Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Euroleague Fantasy Challenge week 9: Sky is the limit!



Εντάξει, ΚΑΜΙΑ σχέση με μπάσκετ, αλλά δεν είναι φοβερό;


Τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα με υψηλό σκορ, και 8η συνεχόμενη που αυξάνουμε τα credits μας, τα οποία επιτέλους πατάνε σχεδόν την 700ρα.... Μπορούμε πλέον να είμαστε αισιόδοξοι ότι βαδίζουμε βάσει σχεδίου το οποίο λέει ότι θέλουμε στη φάση των 16 να μπορούμε πρακτικά να πάρουμε ότι καλύτερο κυκλοφορεί εκεί  έξω.

Στα της εβδομάδας που πέρασε, τελικά η αποβολή Bonsu δε μας χάλασε καθόλου αφού ο Σπανούλης έπιασε 33 ranking σε ένα ματς-ροντέο, ενώ ξεφορτωθήκαμε και το Micov που όμως οφείλουμε να ευχαριστήσουμε αφού μας κράτησε στα δύσκολα και πωλήθηκε με τοπ υπεραξία. Αν μας έβγαινε και το δίλημμα Hines vs Pleiss, θα είχαμε πιάσει το απόλυτο σε επιτυχημένες επιλογές, αλλά ομολογουμένως από την αρχή της χρονιάς τα διλήμματα δε μας πολυβγαίνουν.  Γενικά όμως δεν έχουμε παράπονο,  τις 4 τελευταίες αγωνιστικές μετράμε κατά μέσο όρο 178 ranking, καθόλου άσχημα δηλαδή.


Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει αναφοράς και συζητιέται κάθε εβδομάδα, είναι η γραφικότητα και η προχειρότητα που επιδεικνύει η Euroleague στην υποστήριξη του ίδιου της του παιχνιδιού. Ξεκινώντας από το τραγικό site, πάμε στην επιεικώς ανύπαρκτη εφαρμογή για κινητά (δε χρειάζεται καν να αναφέρουμε τα αμέτρητα bugs, τις καθυστερήσεις, κλπ κλπ), και την ολοκληρώνουμε με την αστεία ενημέρωση αναφορικά με τους τραυματίες και τους απόντες. Την εβδομάδα αυτή κάηκε πολύς κόσμος, τόσο με τον Brown, όσο και με τον Djedovic (και λιγότερο τον Khryapa). Και αν για κάποιους μπορεί ο προπονητής να πήρε απόφαση της τελευταίας στιγμής, δε νομίζουμε ότι οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να ενημερωθούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ότι ο Μπατίστ πχ δεν είναι καν δηλωμένος στο ελληνικό πρωτάθλημα και γι αυτό δεν αγωνίζεται! Τέλοσπάντων, όποιος μπορεί ας ενημερώνεται από τοπικά αθλητικά site ή blogs, γιατί ακόμη και τα επίσημα site των ομάδων δεν είναι ενημερωμένα σωστά.

Για την εβδομάδα που έρχεται, θα μπορούσαμε ακόμη και να πάρουμε το ρίσκο να αφήσουμε χωρίς αλλαγές την ομάδα μας. Επειδή όμως δε θα είχε καθόλου πλάκα κάτι τέτοιο και θα ήταν ενδιαφέρον μόνο για στατιστικούς-ερευνητικούς λόγους, κάτι θα αλλάξουμε!


Κύριο κριτήριο στις επιλογές μας, παίκτες που μπορούν αποδεδειγμένα να δώσουν το πολύ υψηλό σκορ! Κλασσικό παράδειγμα πχ ο Caner-Medley, που ναι μεν δε γεννά τόση σιγουριά ότι θα δώσει το +17 του Hines (ή ακόμη και του Dunston), όμως έχει δώσει ήδη μέχρι σήμερα 3 φορές το +25. 

Οι αλλαγές μας λοιπόν: Διώχνουμε Hopson (!!), Gordon (!) και Pleiss (εδώ δεν έχει θαυμαστικό, πήραμε ρίσκο και δε βγήκε), και εξοικονομούμε 189,6 credits, τα οποία μαζί με τα 1,2 unspent δίνουν το διόλου ευκαταφρόνητο 190,8.

Οι αγορές μας…    Rudy (αηδιαστικός, δε λέω, αλλά σε τοπ κατάσταση), Caner - Medley (θα το δώσει το +20, δε μπορεί) και με τα -λίγα- 31 credits που απομένουν θα επιλέξουμε το Lighty που κοστίζει 28,6 και θα δώσει λογικά και το maximum των credits!

 Αντικειμενικά τώρα, πόσοι θα τον ήξεραν χωρίς το fantasy;

Vamos αλάνια, η ομαδάρα μας αυτή την εβδομάδα:


Kalnietis 56,05
Rodriguez 65,45
Lighty 28,6
Spanoulis 67,95
Fernandez 86,9
Langford 80,85
Dragisevic 84,5
Hendrix 76,2
Caner-Medley 72,9
Dunston 74,8
team credits 694,2
unspent credits 2,4

ΥΓ Στόχος μας εδώ και 2 εβδομάδες είναι να 200ρίσουμε...'Οταν έρθει θα το γιορτάσουμε με αφιέρωμα στον Planinic Με θέμα "Πως μπορώ να εξαφανιστώ μέσα σε ένα χρόνο από τη μπασκετική σκηνή"





16 σχόλια:

  1. Centers έχω ακριβώς τους ίδιους, απλά κάνω μια σκέψη για Σχορτσιανίτη στη θέση του Dunston ή του Caner-Medley. Τι λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! Στο ερώτημα που μου κάνεις η εντελώς υποκειμενική μου άποψη λέει "ΟΧΙ".

      Ναι μεν ο Σοφο ειναι ανεβασμενος, ναι μεν ο Μπλατ έχει βρει το κουμπί του, ναι μεν παίζει εντός έδρας κλπ κλπ αλλα...

      1) Είναι ασταθέστατος και παίκτης ψυχολογίας
      2) Είναι επιρρεπής στα φάουλ και τα λάθη
      3) Πόσοι παίκτες στατστικά πιστευεις μπορούν αν κάνουν 3 σερί ματς στο +20;

      Ξαναλέω, θα το σκεφτόμουν 100% να τον πάρω, αλλά όχι αν είχα τα credits να διαθέσω σε παίκτες σας αυτούς που αναφέρεις. Αν πάλι χρειάζεσαι αλλού τα credits, πάρε το ρίσκο:)

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα!

    Παρέμεινα 2ος και μείωσα στο μισό τη διαφορά από τον πρώτο :-)

    Τα διλήμματα μου αυτή την εβδομάδα είναι τα εξής, θα εκτιμούσα την άποψή σου:

    1) Ποιους 2 περιφερειακούς θα διάλεγες από Delaney-Hackett-Ingles-Hopson? (λάβε υπόψιν σου ότι Hackett-Delaney μπορούν να μείνουν και την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι άλλοι δύο μάλλον πρέπει να φύγουν)

    2) Αjinca ή Mirotic?

    Ευχαριστώ προκαταβολικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα!

      Το είδα, συγχαρητήρια! Τη γλύτωσες την παγίδα του Brown ή την πάτησες και συ;

      Στα ερωτήματα που μου αναφέρεις...

      1) Δε θα διάλεγα Ingles, γιατί βλέπω μια μικρή πτώση στην απόδοσή του. Επίσης ο Hopson φαίνεται λίγο επηρεασμένος από την απουσία του, αλλά λογικά το +15 το δίνει; είναι όμως αυτό που ψάχνεις; Hackett θα ήταν ξεκάθαρα η επιλογή μου, αλλά εμπεριέχει το ρίσκο του να σπάσει τα καλάθια απέναντι στην άμυνα του Ολυμπιακού..Βέβαια, έχοντας καπαρώσει την πρωτιά, θα παίξει άμυνα ο Ολυμπιακος; Εν κατακλείδι, είμαι μεταξύ Hacket & Delaney.

      2) Εγω θα επαιρνα Mirotic. Πάλι όμως δύσκολη επιλογή, θα ασχοληθεί η Ρεαλ με τον Αζινκά ή απλά θα κάνει το παιχνίδι της; Τα στατιστικά πάντως λένε ότι θα επιχειρήσει να τον περιορίσει (ειδικά εφόσον στο πρώτο ματς εκανε πάρτυ)

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ! Τη γλίτωσα με τον Brown και ευτυχώς από Σπανούλη-Rudy, έδιωξα μόνο τον δεύτερο. Θα ήταν καταστροφικό αν είχα κρατήσει Brown και είχα πουλήσει και τους δύο. Βέβαια είχα μέσα Diamantidi-Rodriguez-Langford-Ajinca, οπότε το σκορ μου ήταν πολύ μέτριο αλλά και οι υπόλοιποι στις πρώτες θέσεις χάλια πήγαν.

      1) Κάπου εκεί είμαι κι εγώ, βασικά χρειάζομαι 2 από αυτούς που σου ανέφερα, οπότε έχω μισοαποφασίσει για Hackett-Delaney. Έχουν το bonus ότι μάλλον μπορούν να μείνουν την επόμενη εβδομάδα (ενώ Hopson-Ingles παίζουν με Real-Pao), οπότε να έχω αλλαγές καβάτζα. Από τους 2, το Hackett τον έχω ήδη και το Delaney τον αγοράζω στη θέση του Σπανούλη, τον οποίο περιμένω να φρενάρει (μπορεί και να κάνω λάθος, θα φανεί).

      2) Επίσης συμφωνούμε, κι εκεί κλίνω στο να πάρω Mirotic στη θέση του Ajinca.

      Με αυτά η ομάδα διαμορφώνεται ως εξής και μου μένει άλλη μια
      αλλαγή:

      Diamantidis-Rodriguez-Langford-Bojan-Delaney-Hackett-Dunston-Medley-Dragisevic-Mirotic

      Θα σκεφτόσουν να αλλάξεις κάποιον από τους υπόλοιπους?
      Ευχαριστώ και πάλι!

      Διαγραφή
    3. Όχι απαραίτητα! (μη σου πω ότι δεν ξέρω αν θα άλλαζα Σπανούλη).

      Με ρίσκο θα σου έλεγα να σκεφτείς την αλλαγή του Διαμαντίδη με τον Kalnietis ή τον Dentmon...O Kalnietis με τον τραυματισμό Bykov παίζει 30+ λεπτά και ο Dentmon πετάει εντός έδρας. Μάλλον Kalnietis πάντως...

      Διαγραφή
    4. Το σκέφτηκα κι εγώ, αλλά κατέληξα ότι εμπιστεύομαι περισσότερο το Διαμαντίδη.
      Πληροφοριακά έχω άλλες 2 ομάδες ψηλά, 11η και 13η της γενικής κατάταξης. Σε αυτές έχω διαφορετικά δίδυμα PG, McCalebb-Dentmon και Klanietis-Rodriguez, αφού φέτος δεν βρίσκεις εύκολα άκρη. Όπως είπα όμως για την πρώτη ομάδα εμπιστεύομαι περισσότερο το Διαμαντίδη.
      Υπάρχει και άλλος λόγος: επειδή ξέρω τι ομάδα πάνω κάτω έχει ο πρώτος και έχουμε 2-3 διαφορετικούς παίχτες (έχει το Διαμαντίδη και είπε ότι θα τον κρατήσει), δε θέλω να ανοίξω κι άλλο τις διαφορές, γιατί όσο εύκολο είναι να του ρίξω στο κεφάλι με πολλούς διαφορετικούς παίχτες, άλλο τόσο εύκολο είναι να καταστραφώ ;-)

      Ευχαριστώ και πάλι!

      Διαγραφή
  3. Καταρχήν, συγχαρητήρια Νίκο για την ομάδα (ομάδες) και σου εύχομαι Μιλάνο!

    Nομίζω πως όλοι συμφωνούμε πως οι βέλτιστες επιλογές PG, είναι δύο εκ των πέντε πρώτων σε credits (Sergio, Διαμαντίδης, Bo, Dentmon & Kalnietis), με τα δικά της υπέρ και κατά η κάθε επιλογή. Άρα οι ισορροπίες είναι λεπτές και εδώ τίθεται θέμα τύχης - έμπνευσης.

    Για παράδειγμα το δίδυμο Sergio-Dentmon την 5η εβδομάδα έδωσε 64,9 και την αμέσως προηγούμενη 18,7! Άρα κατά τη γνώμη μου καλά κάνει ο Νίκος και "παίζει" ανάλογα με την πρώτο...

    Τα λέμε αργότερα που θα ξεμπερδέψω με δουλεία και θα αρχίσω να σκέφτομαι τις προσθαφαιρέσεις!

    ps: Πάντως αν άλλαζα κάποιον περιφερειακό θα άλλαζα τον Σέρχιο, όχι γιατί δεν πιστεύω - κάθε άλλο, τον θεωρώ τον καλύτερο pg αυτή τη στιγμή - απλά ο Λάσο είναι ικανός να τον βάλει να παίξει 10 λεπτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλησπέρα παιδιά.
    Ένα ενδεικτικό γκαντεμιάς.Στην ομάδα που έχω για τις ασίστ είχα πάρει πριν 2 εβδομάδες τον Μπογκντάνοβιτς της Παρτιζάν όταν μυρίστηκα ότι παίζει στον άσσο απόντος Βέστερμαν.
    Έβγαλε την πρώτη φορά 1.Ε,λέω ας τον περιμένω μια ακόμη.Βγάζει 2 τη δεύτερη βδομάδα.Είδα κι απόειδα και τον έδιωξα και έρχεται να με τρολάρει με 10(!) ασίστ.Ωραίος...

    Μια ερώτηση κι από πλευράς μου.Τι στρατηγική πιστεύετε ότι πρέπει να χαράξουμε για παίκτες που παίζουν σε σχεδόν αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες?(πχ. Ντραγκ από Ζιελόνα Γκόρα,Σπανούλη-Ρούντι,Καλνιέτις κλπ.) Τους κρατάμε ή να προτιμήσουμε παίκτες ομάδων που θα σκιστούν για τη νίκη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @frans Ευχαριστώ φίλε! Το Μιλάνο είναι πολύ μακριά και θέλει πολλή τύχη. Ο βραχυπρόθεσμος εφικτός στόχος είναι η νίκη στην κανονική περίοδο.
    Έχεις δίκιο μεν για Sergio, όμως η απάντηση που θα σου δώσω είναι αυτό για το οποίο μου έδωσες δίκιο. Ειδικά στα PG, πάω ανάλογα με τον πρώτο...

    @peris
    Αυτό είναι ένα προαιώνιο ερώτημα του fantasy, για το οποίο κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις αστεριών αδιάφορων ομάδων που δεν εμφανίστηκαν καν στο γήπεδο, όπως και περιπτώσεις αδιάφορων παιχνιδιών που παίχτηκαν τόσο ελεύθερα που πολλοί παίκτες έκαναν μεγάλα PIRs.
    Εγώ προσωπικά πούλησα Rudy-Spanoulis για να αποφύγω το σκηνικό που μου έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν: να μην εμφανιστούν καθόλου στο γήπεδο ή να παίξουν 10 λεπτά. Ο πρώτος στη γενική κατάταξη είπε ότι θα τους κρατήσει και τους δύο (ιδιαίτερα για Rudy είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει). Οπότε είναι θέμα έμπνευσης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και από εμένα! Νομίζω πως σε αυτή τη φάση των αγώνων το προσωπικό κίνητρο είναι δυνατότερο από το ομαδικό, όταν μιλάμε για ομάδες που είναι εξασφαλισμένες.

      πχ παίκτες όπως ο Χάκετ ή ο Αζινκά, ακόμα και αν η ομάδα τους είχε αποκλειστεί, έχουν το κίνητρο της μεταγραφής.

      παίκτες όπως ο Σπανούλης έχουν απλά το κίνητρο του να κερδίσουν όλα τα ματς...

      Μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να είναι κάποιος εκτός 12δας...

      Διαγραφή
  6. Συμφωνώ απόλυτα πως όλα είναι θέμα έμπνευσης. Την προηγούμενη βδομάδα ας πούμε, πούλησα τον Rudy και στις 2 ομάδες που τον είχα με τη λογική πως η Ρεάλ είναι περασμένη, δε θα σκιστούν κιόλας. Ε έγραψε 26 (με το μπόνους 28,6). Αντίθετα κράτησα παντού τον Λάνγκφορντ που έδωσε 8.. σκέτο, κι ας καιγόταν η Αρμάνι για τη νίκη...

    Πάντως η γνώμη μου είναι πως και Σπανούλη και Καλνιέτις αξίζει να τους κρατήσεις, τον πρώτο επειδή λόγω τιμωριών θα πάρει σίγουρα προσπάθειες και τον δεύτερο λόγω απουσίας Μπίκοφ και άρα αναγκαστικά περισσότερου χρόνου στο παρκέ.

    Όσο για Ντραγκ θα μιλήσω καθαρά προσωπικά. Τον πήρα νομίζω πριν την 3η αγωνιστική με 30κατι κρέντιντς. Έχει φτάσει 80φεύγα και όσο για σκορ δεν με έχει προδώσει ποτέ. Ε πρέπει να κάνει 2-3 συνεχόμενα πολύ κακά παιχνίδια για να σκεφτώ να τον "πουλήσω" κυριολεκτικά και μεταφορικά :P

    Και μιας και νέοπας στο παιχνίδι θα ρωτήσω κάτι εντελώς χαζό.. Όταν ξεκινήσει το τοπ 16, έχουμε 500 credits η όσα έχει η ομάδα μετά το τέλος της 10ης αγωνιστικής?

    ps: ξέρω πως ο peris δε θα με παρεξηγήσει μιας και είναι αυτός που μου αποκάλυψε τι κάνει το μαγικό κουμπάκι reset πριν κανα 2 βδομάδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν γύριζαν τα credits πίσω στα 500 θα έπρεπε να γυρίσουν πίσω αντίστοιχα και τις τιμές των παιχτών. Όμως δε συμβαίνει αυτό, απλά συνεχίζεις με τα credits που έχεις μετά τη 10η αγωνιστική.

      Διαγραφή
    2. Όλο το παιχνίδι γίνεται για τα credits στη φάση των 16 που επιτρέπονται οι 10 αλλαγές!

      Επίσης δεν ξέρω γιατί δεν το αναφέρετε αλλα δυνατό χαρτί είναι και ο Χέντριξ λόγω απουσίας (;) Μπράουν!

      Διαγραφή
    3. Τhanks :) Αυτό φανταζόμουν κι εγώ, απλά ήθελα να το επιβεβαιώσω. Κι όσο για Χέντριξ δε διαφωνώ καθόλου..

      Διαγραφή
    4. Στο site της Ευρωλίγκα αναφέρεται ότι ο Brown θα παίξει (σύμφωνα με πηγές της ομάδας). Από εκεί και πέρα, ο Hendrix είναι μια επιλογή που προσφέρει σχετική σιγουριά ότι θα δώσει τουλάχιστον 15-20 PIR με οποιονδήποτε αντίπαλο.

      Διαγραφή