Euroleague fantasy challenge

Euroleague fantasy challenge
Euroleague Fantasy Challenge 2013-2014

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Euroleague Fantasy Challenge TOP16 week 12: Χρόνια πολλά ωρέ παλικάρια!



Τελικά είναι να μη σε πάρει η κατηφόρα ρε παιδί μου, μετά το μόνο που μένει είναι να δεις που θα σταματήσεις! Σε μια αγωνιστική όπου πολλοί παίκτες έκαναν μεγάλα σκορ και γενικά δεν είχαμε ιδιαίτερες εκπλήξεις, η ομάδα μας κατάφερε να κάνει αρνητικό ρεκόρ με 150+ πόντους… Ας όψεται η μη συμμετοχή του Thompkins, που τελευταία στιγμή άραξε στον πάγκο και έκανε τουρισμό. Σημείο αναφοράς και η εμφάνιση του Rodriguez που σε ένα παιχνίδι το οποίο έμοιαζε να έχει κριθεί από το 30’, αυτός επέμενε να εξαπολύει τούβλα και να τρώει κοψίματα μέχρι την κόρνα της λήξης!

Κρίμα κι άδικο, αλλά αυτά έχει το fantasy και αυτή είναι η ομορφιά του παιχνιδιού, τα απρόοπτα. Αν δεν υπήρχαν αυτά δε θα είχαμε ανατροπές και ανακατατάξεις και όσοι έπαιρναν κεφάλι από την αρχή και ανέβαζαν τα credits τους, θα είχαν εξασφαλισμένη την πρωτιά.


Το καλό με μια μέτρια εβδομάδα είναι ότι συνήθως αυξάνονται οι επιλογές για αποχώρηση. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πλέον αρκετοί φτηνοί παίκτες που μπορούν να δώσουν υψηλά σκορ, απλά δε μπορεί κανείς να προβλέψει με ασφάλεια το πότε θα γίνει αυτό: Heurtel, Sergio, Renfroe, Mekel, Nelson, Pappas, Redding, Bogdanovic, Gentle, Brooks, Jenkins (!!), Batista, Young, Printezis, Gist, Hunter είναι παίκτες σε λογική τιμή που κάλλιστα μπορούν να δώσουν ένα +20 κάποια εβδομάδα υπό προϋποθέσεις. Συνήθως οι προϋποθέσεις αυτές είναι κατά σειρά προτεραιότητας θα έλεγα (α) οι εντός έδρας αγώνες, (β) ο αντίπαλος και (γ) η φόρμα του παίκτη και της ομάδας γενικά. Για παράδειγμα είναι τεράστια η διαφορά απόδοσης εντός έδρας των Gentile, Gist σε σχέση με τα εκτός έδρας. Επίσης ο Πρίντεζης είναι δεδομένο ότι όσο λείπει ο Σπανούλης θα παίρνει προσπάθειες και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με τα δεδομένα αυτά, πάμε στην αλλαγή των τριών παικτών μας για την εβδομάδα που έρχεται. ΠΡΟΣΟΧΗ, έχουμε παιχνίδι ΤΕΤΑΡΤΗ, οπότε μην ξεχαστείτε, είναι κρίμα να μην κάνει κανείς αλλαγές, αλλά πολύ πιο κρίμα να μείνει με 9 παίκτες και να μηδενιστεί. Με την –σχετική πάντα- ασφάλεια ότι οι ακριβές επιλογές μας είναι ικανοποιητικές, το βάρος θα πέσει στην εξεύρεση 2 φτηνών παικτών προς αντικατάσταση καταρχάς του απογοητευτικού στοιχήματος Linhart, και σε δεύτερο χρόνο του ακόμη απογοητευτικότερου Trey Thompkins που μάλλον τραυματίστηκε στη μπανιέρα του σπιτιού του...

Η πρώτη μας επιλογή έχει στηριχθεί πολύ από το κοινό της σελίδας και όπως λέει η παροιμία, “if you cant avoid it, enjoy it”. Έτσι και εμείς, αφού πέσαμε πλέον στην ανάγκη του Gentile, θα το επιλέξουμε για την ομάδα μας. Η τιμή του είναι χαμηλή, το εντός έδρας παιχνίδι δέλεαρ και μεταξύ αυτού και του επίσης ανεβασμένου εσχάτως Brooks, θα επιλέξουμε τον Ιταλό που η αλήθεια είναι πως αποτελει franchise player για την Αρμάνι και προωθείται γενικώς.

Παλίκαρος!

Στη θέση του Thompkins θεωρούμε πως οι επιλογές είναι περισσότερες απ΄οσες θα περίμενε κανείς. Ειδικά με την τριάδα Parakhouski-Marjianovic-Tomic στη δεκάδα μας, πιστεύουμε πως μια συνετή επιλογή αρκεί για να μας δώσει τα αναμενόμενα. Στο πλαίσιο αυτό κινούμενοι θα επιλέξουμε το Batista και για τον αξιοπρεπή μέσο όρο του στο ΤΟΡ16 (+15,6) και γιατί η Γαλατά μοιάζει αρκετά αποδυναμωμένη και ίσως ήρθε η ώρα για τη δεύτερη νίκη του Παναθηναικού εκτός έδρας (μην παίρνουμε και όρκο πάντως, τα έχουμε δει όλα φέτος).


Ξεκάθαρα οι πιο χοντρές γάμπες της euroleague!!!

Την τελευταία μας αλλαγή θα την πραγματοποιήσουμε στη θέση των point guards, με την αποχώρηση του Heurtel. Θεωρούμε πως ο Γάλλος παίζει κλάσεις ανώτερα από το Rodriguez αυτή τη στιγμή, αλλά το fast tempo της Μακάμπι ταιριάζει στον Ισπανό ενώ αντίθετα ο Heurtel έχει μπροστά του δύσκολο παιχνίδι στον Πειραιά, και πιστεύουμε πως δύσκολα θα πετύχει ένα σκορ πολύ υψηλό. Ελπίζουμε να πέσουμε μέσα γιατί η αλήθεια είναι πως ο Γάλλος είναι η αδυναμία μας και είναι παίκτης για μεγάλα ματς, που δεν κρύβεται ποτέ.

Με το φρόνημα μας να τονώνεται ενόψει της Εθνικής επετείου, κατεβάζουμε στο παρκέ για παρέλαση την ομαδάρα μας και όποιος αντέξει:



 Καλή επιτυχία, Χρόνια Πολλά και προσοχή στη σκορδαλιά!

13 σχόλια:

  1. Καλημέρα δάσκαλε κι εγώ μια από τα ίδια την προηγούμενη βδομάδα, με όλες τις αλλαγές να πηγαίνουν στον βρόντο.Έπεσα και 110 θέσεις στην κατάταξη και ας τα να πάνε. Τέλος πάντων, ελπίζω σε ανάκαμψη από αυτήν την εβδομάδα. Η ομάδα λοιπόν έχει ως εξής¨:

    Heurtel
    Rochestie - Teodosic
    Fernandez
    Goudelock
    Marshon Brooks - Reggie Redding
    Bjelica
    Tomic
    Parakhouski
    Marjanovic
    Trey Thompkins - Felipe Reyes

    Γενικότερα είπα να πάρω τους πιο φορμαρισμένους. ϊδωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εφόσον απεφυγες την παγίδα Βεσελι είσαι τέλεια! Γενικά φυσικά η ομάδα σου πετάει

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλημέρα guys. Εγώ τα πήγαινα σούπερ την προηγούμενη εβδομάδα (με τη δεύτερη ομάδα) μέχρι που ήρθε το Παο-Ρεάλ και το συνολικό 12 των Διαμαντίδη-Ρούντυ και με "αφησε" στους 227,1 πόντους και στην 56η θέση.
    Το ρόστερ ήταν..

    Milos Teodosic
    Dimitris Diamantidis

    Rudy Fernandez
    Nando De Colo
    Nemanja Bjelica
    Reggie Redding

    Art Parakhouski
    Ante Tomic
    Boban Marjanovic
    Jan Vesely

    Αυτή τη εβδομάδα λέω απλά να αλλάξω Μήτσο με Renfoe (Δε βλέπω κάποια άλλη προφανή αλλαγή). Τι λέτε?

    PS: Γιατί προτιμώ Vesely και για τους 2 σας αντί για Batista-Reyes (που ήταν μάλιστα και ψιλοτραυματίας το σ/κ που μας πέρασε) ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η τετράδα των ψηλών σου (και όχι μόνο) τρομάζει..μεγάλο ατού όσοι έχετε κρέντιτς για μαριάνοβιτς....μαζί με παρακούσκι και τόμιτς συνθέτουν 3 σέντερ ανίκητους και τους πιο σταθερούς παίκτες του παιχνιδιού από την αρχή και ως τώρα...

      nikos

      Διαγραφή
    2. Τη φοβία με τον τραυματισμό του Reyes την έχω κι εγώ, οπότε το βλέπω σαν ρίσκο από αυτήν την άποψη, γιατί κατα τ'άλλα τα στατιστικά του στο TOP 16 είναι πολύ υψηλά και με την Maccabi στον πρώτο γύρο είχε 35. http://www.euroleague.net/competition/players/showplayer?pcode=AAX&seasoncode=E2014

      Διαγραφή
    3. Ασέ Sin κι εγώ έβλεπα το 35αρι του στον πρώτο γύρο και στο τσακ ήμουν... Μόνο ο μικροτραυματισμός του με απέτρεψε.

      Διαγραφή
    4. Τώρα η αλήθεια ειναι ότι ακόμα και γω που δεν πρότεινα το Vesely δεν περίμενα τέτοια εμφάνιση. Όλοι βέβαια δικαιούνται μια κακή εμφάνιση, αν και για ψηλό το μηδέν ειναι κατορθωμα

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα παιδιά..

    Χωρίς Κιριλένκο (το επιδίωξα και λίγο ενώ ήξερα ότι υπήρχε πιθανότητα να μην παίξει μιας και 10 λεπτά μόλις πριν το εφες-νιζνι εμαθα οτι δεν επαιζε ο τομπκινς, υπο τον φοβο να κανω κατι βιαστικο και να μην με φτασουν αλλαγες την επομενη - αυτην δηλαδη - αγωνιστικη κρατησα τον ρωσσο..) 155 ποντάκια κρίνονται ικανοποιητικά..Το προαίσθημα μου για αυτήν την αγωνιστική είναι καλό..

    Renfroe - > DeMarcusNelson (με γαλατά τα πήγε καλά στον α γύρο, γιατί όχι και τώρα που βρίσκει την φόρμα του; να με φτάσουν και τα κρέντιτς για τόμιτς..)
    Rochestie

    Kirilenko
    Rudy
    De Colo
    Anderson - > Brooks

    Parakhouski
    Batista -> Tomic
    Vesely
    Reyes

    Βrooks - Nelson έρχονται ΚΑΙ για οικονομικούς λόγους (να φτάσουν τα κρέντιτς για τον τόμιτς αλλά τους πιστεύω για 15+ και τους 2 αυτήν την αγωνιστική)

    Περιμένω τα σχόλια σας..

    Χρόνια πολλά σε όλη την παρέα!

    nikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Τόμιτς έχει 0 ρανκ στο ημίχρονο στην χειρότερη του εμφάνιση στο τοπ16 ..(εχθρική αντιμετώπιση από διαιτητές βέβαια) ενώ ο άντερσον μόλις τον πούλησα μετά από κάτι μήνες έχει ήδη 15 ρανκ στο ημίχρονο..Αν δεν έχεις και λίγο τύχη..

      nikos

      Διαγραφή
    2. E με τον Άντερσον που να το περιμένεις να κάνει τρίτο σερί διψήφιο? Ο τύπος κάνει τον Έρτσεγκ να φαίνεται υπόδειγμα σταθερότητας! Άσε και που το 22αρι του είναι σκορ στις δυνατότητες του Brooks.
      Κι όσο για Tomic μια χαρά επιλογή έκανες παρά το 11. Δε νομίζω να υπάρχει PF/C μετά το τοπ 16 που να μπορεί να δώσει τα σκορ του ;)

      Διαγραφή
    3. Είσαι και άτυχος ρε Νίκο αν και μεταξύ gentile κ brooks έπρεπε να διαβάσεις το gentile που ειναι πιο πολύ σύνθετος και έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι...άλλο που δεν τον πολυπιστευα

      Διαγραφή