Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014 TOP16 week 1 - Only the strong will survive!



Merry Christmas to everyone, hohoho!!!

Εν μέσω εξόδων για διασκέδαση ή ψώνια, ταξιδιών ή συναντήσεων σε σπίτια, με φίλους ή συγγενείς, έρχεται και η φάση της Ευρωλίγκας που όλοι περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία: Το TOP-16, είναι εδώ και ο κάθε κατεργάρης θα αναγκαστεί να πάει στον πάγκο του. Εδώ πλέον κάθε ήττα, πονάει πολύ και κάθε διαφορά μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμη στη μάχη για την κατάκτηση των τεσσάρων προνομιούχων θέσεων που θα οδηγήσουν στη φάση των οκτώ. 

Αν και δεν αποτελεί βασικό αντικείμενο της θεματολογίας μας, θα επιχειρήσουμε μια γρήγορη αξιολόγηση των ομίλων και της προοπτικής των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτούς.  Το ρίσκο είναι τεράστιο, αφού τώρα θα φανούν οι πραγματικές δυνατότητες των ομάδων και λογικά τώρα τα τεχνικά επιτελεία ανεβάζουν ρυθμούς. Θα πούμε βέβαια το αυτονόητο, ότι δηλαδή το Group Ε είναι πραγματικά το γκρουπ του θανάτου, αλλά σε γενικές γραμμές αναμένεται να παρακολουθήσουμε απίθανα παιχνίδια με μεγάλο ενδιαφέρον και πλούσιο θέαμα. Η Euroleague φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα με την αλλαγή στη δομή και τον αριθμό των αγώνων.


Αυτή την εβδομάδα θα προσεγγίσουμε το πρώτο γκρουπ (GROUP E) και την επόμενη θα δούμε το επόμενο (GROUP F).

GROUP E – Θα πέσουν κορμιά!

Fenerbahce Ulker: Πολύ μεγάλο το στοίχημα για το στρατηγό Ζέλικο, που σίγουρα θα ήθελε να αποφύγει παιχνίδια ειδικών καταστάσεων όπως αυτά με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά ήξερε ότι υπήρχε ουσιαστικά μικρή περίπτωση να τα αποφύγει μέχρι το τέλος. Master στην προετοιμασία ο Σέρβος, τόσο αγωνιστικά όσο και πνευματικά, και αρκετά καλό το υλικό της ομάδας του. Αρκεί όμως για την πρόκριση; Στους «8» θεωρούμε πως ναι… Πρόβλεψη κατάταξης: 1-3

Ολυμπιακός: Όλοι ήξεραν ότι αποκλείεται να μην έρθει κάποια στιγμή η πρώτη ήττα, αλλά ο τρόπος που αυτό έγινε, ο αντίπαλος και κυρίως αυτό που ακολούθησε με τον ΚΑΟΔ, έφεραν τη –γνωστή στην Ελλάδα- υπερβολική αντίδραση. Όσοι πανηγύριζαν για το 10-0 τώρα θυμήθηκαν ότι πολλοί αγώνες κερδήθηκαν στον πόντο και με αδύνατους αντιπάλους. Στον όμιλο αυτό θα υπάρξουν δυσκολίες, αλλά λογικά ο Ολυμπιακός θα είναι στα νοκ άουτ παιχνίδια. Πρόβλεψη: 1-4

Μπαρτσελόνα: Προσωπικά δεν έχω και την καλύτερη εντύπωση για τη φετινή προσπάθεια του Πασκουάλ, καθώς η έλλειψη στον άσο είναι εμφανέστατη. Υπάρχει όμως σίγουρα και ποιότητα και δυνατότητες. Στο συγκεκριμένο όμιλο όλα θα είναι ανοικτά. Πρόβλεψη: 1-3

Παναθηναϊκός: H εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό έδειξε ότι σε ματς-τελικούς υπάρχει η ικανότητα-ποιότητα-τακτική να κρυφτούν οι αδυναμίες υπέρ του επιθυμητού αποτελέσματος. Σε ένα σερί αγώνων αυτό θα είναι δύσκολο αλλά κανείς δε μπορεί να παραγνωρίσει ότι η ομάδα δεν έχει κάνει φέτος ακόμη προπόνηση με όλους τους παίκτες παρόντες. Πρόβλεψη: 2-5

Efes Anadolu: Η πρόσληψη του Αγγέλου σίγουρα θα σφίξει την άμυνα και θα κάνει πιο σκληρή και «κυνική» την ομάδα. Υλικό υπάρχει, όπως και εμφανής έλλειψη στον άσο…και στο 5. Έκλεψε πάντως τον Bjelica από την Laboral. Πρόβλεψη: 4-7

Unicaja Malaga: Μεγάλο ερωτηματικό γιατί ναι μεν δεν έχει το ειδικό βάρος ή το budget των υπολοίπων, αλλά είναι πολύ καλοδουλεμένη ομάδα με ικανό προπονητή και καλή έδρα. Δύσκολα να τα καταφέρει, αλλά θυμίζουμε πάντως ότι έχει παρουσίες σε final4. Πρόβλεψη: 4-7

Laboral Kutxa: Στην πρώτη φάση χτυπήθηκε πολύ από τραυματισμούς, αναγκάστηκε να στηριχθεί σε συμβόλαια 1-2 μηνών, αλλά η δουλειά έγινε. Καλή έδρα, μπασκετικό κοινό, και παρελθόν με πολλές παρουσίες σε final4. Έκπληξη θα είναι η πρόκριση, αλλά όχι μεγατόνων. Πρόβλεψη: 4-7.

Armani Jeans: Με μεγάλες ελλείψεις το ρόστερ, τα γνωστά μειονεκτήματα νεοπλουτισμού, και την πιο αδύναμη έδρα, κάτι που θα παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό τον όμιλο. Η απόκτηση Χάκετ βάζει ποιότητα αλλά ίσως και να περιπλέξει τα πράγματα. Πρόβλεψη: 6-8.


Στα του Fantasy τώρα, η συντηρητική τακτική της τελευταίας εβδομάδας μάλλον κερδισμένους μας έβγαλε, αφού από πόντους τα πήγαμε συμπαθητικά ενώ όσον αφορά τα credits πατήσαμε για πρώτη φορά το φράγμα των 700 και πάμε στη δεύτερη φάση με το maximum των credits για να στελεχώσουμε το roster μας όσο το δυνατόν καλύτερα.

Το κακό είναι βέβαια ότι τα παιχνίδια δεν προσφέρονται για ασφαλείς επιλογές οπότε θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή προσπάθεια να αποφύγουμε τις κακοτοπιές.

Στα PG τα πράγματα είναι ευκολότερα αφού οι ποιοτικές επιλογές είναι λίγες: Sergio, Mcalebb, Dentmon, Διαμαντίδης, ίσως και ο Teodosic. Θα «πατήσουμε» πάνω στο Sergio και τη φορμαρισμένη Ρεάλ που παίζει με την αδύναμη στον άσο Παρτιζάν και στον παράγοντα Dentmon, που εντός έδρας είναι πυραυλοκίνητος και παίρνει πολλές προσπάθειες.
Στους SG-SF τα πράγματα είναι δύσκολα αφού κάποια δυνατά ονόματα παίζουν σε δύσκολες έδρες, ενώ ερωτηματικό είναι και η συνύπαρξη Langford- Hackett.
Θα επιλέξουμε

(1)   Τον ανεβασμένο εσχάτως Nocioni πάνω στον οποίο στηρίζεται η Laboral.

(2)   Τον Σπανούλη που δεν αγωνίστηκε απέναντι στον ΚΑΟΔ και  για το μεγάλο ματς με Fener αναμένεται να πάρει πολλές προσπάθειες. Εαν δεν είναι έτοιμος αγωνιστικά, θα τον αλλάξουμε την Τετάρτη

(3)   Το Bogdanovic που αν και δείχνει λίγο κουρασμένος, είναι παίκτης μεγάλων αγώνων και θα το δείξει στο ΣΕΦ.

(4) Το Weems που είναι σε καλή κατάσταση τελευταία και παίρνει μεγάλο χρόνο συμμετοχής.


Στους ψηλούς είμαστε λίγο πιο κατασταλαγμένοι. Ο υπερηχητικός Mirotic ήρθε για να μείνει ακόμα και αν είναι overvalued σαν credit-price. O Lasme έρχεται για τον αντίθετο ακριβώς λόγο, αφού είναι υποτιμημένος. Και ο Bonsu επειδή απλά είναι βέβαιο ότι θα μας δώσει 9 credits που δε γίνεται να αγνοήσουμε, ακόμα και αν ο χρόνος του μειωθεί σημαντικά λόγω της ανόδου του Φουρκάν. Την τετράδα συμπληρώνει ο Medley που είναι πραγματικά ποιοτικός παίκτης και εντός έδρας κάνει το κάτι παραπάνω.

Με τις επιλογές μας αυτές συγκροτούμε μια πολύ δυνατή δεκάδα και επιπλέον μας περισσεύουν 28,55 credits που λογικά θα είναι περισσότερα την επόμενη αγωνιστική.

Η δεκάδα μας λοιπόν είναι:


sergio 70,8
dentmon 63,9
nocioni 78,5
bogdanovic 76,6
spanoulis 72,6
weems 48,4
mirotic 90,6
medley 74,8
bonsu 59,5
lasme 36,2
team credits 671,9
unspent credits 28,55


ΥΓ: Η Euroleague "ανέβασε" πρόσφατα και application για το fantasy challenge game, όσοι πιστοί προσέλθετε και με την ελπίδα να μην είναι τόσο τραγικό όσο το app της Euroleague!

10 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και πάλι, εγώ με 586.12 credit σε ακολούθησα όσο μπορούσα με εξαίρεση τον mirotic, όπου πήρα τον Aldemir και στους point guards με Διαμαντίδη Teodosic. Αν έχεις να μου προτείνεις κάτι καλύτερο, θα σε λάμβανα σοβαρά υπόψιν όπως πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Good morning!

    Λογικές οι αλλαγές σου, και ο Furkan θα δώσει λογικά credits. Απλά αναλαμβάνεις το ρίσκο να πάρεις 2 centers από την ίδια ομάδα (υποθετω ότι έχεις και το Bonsu). Για μια αγωνιστική όμως (για να πάρεις τα credits) δε θα έλεγα όχι...

    Χρόνια Πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα και καλή χρονιά! Τα καλύτερα εύχομαι παιδιά..

    Μιας και μετά τα μεθεόρτια το κεφάλι είναι λίγο βαρύ δε θα το πολυψάξω. Στους pg δύο εκ των Sergio, Dentmon, Διαμαντίδη (κι όλο και σε κάποια ομάδα θα χώσω και τον Bo), στην τετράδα των ψηλών συμφωνώ απόλυτα (ίσως και Tomic), στα δυαροτριάρια όμως οι επιλογές είναι πράγματι πολλές.

    Νομίζω πως αξίζει και ο Περπέρογλου που έχει να δώσει κρέντιτς και σίγουρα θα πάρει πολύ χρόνο. Όσο για Σπανούλη τον φοβάμαι πολύ αυτή την εβδομάδα, όχι τόσο γιατί προέρχεται από τραυματισμό, αλλά κυρίως λόγω Ομπράντοβιτς που συνηθίζει να "εκδικείται" παίχτες που θεωρεί πως τον έχουν "προδώσει"! Θυμηθείτε την περίπτωση Λάκοβιτς ;)

    Xρόνια πολλά ξανά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά! Είμαι περίεργος να δω τι πηρες τελικά.

      Προσωπικά αν και προβληματίστηκα πολύ, δεν ακούμπησα Περπέρογλου... Ωραία ματς έχει σήμερα πάντως!

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα!

      Στις 5 ομάδες που συντηρώ (με 650-700κάτι credits) πήρα στους άσσους δύο εκ των Sergio, Dentmon, Διαμαντίδη - σε διαφορετικούς συνδυασμούς. Ο πρώτος τα πήγε σούπερ, ο Διαμαντίδης μπορούσε και καλύτερα (με 11 ασίστ κρίμα να γράφεις 12 μόνο) και περιμένω τον Dentmon.

      Στα δυαροτριάρια πήρα παντού Rudy & Bogdanovic και μετά έπαιξα μεταξύ Delaney, Nocioni (είχες καλή έμπνευση!!), Langford, Weems, Dragic (που έκανε ματσάρα) και Περπέρογλου. Τον Σπανούλη λόγω Ζοτς τον απέφυγα,

      Στους ψηλούς σταθερή δυάδα Bonsu - Lasme και μετά κυριώς δύο εκ των Mirotic, Medley, Tomic που ψιλο-χοντρο πάτωσαν. Ευτυχώς είχα σε μία ομάδα την έμπνευση να πάρω Μπουρούση!

      Διαγραφή
  4. Καλή χρονιά παιδιά και ότι καλύτερο να φέρει ο νέος χρόνος!!!
    Για μένα η πιο ενδιαφέρουσα εβδομάδα του fantasy γιατί φτιάχνεις και πάλι ομάδα από την αρχή(χωρίς πλέον να έχεις να σκεφτείς το κίνητρο του καθενός γιατί όλοι παίζουν στο φουλ) και υπάρχει και νέο ενδιαφέρον λόγω του ξεχωριστού ράνκινγκ του τοπ16.
    Πάμε λοιπόν με 540 κρέντιτς για ότι καλύτερο...
    Point guards: Kalnietis(ο μόνος παίκτης που με συνοδεύει από την 1η αγωνιστική χωρίς να έχει φύγει βρίσκεται σε καλό timing στην καριέρα του και σίγουρα θα φορτσάρει σε σχέση με την 1η φάση γεμίζοντας πολλούς τομείς της στατιστικής) -Teodosic(σε πολύ χαμηλή τιμή ελπίζω να ανέβει και φέτος στο τοπ16)
    SG/SF: Bojan Bogdanovic(no comments..λίρα 100 πλέον και απέναντι στα 3άρια του Όσφπ πάει για μεγάλο σκορ)-Delaney(θα πάρει στις πλάτες του την Μπάγερν-αρχίζει με Ζαλγκίρις)-Weems(πάει ανοδικά με αυξημένες δημιουργικές αρμοδιότητες στην ομάδα και σε εύκολο όμιλο)-Carroll(θα έχει τα ξεσπάσματα του,καλή ευκαιρία με Παρτιζάν)
    PF/C: Tomic(έχει τη σιγουριά)-Hendrix(έχει πέσει πολύ η τιμή του και είναι στανταράκι σε προσφορά)-Βοnsu(είναι τα κρέντιτ...)-Zoric(κι όμως ναι...σε τιμή 23 είναι δωράκι γιατί τον περιμένω ως πρωταγωνιστή πλέον στη φροντλάιν του Ζοτς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα peris, δε σε πρόλαβα εχθές. Για μενα (οχι με την ασφάλεια του χθεσινου αποτελεσματος), οι ομάδες ξεκινούν από Lasme αυτή την εβδομάδα. Είναι υγιής μετά απο καιρο, σοβαρα undervalued, επαιζε εντος έδρας με πολύ μετρια γραμμη ψηλών, και παρά την προσθήκη Μπατιστ Μαυροκεφαλιδη, ειναι εμφανές ότι ειναι ακομη πιο απαραιτητος απο περυσι. Μεγάλη η απογοήτευση από Medley, και λιγο λιγοτερο απο Mirotic, κατά τα άλλα ας δούμε και τα φοβερά σημερινά ματσάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστός για Λάσμε....
      Όπως φαίνεται στους ψηλούς η κατάσταση είναι μύλος...!!!Είναι πολλοί αυτοί που είναι undervalued και πιθανότατα μπορούν να προσφέρουν και γενικά συμφέρουν...(Λάσμε,Κριάπα,Κρστιτς,Ζόριτς,Λαβάλ,Κλέιζα,Τάιους κλπ...)

      Διαγραφή
  6. Μόλις διάβασα για τον τραυματισμό του Aldemir, πήγα να τον αλλάξω και ήμουν ανάμεσα σε Vorontsevich και Dorsey, ηλιθιωδώς όμως διάλεξα τον πρώτο, ξεχνώντας την επιστροφή του Khryrapa. Και επίσης σε μια ακόμα έκλαμψη αποφάσισα να αλλάξω τον Nocioni με τον Delaney. Τι να πεις, αν έχεις τύχη διάβαινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή