Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Euroleague Fantasy Challenge week 10: Ένα βήμα πίσω για να πάρω φόρα!

  Το κέρινο ομοίωμα του απατεώνα Darius, κοσμεί το Madame Tussaud's!


Μας παρέσυρε ο ενθουσιασμός από τις απανωτές καλές εμφανίσεις, βγάλαμε γλώσσα και τιμωρηθήκαμε εύκολα και παραδειγματικά την προηγούμενη εβδομάδα! Υποχώρηση στα credits για πρώτη φορά από την έναρξη του παιχνιδιού, και πολύ μέτριο σκορ, κυρίως χάρη στην τραγική εμφάνιση του Kalnietis και τη γενικότερα χλιαρή εμφάνιση των "δυνατών" χαρτιών μας.

Ο Brown έκανε την επανεμφάνισή του, και ο Hendrix κινήθηκε όπως όλη η Kuban σε πολύ ρηχά νερά, ενώ και ο Sergio έπαιξε στο ρελαντί. Το μεγάλο μας στοίχημα, ο Rudy ήταν κι αυτός σχεδόν αδιάφορος, και μόνο ο "φτωχοσυγγενής" David Lighty έκανε το καθήκον του, σε μια αγωνιστική που σημαδεύτηκε από την ασύλληπτη εμφάνιση του Darius, ο οποίος μας είχε προϊδεάσει ότι εντός έδρας είναι άλλος άνθρωπος, αλλά όχι και εξωγήινος!



Μ' αυτά και μ' αυτά, βρισκόμαστε στο τέλος της πρώτης φάσης να κυνηγάμε χίμαιρες, αφού έχουμε αρκετούς παίκτες των οποίων οι ομάδες είναι αδιάφορες είτε γιατί έχουν ήδη προκριθεί, είτε γιατί αποκλείστηκαν. Με αυτά τα δεδομένα, θα προσπαθήσουμε να πάμε με τη λογική της μεγαλύτερης δυνατής ασφάλειας, να κρατήσουμε τους παίκτες που θα θέλουμε και στη δεύτερη φάση ανεξαρτήτως αποτελέσματος αυτή την εβδομάδα, και ελπίζοντας πάντα ότι θα τιμήσουν τη φανέλα...

Έχοντας υπόψη ότι James, Dragic, Diamantidis, Hackett, Voroncevic, προέρχονται από τραυματισμό, θα τους αφήσουμε εκτός πλάνων μας ανεξαρτήτως του τι θα κάνουν τελικά. Πάμε λοιπόν δια της ατόπου να δούμε ποιους παίκτες θα κρατήσουμε ακόμη και εαν δεν φορτσάρουν αυτή την εβδομάδα:
Rodriguez, Fernandez, Spanoulis, Langford είναι top quality παίκτες και λογικά θα πορευτούμε μαζί τους μέχρι τέλους. O Caner-Medley είναι επίσης πολύ ποιοτικός παίκτης και αγωνίζεται για την πρόκριση, άρα και αυτός μέσα! Ο Lighty θα μας δώσει 5 credits ακόμα και με μηδέν rating, οπότε μένει και αυτός. Μετά από προβληματισμό και παρόλο που θεωρούμε ότι ο Simons θα πάρει χρόνο με την επιστροφή του για να "μπει" στην ομάδα, ο τελευταίος παίκτης που θα κρατήσουμε είναι ο Dunston λόγω της σταθερότητας που επιδεικνύει. Είναι και οικονομικός παίκτης, πράγμα που σημαίνει ότι το +15 μπορεί να το δώσει και με 15 λεπτά συμμετοχής.

Η λογική πίσω από τους παίκτες που θα αλλάξουμε, λέει συντήρηση και αυτοσυγκράτηση. Ένα κακό παιχνίδι από ένα ακριβό παίκτη μπορεί να σημάνει απώλεια πολλών credits. Για το λόγο αυτό θα πάμε σε φτηνές επιλογές, που θα μας αποζημιώσουν ει δυνατόν σε  credits, no matter what.

Οι επιλογές μας είναι σίγουρα υψηλού ρίσκου, αλλά ελπίζουμε να μας βοηθήσουν να συγκεντρώσουμε τα credits που χρειαζόμαστε προκειμένου να μπούμε δυνατά στη δεύτερη φάση!

Dragisevic - Aldemir
Hendrix - Thompson
Kalnietis - Ukic

...Συγγνώμη κύριε, ποιός είστε;

Και τελικά η μεταβατική μας ομάδα διαμορφώνεται ως εξής:


Ukic 18,6
Rodriguez 64
Lighty 32,9
Spanoulis 72,4
Fernandez 84,1
Langford 81,2
Aldemir 37,9
Thompson 27,3
Caner-Medley 74,3
Dunston 73,8
team credits 566,5
unspent credits 120,6

6 σχόλια:

  1. Καλησπέρα, έχω μια θέση κενή στους forward και είμαι ανάμεσα σε Lighty, Περπέρογλου, με σκοπό περισσότερα credits. Τι προτείνεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα φίλε.

      Ο Περπέρογλου μπορεί να φτάσει μέχρι 39,2 credits, ενώ ο Lightly μέχρι 37,8, αλλά από την άλλη ο Περπ πρέπει να κάνει τουλάχιστον +7 για να το δώσει, ενώ ο Lightly και με -5 θα δώσει το μάξιμουμ του.

      Χαμένος δε θα 'σαι με κανέναν αλλά εγώ προσωπικά θα διάλεγα τον Lightly ως πιο ασφαλή επιλογή.

      Διαγραφή
    2. Και γω με Lighty θα πήγαινα, αν και είναι καιρός του να κάνει μια κακή εμφάνιση...Το έχω πάντως στην ομάδα μου...

      Διαγραφή
  2. Πάντως περίεργη εβδομάδα αυτή.. το λογικό είναι πας για το μάξιμουμ των credits εκτός αν έχεις ομάδα ψηλά όπως ο Νίκος (που ελπίζω να μην την πάτησε με το Hackett).

    Έχω 5-6 ομάδες με 650-700 credits στις οποίες δε θέλω να χάσω credits κι αν είναι δυνατό να τα αυξήσω για το τοπ 16. Σε όλες έχω Lightly-Aldemir που νομίζω πως είναι safe.

    Κι έχω δύο προβληματισμούς.. Σε μια ομάδα έχω Hackett - Ajinca που δίνονται τραυματίες (και αν δεν παίξουν μένουν σταθεροί), οπότε μου μένουν 3 επιλογές για αλλαγές, αν τους αλλάξω μόνο μία... Με γνώμονα πως με ενδιαφέρουν μόνο τα credits τι προτείνεται;

    Και ο δεύτερος προβληματισμός αφορά την τριάδα Ντραγκίσεβιτς, Χέντριξ, Γκίστ που μπορώ να αλλάξω τους δύο. Σκέφτομαι να κρατήσω το Γκιστ που ναι μεν είναι ασταθής, αλλά εντός έδρας έχει δώσει πολύ υψηλά σκορ και ταυτόχρονα αν δε μου "κατσει" θα έχω μικρότερη χασούρα από ένα κακό παιχνίδι των άλλων δύο. Με άλλα λόγια ποιος θα συμπληρώσει την τριάδα Dunston, Medley & Aldemir... Tι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Αjinca ειναι ηδη στην Αμερική οπότε πάει η μια αλλαγή. Ο Χάκετ πολύ θα ήθελε να τα δώσει όλα και να αποχαιρετησει με μια μεγαλη εμφάνιση την ομάδα, αλλά θα το ρισκάρεις; Εγώ σε καμία περίπτωση, τον πουλάω...

    Στη δεύτερη ερώτησή σου, είανι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, ειλικρινά...

    Χέντριξ ντεφορμέ και σε αδιάφορο σχετικά ματς, Γκιστ ασταθέστατος, Ντραγκίσεβιτς έχει αποκλειστεί και παίζει και με ομάδα που "εξολοθρεύει" αμυντικά...Αν θες ρίσκο και credits πάρε Γκιστ...Εγώ θα έπαιρνα Ντραγκίσεβιτς, έχει δείξει αξιοθαύμαστη σταθερότητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ μεταβατική εβδομάδα,δύσκολη η απόφαση χάραξης σωστής στρατηγικής...Πάω κι εγώ για τα κρέντιτ πάντως με Ντάουντελ,Λάιτι και λοιπούς...
    Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την δημιουργία της νέας μας ομάδας,εκεί που θα έχει ψωμί η υπόθεση..
    Και περιμένουμε ο Χάκετ να παίξει στο κρισιμότερο ματς της σεζόν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή