογική λέει ότι λογικά θα προσπαθήσει να προφυλαχθεί από κάποιο τραυματισμό. Προσωπικά ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος, δε θα τον επέλεγα στην ομάδα μου. Ούτως ή άλλως η δικιά μας lineup κρίνεται ικανοποιητική και δεν υπάρχει λόγος να αλλαχθεί: Rodriguez και Jackson είναι ποιοτικοί παίκτες, σε καλές ομάδες και σε χαμηλή ακόμα τιμή.

Στην τετράδα των SG/SF θα χρειαστεί να κάνουμε μια αλλαγή: ο Goudelock παίζει δύσκολο παιχνίδι-τεστ στη Βαρκελώνη και παρόλο που είναι player to keep και δεν αποκλείεται παίζοντας ελεύθερα να κάνει τα δικά του, θεωρούμε πως υπάρχει ασφαλέστερη επιλογή. Θα πάρουμε στη θέση του το Σπανούλη που παίζει εντός έδρας σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, με «φιλικό» αντίπαλο. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θεωρούμε πως οι πιθανότητες είναι με το μέρος του.


Πρώτη εμφάνιση για τον Kill-Bill!

Για δεύτερη αλλαγή πολύ θα θέλαμε να επιλέξουμε τον Tomic, που αποτελεί σταθερά για το παιχνίδι. Προκειμένου να το κάνουμε αυτό βέβαια θα χρειαστούμε δυστυχώς μερικά credits, και ο μόνος που μπορεί να τα δώσει με βεβαιότητα (γύρω στα 10 credits) είναι ο Fisher DOr. Δεν είναι λογικό να συνεχίζονται για πάντα οι απίθανες εμφανίσεις του και δε μας ξεγελά η μυθική απόδοση απέναντι στο σκορποχώρι της Σάσαρι, αλλά η Ούνιξ παίζει εντός με τη Ζαλγκίρις που δεν έχει δα και την απίθανη γραμμή ψηλών. Ας ελπίσουμε ότι θα πάρουμε τουλάχιστον ένα +15, άλλωστε δε μπορείς να αγνοείς ένα παίκτη που έχει τέτοια ρέντα. Ο παίκτης που θα επιλέξουμε να θυσιάσουμε είναι αναγκαστικά ο Erceg. Για πολλοστή φορά τον πουλάμε στο άψε σβήσε, αλλά θεωρητικά και αυτή είναι μια κίνηση ασφαλείας και στην τελική ο φίλτατος Zoran δε μας έχει χαρίσει και ποτέ την ικανοποίηση ενός μεγάλου σκορ.

O αδιαμφισβήτητος MVP του μήνα!

Επιπλέον, τα credits που θα εξασφαλίσουμε μπορούμε να τα «επενδύσουμε» στην τρίτη μας ανταλλαγή. Μεταξύ των Decolo, Dunston, Lawal θα πρέπει να επιλέξουμε την καλύτερη λύση ώστε από τη μια αυτοί που θα μείνουν να έχουν ικανοποιητικό potential για σκορ και από την άλλη αυτός που θα έρθει να μπορεί έστω και δυνητικά να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη. DeColoDunston έχουν το μειονέκτημα ότι πραγματοποίησαν τις χειρότερες εμφανίσεις τους φέτος απέναντι στους τωρινούς αντιπάλους, και ο Lawal έχει το μειονέκτημα ότι παρουσιάζει μεταπτώσεις στο χρόνο συμμετοχής (όταν αγωνίζεται πολύ πάντως, πετυχαίνει υψηλά σκορ). Από την άλλη, οι εναλλακτικές μας επιλογές δε φαίνεται να εξασφαλίζουν κάτι καλύτερο (στα 65 credits οι επιλογές είναι μεταξύ Zavackas και Dubljevic…κανείς από τους δύο δε φαίνεται με βεβαιότητα καλύτερος). Εν τέλει, θα επιλέξουμε με τη φωνή της συντήρησης το Dubljevic: Πέρα από τη θαυμαστή σταθερότητά του, η μόνη περίπτωση που δίνει μονοψήφιο σκορ είναι όταν ... δεν αγωνίζεται. Ας ελπίσουμε ότι αυτό δε θα συμβεί αυτή την εβδομάδα!

Μετά από τις δραματικές και ψυχοφθόρες μετακινήσεις, η συνεχώς ανερχόμενη ομαδάρα μας διαμορφώνεται ως εξής:




ΤΙP of the week: Εν τη απουσία του Rochestie, o Kinsey θα πάρει πολλά σουτ...Πολλά όμως!
TIP 2: Γκρίνια για αποχώρηση ΚΑΙ από τον Erceg στη Γαλατά...Μέχρι 19/12 τελεσίγραφο για εξόφληση λέει αλλιώς αποχωρεί...

Καλή επιτυχία σε όλους και να παρακολουθείτε μπασκετάρα!

10 σχόλια:

  1. Σε ομαδα που περισευουν κρεντιτσ, θα επιλεγατε brian Randle ?

    Ng

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Randle αποδίδει καλύτερα εκτός παρά εντός! Επίσης έχει ένα θέμα με τα φάουλ, είναι επιρρεπής. Αν και εκ πρώτης η απάντησή μου είναι ναι, στην πράξη δεν τον επιλέγω. Ίσως γιατί προτιμώ παίκτες που γνωρίζω καλύτερα. Θα τον προτιμούσα από Κάουν αλλά όχι από Τόμιτς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...Επίσης θα ήθελα να έχω εικόνα σε 1-2 ματς ακόμη. Λόγω τραυματισμού έχει παίξει μόνο 6...οπότε 2 άσχημα ματς στα 6 είναι ψηλούτσικο ποσοστό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια χαρά ! Ωραία η ομάδα .

    Εγώ πάτωσα την προηγούμενη εβδομάδα.. πάμε σε αυτή.

    Rodriguez
    Jackson

    Ακούνητοι και οι δύο.

    Bjelica
    Anderson
    Weems
    Langford

    Λέω να τους κρατήσω και τους 4...

    Tomic ( Έξω ο Erceg)
    McLean (Έξω ο Kaun)
    Fischer ( Έξω ο Lawal)
    Saric.

    Η μόνη σίγουρη είναι ο Fischer έναντι του Lawal. Από εκεί και πέρα σκέφτομαι να αλλάξω και τους 3 υπόλοιπους center μου (ποιον θα κρατάγατε ; ) .. ή να αλλάξω άλλον έναν και να πάρω τον σπανούλη έναντι κάποιου άλλου.

    Credits υπάρχουν.!

    John

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν παρεις vspan αλλαξε με Anderson. εγω θα κρατούσα kaun όχι saric.

      Ng

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ για Saric αλλα το θέμα της ημέρας ειναι η μαγεία με Rodriguez...

      Διαγραφή
    3. Καλώς άλλαξα Κάουν τελικά , με έκαψαν τα guards βέβαια.

      Διαγραφή
    4. Μια απο τα ίδια. Η αγωνιστικη ήταν η χειρότερη ως τώρα, αλλά μάλλον αφορά τους περισσότερους. Λεω να ξαναπάρω ερτελ. ?

      Διαγραφή
  5. Έστω και μια μέρα αργοπορημένος να δώσω κι εγώ το ρόστερ μου...

    Rodriguez
    Jerrels

    Goudelock
    Langford
    Spanoulis
    Rudy

    Marjanovic
    Dor Fisher
    Tomic
    Dunston

    Rudy, Fisher, Dunston στις θέσεις Bjelica (θα μπορούσε να 'χε φύγει και ο Goudelock), Batista, Lawal και βλέπουμε!

    ps: Το έδωσε το 25αρι χτες ο Erceg... Πάντως συμπάσχω κι εγώ Μίστερ, τον είχα στη δεύτερη ομάδα μου και τον πούλησα μετά το ματς στο ΣΕΦ ε και την επόμενη αγωνιστική 41...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παντελώς αψυχολόγητος erceg και ακόμα χειρότερος ataman που τον έβαλε 40'!!! Join the club και συ με Σερτζιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή