Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Euroleague Fantasy Challenge week 8: And so the story goes...



Για άλλη μια εβδομάδα η απόδοσή μας κυμάνθηκε σε πολύ καλά επίπεδα μεν, γύρω από τις 200 μονάδες, αλλά και πάλι δε μπορούμε να πούμε ότι πετάμε τη σκούφια μας από ικανοποίηση. Η αρχική επιλογή Williams-Μαυροκεφαλίδη, αντικαταστάθηκε τελευταία στιγμή από το δίδυμο Rodriguez-Moerman, και φυσικά οι ενέργειες της τελευταίας στιγμής ποτέ σχεδόν δεν αποδίδουν. Ειδικά από τη στιγμή που δεν αγωνίστηκε ο Batista, ο Μαυροκεφαλίδης ήταν μονόδρομος, και χαιρόμαστε που μας δικαίωσε, έστω και αν δεν καρπωθήκαμε το +22…

Δεν παραπονιόμαστε πάντως, αφού έχουμε φτιάξει και ένα ιδιαίτερα αξιόλογο κορμό για τη συνέχεια, που αναμένεται εξίσου συναρπαστική. Την εβδομάδα αυτή οι υποψήφιοι για αλλαγή δεν είναι και πολλοί και αυτό είναι ένα ευχάριστο νέο γιατί θα μπούμε σε "παιχνιδιάρικα" διλήμματα.


Goodelock, Bjelica, De Colo δεν πάνε πουθενά, όπως επίσης και οι σούπερ φορμαρισμένοι MarjanovicLawal. Ο Dunston παίζει εντός έδρας οπότε για την τιμή του είναι μια χαρά (το 12 της προηγούμενης αγωνιστικής είναι μαγική εικόνα, αφού στην τελευταία φάση είχε 15 και έκανε καλάθι μετά από ριμπάουντ που δε μέτρησε, οπότε θα πήγαινε 18…τελικά όχι μόνο δε μέτρησε το καλάθι αλλά του αφαιρέθηκαν και κάποιοι πόντοι που είχαν δοθεί ενδιάμεσα).


Για να δούμε ποιοι από τη λίστα θα κάνουν αυτή την εβδομάδα το +23...any ideas?

Ο πρώτος παίκτης που θα φύγει είναι ο Moerman: Το να διώξεις ένα παίκτη μετά από μια μόνο κακή εμφάνιση είναι αντικειμενικά το ίδιο λάθος με το να πάρεις κάποιον αμέσως μετά από καλή εμφάνιση. Εμείς όμως δεν έχουμε υπομονή να στηρίξουμε άλλο αυτόν τον άστατο τυπάκο, και θα προτιμήσουμε να ρισκάρουμε προσδοκώντας κάτι υψηλότερο. Επιλέγουμε λοιπόν τον Erceg που μετά τη φυγή του Aldemir πρέπει να πάρει ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες. Ρίσκο ο παίκτης, αλλά μπορεί να δώσει και το μεγάλο σκορ!

Είδαμε τις καλές μέρες σου ή έχεις κι άλλα να δώσεις;

Η επόμενη αλλαγή μας θα αφορά τη θέση του point guard, ειδικά εφόσον έχουμε 2 παίκτες από την ίδια ομάδα στη δεκάδα μας, ακόμη και εάν πρόκειται για παίκτες με την ποιότητα Sergio και Llull. Το πρόβλημα είναι ότι όλοι οι αμέσως ακριβότεροι υποψήφιοι παίζουν πολύ δύσκολα ματς και ρισκάρουμε να χάσουν αξία χωρίς να μας δώσουν credits. M αυτά και μ αυτά, οι επιλογές μας για αλλαγή περιορίζονται σημαντικά! Θα πάρουμε λοιπόν το ρίσκο να μαζέψουμε credits για άλλη θέση, διώχνοντας το Llull που φέτος έχεις ξεκινήσει καλύτερα από το Sergio, αφού επιμένουμε ότι είναι θέμα χρόνου η καλή εμφάνιση, η ποιότητα του Rodriguez είναι αδιαπραγμάτευτη. Στη θέση του Llull έρχεται ο Jackson που φέτος έχει σουπερ αναβαθμισμένο ρόλο αλλά ο τραυματισμός του Teodosic τον ενίσχυσε περαιτέρω!

...αυτό το κόλπο το κάνω και γω! Άλλα περιμένουμε απο εσένα!

Με τα credits μας πλέον ισορροπημένα, προχωρούμε στην τελευταία αλλαγή, που συνιστά μικρή έκπληξη: Θα διώξουμε τον συμπαθέστατο και παικταρά Anderson, και θα πάρουμε το Smith! Λογικά είναι μια αλλαγή χωρίς μεγάλες προοπτικές, αλλά η Μακάμπι πραγματικά δεν πατάει καλά και έχει ανάγκη τις εμφανίσεις του Smith, Ας ελπίσουμε ότι σε ένα ανοικτό ματς όπως αυτό με την Άλμπα θα αποδώσει τα αναμενόμενα. Αν εκτεθώ από την αλλαγή αυτή θα το πάρω κατάκαρδα!


Άιντε παππού, χρωστάς το 20++


Έτσι η ομάδα μας, με τρία νέα πρόσωπα από το παρεθόν, διαμορφώνεται ως εξής:



TIP: Επιστροφή Rudy, σε τιμή ευκαιρίας αυτή την εβδομάδα. Η Ρεάλ τον έχει ανάγκη, απλά δεν είναι βέβαιο για πόσο διάστημα θα αγωνιστεί...

34 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,

    170 χωρίς Μπατίστα την προηγούμενη εβδομάδα...Αυτήν την εβδομάδα δίνω βάση στο να μαζέψω όσα περισσότερα κρέντιτς ενόψει Top-16. Με τις αλλαγές σου δάσκαλεσυμφωνώ εκτός της τελευταίας μίας που το 20+ μπορεί να το δώσει και ο Άντερσον...Σας έχω και με μία μεγάλη έκπληξη (η τελευταία από τις 3 σημερινές αλλαγές)

    Heurtel -> A.Jackson
    Rochestie

    J.Anderson
    K.Langford
    A.Goudelock
    A.Slaughter

    Baptista
    Dunston - > S.Lawal
    Mcelan -> Εrceg ή D'or Fischer(Ο Φίσερ όταν παίζει αρκετά κάνει μεγάλο ρανκ και χρειάζεται ένα +13 για να πάει στα 65 κρέντιτς, ο Έρτσεγκ πέρυσι στην Ευρωλίγκα δεν έκανε ποτέ 3 ματσάρες κολλητά...Είναι πολύ ασταθής αν και προσφέρεται ο αγώνας για αυτόν οπότε δεν το αποκλέιω ειδικά από την στιγμή που την επόμενη αγωνιστική Τζάκσον - Ρότσεστι- Σλότερ και ένας εκ των Μπατίστα - Φίσερ θα είναι υποψήφιοι για αποχώρηση ενώ ο Έρτσεγκ άμα έρθει θα τον κρατήσω και για το ματς της Λιθουανίας...)
    Kulig

    Εφόσον οι αλλαγές είναι αυτές (και πάρω Φίσερ), θα έχω unspent credits πάνω από 60 οπότε όσο να είναι υπάρχει και αυτό το δέλεαρ...



    Υ.Γ: Φυσικά και ο Μακλίν είναι αντικατάστατο μέλος της ομάδας και από την επόμενη - πιθανόν - αγωνιστική και σε όλο το Top-16 (ή στην πλειοψηφία των ματς) θα ανήκει σε αυτήν...Αλλά το ματς στο Ισραήλ είναι δύσκολο..

    Y.Γ.1: Ο Ρούντι ίσως μπορεί να πέσει και πιο κάτω εφόσον δεν παίξει 20+...Οπότε τον περιμένω την επόμενη αγωνιστική..

    Υ.Γ.2: Τεράστιος ανταγωνισμός φέτος..πχ ο Νίκος έχει 3 πόντους λιγότερους στην συνολική βαθμολογία και συνολικά τον περνάω περίπου 40 θέσεις !!

    Kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοιάζουν αρκετά οι ομάδες μας :)

    Rodriguez
    Jackson ( out ο Rochestie )

    Bjelica
    Langford
    Weems
    Anderson

    Lawal
    Erceg
    Marjanovic
    Saric ( ναι τον πήρα αντι για dubljevic τελευταία στιγμη :) )

    Έχω μια αλλαγή και δεν ξέρω τι να κάνω...

    Θα μου άρεσε να πάρω Σπανούλη και δεν ξέρω ποιον να βγάλω. Μπορώ να αλλάξω και τον Saric αλλά με τέτοιο σκορ την προηγούμενη εβδομάδα δεν μου πάει η καρδιά :D

    Το άλλο πιο ρισκαδόρικο σενάριο που σκέφτομαι είναι να αλλάξω τον Μαριάνοβιτς ( τρελό ε ;) . Ίσως στα δύο εκτός παιχνίδια που έχει τώρα κάνει μια μινι κοιλιά(έτσι θα πάει τραίνο συνεχώς ;) και τον ξαναγοράσω αργότερα στα 100 credits.

    Η δεύτερη καλή ομάδα που έχω είναι και αυτή υποσχόμενη ( και μοιάζει βεβαίως πάλι )

    Rodriguez
    Jackson

    Rudy Fernadez
    Goudelock
    Spanoulis
    Anderson

    Lawal
    Marjanovic
    Erceg
    Vorontsevich

    Ακούω προτάσεις για την πρώτη ομάδα :)

    John

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα σου προτεινα έφοσον εχεις unspent credits να τα αξιοποιησεις. στη θέση 2-3 υπαρχουν υποψήφιοι για μεγάλο σκορ. εγώ δε θα εμπιστευομουν πχ slaughter μεσά στην Τουρκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα κι από μένα, εγώ πήγα πολύ καλά με 210,3 και +38 credits (653,63) χωρίς τον Μπατίστα και ελπίζω από του χρόνου να αλλάξει κάπως το παιχνίδι και να δίνει κανέναν αναπληρωματικό γιατί αυτό που γίνεται με τους τραυματισμούς είναι κάπως άδικο. Επίσης να ευχαριστήσω για τις προτάσεις σας γιατί σχεδόν όλες βγήκαν.

    Η ομάδα αυτήν την φορά διαμορφώνεται ως εξής:

    Aaron Jackson
    Llull - Rodriguez λόγω credits, όχι ότι με χαλάει κιόλας
    Nemanja Bjelica
    Pau Ribas
    Slaughter - Langford γιατί ο Slaughter εκτός δεν τραβάει και η Unics παίζει με την Sassari που τρώει πόντους με το τσουβάλι
    Σπανούλης
    Samardo Samuels
    Boban Marjanovic
    Saric
    Esteban Batista - Bryan Dunston επειδή το λέει και ο δάσκαλος

    Όπως πάντα όλες οι προτάσεις δεκτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως γίνεται σε πολλούς οι 2ες ομάδες τους να είναι και οι καλύτερες; Μάλλον όλοι ρίχνουν βάρος στο αγωνιστικό στις πρώτες και στις 2ες ομάδες σκέφτονται πιο ορθολογικά και οικονομικά...Εγώ πάντως 1 ομάδα έχω γιατί θα μου φαινόταν παράξενο αν στα μέσα του τοπ-16 πχ αποφασίζα την δεύτερη μου ομάδα από εκεί που την είχα ξεχάσει να την κάνω πρώτη και το αντίστροφο..Όσο να ναι με την πρώτη έχεις....δεθεί..

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απο προσωπικη άποψη θα σου πω οτι στην πρωτη ομάδα σου συνήθως παίζεις πιο συντηρητικα και αυτό δίνει μεν σταθερότητα αλλά όχι τα πολυ ψηλα σκορ

      Διαγραφή
    2. Πάντως αν το είπες για μένα όχι, η πρώτη μου ομάδα είναι καλύτερη ... και σε σκορ και σε credits :p

      Διαγραφή
  6. Ακούω εσάς και κρατάω Ντάνστον και ακούω και τον Νίκο και παίρνω τον πολύ υποτιμημένο και υπερβολικά φθηνό Μάρσον Μπρουκς αντί Σλότερ και τα unspent credits φτάνουν τα 90 ....

    Kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Jackson anti Williams
    Rodriguez

    Bjelica
    Brooks anti Ribas (einai kai amfibolos gia avrio)
    Anderson
    Langford anti Weems

    Boban
    Mcelan
    Dunston
    Lawal

    Τελευταια στιγμη αλλαξα Σπανουλη με Κιθ...Ο Μπρουκς ηρθε για 2 αγωνιστικες ενω Μπιελιτσα Αντερσον εχουν θεση διαρκειας στο ροστερ...Στα επομενα 2 παιχνιδια (που θα ειναιστο ροστερ ο μπρουκς) θεωρω οτι ο κιθ μπορε να κανει πιο μεγαλο σκορ απο σπανουλη αν και ο τελευταιος εχει μεγαλυτερο ταβανι ισως σε ρανκ φετος..ειδωμεν...ελπιζω ναμην χτυπαω το κεφαλι μου την παρασκευη το βραδυ..

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά ξεκίνησε ο Μπρουκς :P -3 σε 2 λεπτά .. Τέλος πάντων..και -5 να κάνει κυρίως για τα κρέντιτς έγιναν όλα αυτήν την αγωνιστική..

      Διαγραφή
    2. Νίκο ευχαριστώ για την συμβουλή σου...Από εδώ και πέρα δεν βλέπω να σε ακούω συχνά...Εγώ και για το αγωνιστικό το πήρα...Κατευθείαν αλλαγή το σαπάκι την άλλη εβδομάδα..τι -3 είναι αυτά..ντροπή..

      Kostas

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. μα είναι δυνατόν να εχεις 90 credits και να επιλεγεις brooks?? αυτοκτονία!

      Διαγραφή
    5. Ο Κώστας πιστεύω είδε πολλά unspent credits ξαφνικά..ειναι και πολύ ψηλά στην βαθμολογία και το πήρε πάνω του..το έχουμε αυτό οι Έλληνες .Είμαστε των άκρων..Εγώ θα πήγαινα σε Έρτσεγκ - Σλότερ...Εγώ πάντως τον στηρίζω (εφοσον μεινει) τον μπρουκς για ακόμα 1 ματς και πιστεύω καλά έκανα και τον πήρα....Βέβαια τέτοιοι παίικτες δεν θα βρίσκονται με τίποτα στο ρόστερ του τοπ-16...Αλλά το θέμα είναι να μπω στο Τοπ-16 με τον μέγιστο αριθμό των κρέντιτς καθώς εντάξει...δεν χάθηκε και ο κόσμος για 2 κακές αγωνιστικές...Τις αναμένω εδώ και καιρό...Μέσα στον προγραμματισμό μου είναι για αυτό ρίσκαρα με Μπρουκς από τον οποίον όμως περίμενα πάνω γύρω στο 15 χθες ρανκ οπότε άμα το έδινε αυτό θα λέγαμε για την ΤΕΛΕΙΑ επιλογη..Τώρα λέμε για την Μαλακια επιλογή της εβδομάδας αλλά άμα δει κάποιος τα στατιστικά του στην ιταλία και την ανοδική του πορεία στα τελευταία ματς στην Ευρωλίγκα, θαρρώ ότι άξιζε στην προκειμένη φάση το ρίσκο..

      nikos

      Διαγραφή
  8. Μην μας κάνει κανένα αστείο ο Μπατίστα πάλι..

    Kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ούτε 100 δεν θα κάνω αυτήν την αγωνιστική..Ο Μπατίστα δεν παίζει, ο Γκούντλοκ είναι σαν να μην παίζει, ο Σλότερ τα βάζει από το σπίτι του εν τω μεταξύ...Ο Ρότσεστ θα κάνε 30+ αλλά τραυματίστηκε...Pfff

    Kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. telika ekanes megali mlk poy allakses slaughter-fischer...

      Διαγραφή
    2. Τι σου είναι το φάντασι ε; Άμα δεν έπαιρνα το σαπάκι τον Μπρουκς και κράταγα Σλότερ και έπαιρνα Φίσερ θα έκανα πολύ μεγάλο σκορ...Ότι και αν γίνει, αυτή η αγωνιστική θα κάνει πολύ καιρό να ξεχαστεί και αφήνει πίσω της συντρίμμια..

      Kostas

      Διαγραφή
    3. Να μην μιλήσω για Μακλίν..Θα έσπαγα τα κοντέρ...Αλλά για τον Μακλίν δεν μετάνιωσα...

      Κώστας

      Διαγραφή
    4. Δεν τραυματίστηκε, 5 φάουλ έκανε! εκπληκτικός παικτης πάντως , απορω που δεν είχε πιασει στην Λαμποραλ

      Διαγραφή
    5. πάντως ο Μακλίν είναι εκπληκτικός παικτης... φοβερά οικονομικός

      Διαγραφή
  10. Οι αρχικες σκεψεις ειναι κιαι οι καλυτερες....3 επιλογες ειχα λανγκοφρντ, γκουντλοκ, σπανουλη και - οπως το περιμενα - επελεξα την χειροτερη λογω..συμπαθειας προς τον παικτη...Τωρα θα κανει κανενα 20αρακι ο Σπανουλης αυριο και κλαμα :P...

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό! δεν ξέρεις ποτέ πως θα έρθουν τα πραγματα. μέχρι τώρα τα 2-3ρια πηγαν μέτρια (Άντερσον ρουντυ λανγκφορντ μπιελιτσα )... το Σμιθ πάντως τον πίστευα

      Διαγραφή
  11. Κι εγώ ρέστα δίνω αυτήν την αγωνιστική με Langford 2,2 και Saric -3. Πάλι από Marianovic και Σπανούλη περιμένω, αν σωθώ κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Aυτήν την αγωνιστική γκρέμισα ότι έχτιζα τόσο καιρό και φτου και από την αρχή.....

    Kostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. -10 rank o kulig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Κostas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ρε δεν γίνονται αυτά...Ο Σπανούλης όπως περίμενε με ταπώνει..20 ρανκ ημίχρονο..ο Μπόμπαν παραλίγο αρνητικό ρανκ στο α ...

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σσσσ.Σε άκουσε...Μόνο ο Μαριάνοβιτς μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο..

      Κώστας

      Διαγραφή
    2. διακρινω μια βιασυνη Νικ...ειπαμε στο τελος πεφτει το ξυρισμα...

      Διαγραφή
  15. Εγώ καλά τα πήγα αλλά με ανέβασε πολύ και ο Φίσερ...θα επανελθω με τη δεκάδα μου next week...

    Mat

    ΑπάντησηΔιαγραφή